Veelzijdig Taiwan reis | Taiwan reis | Dimsum

Gevarieerde, comfortabele rondreis naar alle uithoeken van het eiland. Een veelzijdige reis naar het prachtige Taiwan. Uw ideale Taiwan rondreis laat u op maat samenstellen bij Dimsum Reizen.

Veelzijdig Taiwan: comfortabel met privéchauffeur

vanaf €4195

vanaf €4195 | 18 dagen

In offertemandje

Veelzijdig Taiwan reis met Engelse privéchauffeur

Tijdens deze 18-daagse rondreis maakt u uitgebreid kennis met de bekende hoogtepunten én onbekende schatten van Taiwan. Natuurlijk bezoekt u de hoofdstad Taipei en wandelt u door de Taroko Kloof. Maar Taiwan heeft zo veel meer te bieden dan dat! Maak kennis met de verschillende aboriginal-stammen, rijd per scooter over het mooie Xiaoliuqiu Island en bewonder moderne kunst-exposities in Kaohsiung. Uw privéchauffeur laat u met trots de mooiste plekken van Taiwan zien!

Lees meer

Veelzijdig Taiwan reis met Engelse privéchauffeur

Tijdens deze 18-daagse rondreis maakt u uitgebreid kennis met de bekende hoogtepunten én onbekende schatten van Taiwan. Natuurlijk bezoekt u de hoofdstad Taipei en wandelt u door de Taroko Kloof. Maar Taiwan heeft zo veel meer te bieden dan dat! Maak kennis met de verschillende aboriginal-stammen, rijd per scooter over het mooie Xiaoliuqiu Island en bewonder moderne kunst-exposities in Kaohsiung. Uw privéchauffeur laat u met trots de mooiste plekken van Taiwan zien!

Kort reisschema (18 dagen / 17 nachten)

Dag 1 aankomst Taipei
Dag 2 Taipei
Dag 3 Taipei - Meixi - Sun Moon Lake
Dag 4 Sun Moon Lake - Tannan aboriginal school - Alishan
Dag 5 Alishan hike
Dag 6 Alishan - Tainan
Dag 7 Tainan - Fo Guang Shan klooster - Meinong
Dag 8 Meinong  Xiaoliuqiu Island 
Dag 9 Xiaoliuqiu Island
Dag 10 Xiaoliuqiu Island - Jinfeng
Dag 11 Jinfeng - Taitung - Orchid Island
Dag 12 Orchid Island
Dag 13 Orchid Island - Taitung Bunun Farm
Dag 14 Taitung Bunun Farm - Guanshan - Sanxiantai - Chenggong
Dag 15 Chenggong - Hualien - Taroko Nationaal Park
Dag 16 Taroko Nationaal Park
Dag 17 Taroko - Taipei 
Dag 18 Taipei - vertrek

Wilt u persoonlijk reisadvies van onze Taiwan reisspecialist Sharon?

Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Komt u langs op kantoor, dan staat de koffie al klaar!

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Dag 1 aankomst Taipei

Dag 1 aankomst Taipei

Vandaag komt u aan op de internationale Taoyuan Luchthaven in Taipei. U wordt opgehaald en naar uw hotel in het centrum van de stad gebracht.
De bijzondere mix van traditie en moderniteit maken Taipei een plek met vele gezichten. Waar 300 jaar geleden nog uitgestrekte rijstvelden lagen, ziet u nu glazen wolkenkrabbers, moderne warenhuizen en luxe appartementencomplexen. U ziet er chique restaurants, hippe nachtclubs en trendy koffietentjes. Maar de traditionele cultuur is in Taipei nog minstens zo aanwezig. U vindt er oude tempels, lokale avondmarkten en authentieke kruidenwinkels. Bij de tempels worden er volop offers gebracht door jong en oud. In de stadsparken wordt er in de avonden fanatiek gedanst door de lokale bewoners. 

Wandel in de namiddag door de oude straten van Taipei en ontdek op de nightmarket de culinaire specialiteiten. De bekendste en drukste is de Shilin avondmarkt. Maak een culinaire ontdekkingsreis langs de vele kraampjes vol authentieke en heerlijke gerechten en laat het u smaken!  Andere leuke avondmarkten in Taipei zijn de Raohe avondmarkt en de Ning Xia avondmarkt. 

Dag 2 Taipei

Dag 2 Taipei

Vandaag zult u in de ochtend kennis maken met uw gids voor deze reis, welke tevens uw chauffeur zal zijn. 

De stadstoer begint in Wanhua, het oude district van Taipei, gebouwd in 1738. Hier staat de Longshan temple. Deze populaire Tempel geeft u een mooi beeld van het spirituele leven van de Taiwanezen. In deze tempel zijn zowel elementen uit het boeddhisme als uit het taoïsme opgenomen en de locals komen hier in groten getale naartoe om offers te brengen aan de Chinese godin Guanyin. Tijdens een zwaar bombardement tijdens WOII bleef zij als enige van de tempel overeind staan, waarna er speciale krachten aan haar worden toegekend. 
  
Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is het Presidentiële paleis en de Chiang Kai Shek Herdenkingshal. Chiang Kai Shek is de voormalig president van de Republiek China en wordt gezien als de grondlegger van het hedendaagse Taiwan. Het imposante gebouw werd gebouwd in de late jaren 70 als een eerbetoon aan de president. De 89 treden die u beklimt naar het museum staan elk voor een jaar in het leven van Chiang Kai Shek. Elk uur kunt u in de Herdenkingshal de indrukwekkende ceremonie van de aflossing van de wacht bekijken. Het complex bestaat uit een gedenkteken, een immens beeld van Chiang Kai-Shek, een prachtig park, het nationale theater en de nationale concerthal en drie gigantische Pailou´s (traditionele Chinese deuren).

In de middag zult u nog de Taoïstische tempel van Bao An bezoeken, welke op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Basheng is de god van gezondheid en familie. Naast deze tempel staat de tempel van Confucius. U zult verstelt staan van het verschil in sfeer tussen de tempels. De ene tempel is kleurrijk, rijk aan ornamenten en levendig, terwijl de andere tempel soberheid en sereniteit uitstraalt. Hier eindigt de tour.

Als u nog genoeg puf en tijd heeft zou u deze avond ook het letterlijke hoogtepunt en eye catcher van het eiland kunnen bezoeken : de Taipei 101. Deze 508 meter hoge wolkenkrabber van 101 verdiepingen is het op 5 na hoogste gebouw ter wereld. U vindt er kledingwinkels, kantoren, restaurants, en verschillende uitkijkpunten. Met de snelste lift ter wereld kunt u hier in maar liefst 37 seconden van de vijfde naar de 89e verdieping, vanwaar u (bij helder weer) een groots 360° uitzicht heeft over Taipei. Wilt u uw vakantiekaartjes nog versturen, dan kan dat hier in het hoogste postkantoor ter wereld! 

Het restaurant Din Tai Fung, gevestigd op de begane grond van de Taipei 101, is een begrip in Taiwan en ver daarbuiten. Het enige dimsum-restaurant ter wereld met een Michelin-ster! Geen wonder dat men dus van heinde en verre komt om hier de – overigens zeer betaalbare – dimsum-gerechten te komen eten. Terwijl u staat te wachten in de onvermijdelijke rij, kijkt u zo de open keuken in waar u tientallen koks met de hand de deegbuideltjes ziet voorbereiden met de lekkerste vullingen.

DAG 3 TAIPEI – MEIXI – SUN MOON LAKE

DAG 3 TAIPEI – MEIXI – SUN MOON LAKE

Vandaag rijdt u met uw gids richting het prachtige Sun Moon Lake. Voordat u hier aan zal komen maakt u nog een stop bij het traditionele aboriginal dorpje Meixi voor een kookworkshop. Uw aboriginal chefkok zal u meenemen naar het bos om hier de planten en groenten te plukken waar u vervolgens mee zal gaan koken.

Eenmaal aangekomen bij het meer zult u aan boord van een taxi-boot een prachtig uitzicht over het meer te zien krijgen. Hier kunt u ook de Xuanzang Monnik temple bezoeken, de monnik die een reis maakte van China naar India in de zevende eeuw om de Buddhistische Soetra´s terug te brengen. Aansluitend brengt u een bezoek aan het heilige eiland van Lalu waar alleen aboriginals voet op land mogen zetten voor hun ceremonies. Vervolgens kunt u ook nog het dorpje van de Thao stam bezoeken; de perfecte plek om aboriginal souveniertjes te kopen!
Rust de rest van de dag lekker uit in uw hotel.

DAG 4 SUN MOON LAKE - TANNAN ABORIGINAL SCHOOL – ALISHAN

DAG 4 SUN MOON LAKE - TANNAN ABORIGINAL SCHOOL – ALISHAN

Vandaag zult u het mooie en serene Sun Moon Lake verlaten om naar een ander prachtig gebied te gaan: Alishan. Op weg zult u een stop maken bij de aboriginal school Tannan; hier zult u een rondleiding ontvangen van een trotse ouderling van het dorp die graag zijn verhaal met u deelt.

U reist daarna verder naar het National Park van Alishan, een berggebied omringd door diepe bossen, gelegen in het midden van het eiland. Alishan is een geliefde plaats onder de Taiwanese toeristen vanwege de prachtige zonsopkomsten die u vanaf hoog op de berg kunt meemaken. Vandaag kunt u de omgeving van Alishan verkennen. Ontdek de turquoise blauwe vijvers en de meer-dan-1000-jaar oude bomen, waar wel 30 mensen voor nodig zijn om de boom te omringen. Er zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld door de diepe bossen met zeer gevarieerde flora en fauna. Door het park loopt ook de Alishan Mountain Railway. Het is een bijzondere ervaring om in het boemeltreintje door de bergen te rijden, dus stapt u ook zeker een keertje in! (Zorg ervoor dat u iets warms meeneemt; het kan in dit gebied vooral ’s avonds flink afkoelen.)

Neem aan het eind van de dag wat rust in het aboriginaldorpje Laiji in Alishan. Op de weg hierheen zult u veel theeplantages tegenkomen waar de welbekende Alishan thee vandaag komt. Het Laiji dorpje verbouwt geen thee, maar koffie, welke geïmporteerd werd tijdens de Japanse kolonisatie. 

Dag 5 ALISHAN HIKE

Dag 5 ALISHAN HIKE

Vandaag zult u een bijzondere en al oude aboriginal ontmoeten van de Tsou-stam. Hij zal u meenemen naar de mooiste wandelpaden van Alishan en zal u de geheimen van het bos leren. U zult van hem leren hoe hij als aboriginal in het bos kan overleven tijdens lange jachtdagen. In de middag zul je leren hoe het koffiebonenproces in elkaar zit: van de koffieboon tot de geroosterd en gemalen koffie die u mee kunt nemen naar huis.

Dag 6 Alishan - Tainan

Dag 6 Alishan - Tainan

Vervolgens reist u door naar Tainan, de historische stad en voormalige hoofdstad van Taiwan in het zuiden van het eiland. Vandaag de dag is Tainan nog steeds Taiwans ‘tempelhoofdstad’, waar u ruim 500 tempels in alle soorten en maten kunt vinden. Een mooi exemplaar is bijvoorbeeld de oudste Confucius Tempel van Taiwan. Het is er doorgaans erg rustig, behalve op 28 september. Dat is de geboortedag van Confucius en tegenwoordig wordt hier op deze dag – op het hele eiland gevierd als ‘de Dag van de Leraar’ – een grote ceremonie gehouden met dans en muziek. Voor een stad die is ontstaan als haven, is de kanaalbouw erg belangrijk. De Sicao Green Tunnel is meer dan 200 jaar oud en hiermee het eerste kanaal van Tainan.

Ook van de koloniale geschiedenis is in Tainan nog het één en ander terug te zien. Deze geschiedenis begint in 1624, toen de V.O.C. hier, toen nog Formosa genoemd, een handelspost tot stand bracht.
Deze lucratieve handelspost werd in 1662 echter veroverd door de Chinese veldheer Zheng Chenggong (Koxinga). Koxinga nam de besturing van het hele eiland over en maakte van Tainan zijn hoofdstad
. Helaas stierf hij een jaar na zijn overwinning. Morgen zult u een bezoek brengen bij zijn tempel. Vandaag bezoekt u fort Zeelandia: de in 1624 gebouwde Nederlandse handelspost.
Ook zult u een stop maken bij de Tainese “tree house”; een verlaten huis gekoloniseerd door een reusachtige Banyan boom. Aan het eind van de dag is het heel leuk om een wandeling te maken door de oude straten van Tainan en hier de culinaire specialiteiten van de regio te ontdekken.

Dag 7 Tainan - Fo guang shan Klooster - Meinong

Dag 7 Tainan - Fo guang shan Klooster - Meinong

In de ochtend zult u het Fort Providentia bezoeken, een Nederlands handelscomplex, gebouwd in 1653. Niet ver hier vandaan ligt de prachtige tempel van Confucius; een enclave van rust, welke in 1666 gebouwd is. Hier zult u een bezoek brengen, waaarna u verder gaat naar de Koxinga tempel, de belangrijke persoon in de geschiedenis van Tainan.

In de loop van de dag zult u vertrekken richting het Fo guang shan klooster, waar u de geheimen van het Buddhisme zult leren en waar u vanacht zult overnachten! Fo Guang Shan is een boeddhistische organisatie en een orde van de Mahayana traditie. De grootste Fo Guang Shan tempel in Europa vindt u op de Amsterdamse Zeedijk; het grootste Fo Guang Shan klooster van Taiwan bezoekt u vandaag bij Kaohsiung. 

Dit boeddhistisch complex bestaat niet alleen uit tempels en pagodes, maar ook uit een universiteit, een meditatiecentrum en een museum. Zodra u het klooster betreedt, doemt het 32 meter hoge gouden boeddhabeeld meteen voor u op. Het grote beeld wordt omringd door 480 kleinere boeddhabeelden. Tijdens een wandeling over het complex komt u in contact met de vriendelijke monniken en nonnen die hier wonen, en het zal u meteen duidelijk zijn dat zij uw komst en belangstelling zeer waarderen. 

Sinds 2011 is hier het Fo Guang Shan Buddha Memorial Centregeopend. Waar de rest van het complex traditie, rust en eenvoud uitstraalt, ziet u in dit Memorial Center hoe het boeddhisme in een modern jasje is gestoken. Men probeert de jeugd aan te spreken met grappige stipfiguur-monniken die vertellen over het boeddhisme, en de meubels lijken rechtstreeks uit een hedendaagse design-winkel te komen. Het is zelfs mogelijk om een offer te brengen via de computer!

Later reist u verder naar Meinong, waar uw bed en breakfast – gelegen
tussen de rijstvelden – te vinden is. In Meinong bestaat de bevolking grotendeels uit Hakka. Eén van de leukste dingen om hier te doen is het maken van een fietstochtje door het platteland. U wordt omgeven door stenen huisjes, uitgestrekte landschappen en de bergen in de verte.

Dag 8 Meinong - Xiaoliuqiu eiland

Dag 8 Meinong - Xiaoliuqiu eiland

Vertrek in de ochtend richting de haven van Donggang waar u een 20 minuutjes durende boottocht start naar het eiland van Xiaoliuqiu welke compleet uit koraal bestaat. Hoewel het koraal en de tropische vissen geweldig zijn, zullen de gigantische zeeschildpadden de show stelen. Xiaoliuqiu is één van de weinige plaatsen in de wereld waar de schildpadden niet wegtrekken. Op vijf meter afstand van de kust voeden zij zich met de overvloed aan algen die op al het koraal groeit.

Op het eilandje huurt u een scootertje; de enige manier om u over het kleine eiland te verplaatsen! Verder heeft u vandaag een vrije dag en kunt u heerlijk zwemmen, met de schildpadden!

Dag 9 Xiaoliuqiu Island

Dag 9 Xiaoliuqiu Island

Vandaag heeft u een vrije dag om lekker over het eiland te rijden met uw scootertje. Op het eilandje is van alles te zien: ontdek bijvoorbeeld alle prachtige koraal-zandstrandjes. Rijd van uitkijkpost naar uitkijkpost en geniet van de groen beboste bergen en helderblauwe zee. U zou er ook voor kunnen kiezen om vandaag te gaan snorkelen of duiken!

Dag 10 Xiaoliuqiu Island - Jinfeng

Dag 10 Xiaoliuqiu Island - Jinfeng

Helaas zult u vandaag afscheid moeten nemen van het prachtige eiland en de zeeschildpadden. U neemt de boot terug naar Donggang, waarna u verder reist naar de oostkust van Taiwan. Hier ligt Jinfeng, een aboriginal dorpje met natuurlijke warmwaterbronnen. Neem vandaag wat rust in uw hotel met heerlijke baden verwarmd door de bronnen!

Dag 11 Jinfeng - Taitung - Orchid Island

Dag 11 Jinfeng - Taitung - Orchid Island

‘s Morgens vertrekt u uit Jinfeng richting Taitung waar u de boot neemt om 2,5 uur later op het Orchidee eiland aan te komen, ten oosten van Taiwan. Eenmaal aangekomen in de haven rijdt u met uw eigen scootertje naar uw guesthouse. Want ook op dit eilandje kunt u zich alleen via de scooter verplaatsen.
 
Het eiland behoort traditioneel tot de Tao stam. Het grootste deel van de eilandpopulatie is dan ook Aboriginal. Het is een rustige stam die voornamelijk leeft op de visvangst en de verkoop van de taro wortel. Een aantal keer per jaar vinden er inheemse festivals plaats op het eiland: de prachtige gelegenheden om de tradities van de stam te bewonderen! 

U heeft vandaag een vrije dag om te genieten van dit prachtige eiland. 

Dag 12 Orchid Island

Dag 12 Orchid Island

Vandaag heeft u een vrije dag om lekker over het eilandje te rijden en het te ontdekken. Maak met uw scootertje bijvoorbeeld een tour langs de zogenaamde Helmrots en de Tweeling Leeuwenrotsen. Rijd daarna langs het traditionele ondergrondse Tao huis! De huizen hier zijn ondergrond gebouwd om zich te beschermen tegen tyfoon. U zou er ook voor kunnen kiezen om een hike naar het zogenaamde Hemelmeer te maken voor adembenemende uitzichten.
Heeft u meer zin om het helderblauwe water in te duiken? Ook dat kan! De zee is rijk aan prachtig gekleurde vissen: u kunt gemakkelijk vanaf het eiland snorkelen of duiken.
Maar natuurlijk zou  u vandaag ook kunnen uitrusten, niets ondernemen en enkel van de prachtige uitzichten over de kliff en de Atlantische Oceaan genieten.  

Dag 13 Orchid Island - Taitung Bunun Farm

Dag 13 Orchid Island - Taitung Bunun Farm

Vandaag keert u terug naar het vaste land. U brengt een bezoek een de Aboriginal boerderij van de Bunun stam, welke in de bergen van Taitung leeft. U heeft vandaag de tijd om de boerderij te ontdekken en de stam te ontmoeten.
 

Dag 14 Taitung Bunun Farm - Guanshan - Sanxiantai - Chenggong

Dag 14 Taitung Bunun Farm - Guanshan - Sanxiantai - Chenggong

Begin in de ochtend aan uw reis langs de Stille Oceaan richting het noorden van het eiland. Maak een eerste stop bij het dorpje Guanshan voor een fietstocht over het platteland. Geniet van de schitterende beelden van bananen- en rijstvelden die u tegenkomt op uw route. Ook zult u de verbluffende Sanxiantai-brug tegenkomen; een brug in de vorm van een drakenrug met acht hellingen. Volgens de Chinese legende zou het eiland aan de andere kant van de brug als rustplaats hebben gediend voor drie van “de Acht Onsterfelijken”. Maar voor het Aboriginal dorpje van de Ami-stam was het eiland niets meer dan een goede plek om de schapen te houden… Bezoek hierna de Postkaartkerk; een kerk gebouwd door Aboriginals gebaseerd op een kerk die zij op een postkaart uit Mexico hebben gezien. 

Na de tour reist u verder naar Chenggong waar u zal overnachten. 

Dag 15 Chenggong - Hualien - Taroko Nationaal Park

Dag 15 Chenggong - Hualien - Taroko Nationaal Park

Maak deze ochtend een stop bij de prachtige uitzichtpunten over de Stille Oceaan waarna u het Taroko Nationaal Park bezoekt. Het Nationale Park van Taroko is het bekendste Nationaal Park van Taiwan, en niet zonder reden. Het park is het natuurgebied rondom de indrukwekkende Taroko Kloof. De negentien kilometer lange, blauwgroene Liwu rivier snijdt zich hier door de marmeren en granieten bergen. Taroko betekent "prachitg" in de Truku-taal en die naam hebben zij niet voor niets gegeven aan dit gebied! Hier en daar ziet u pagodes en tempels die zich vastklampen aan de in mist gehulde berghellingen. Er zijn verschillende wandeltrails in Taroko Nationaal Park die u langs watervallen, tunnels, hangbruggen en prachtige uitizichtpunten leiden. De trails verschillen elk in lengte en moeilijkheid, maar zijn over het algemeen goed begaanbaar.

U heeft een dag ter vrije besteding om wandelingen door de omgeving te maken. U kunt in overleg met uw chauffeur een keuze maken uit de mogelijkheiden. De Shakadang trail gaat over een netjes aangelegd pad en geeft u uitzichten op de helderblauwe Shakadang rivier. De Yanzikou trail, ook aangeduid als de Swallow Grotto trail, leidt u over een autoweg langs een van de kleurrijkste, smalste en meest fotogenieke delen van de kloof. De Lüshui trail loopt hoog door de kloof en geeft u fantastische uitzichten over de Liwu rivier. De Baiyang trail brengt u door zeven tunnels met als laatste de Watergordijn-tunnel, waar u onder de watervallen door wandelt en uiteindelijk wordt beloond met een fantastisch uitzicht over de vallei en de Baiyang watervallen.   
Rust in de avond lekker uit in uw Aboriginal hotel.

* U kunt het Taroko Nationaal Park het hele jaar door bezoeken. Houdt u er rekening mee dat het tijdens weekenden en vakantiedagen wel erg druk kan zijn. Hoe langer de trail, des te minder mensen u zult tegenkomen!

Dag 16 Taroko Nationaal Park

Dag 16 Taroko Nationaal Park

Vandaag zult u een uitdagende wandeling maken over het oude pad van Zhuilu, welke zo’n zes tot acht uur zal duren. Dit prachtige pad – op meer dan 550 meter hoogte – is lang geleden aangelegd door inheemse stammen en later verstevigd door Japanse kolonisten. Het pad van Zhuilu is perfect om te genieten van de prachtige  panorama uitzichten over de Taroko Kloof. Bereid u goed voor; het wordt een inspannende dag!

Dag 17 Taroko - Taipei

Dag 17 Taroko - Taipei

Vandaag zult u kennis maken met de meest indrukwekkende jager van de Truku stam. De jagers van deze stam waren in vroegere tijden koppensnellers: in gevecht met de vijand moesten de vechters het hoofd van de vijand meenemen naar hun dorp om vervolgens getattoeeerd te worden op het gezicht en te kunnen trouwen.  
 
In een bijzondere ontmoeting zal deze jager zijn fascinerende geschiedenis en tradities met u delen. Ook zal hij u leren boogschieten om op dieren te kunnen jagen en leren om een val te maken die in de jacht gebruikt wordt. Maak na de ontmoeting een laatste wandeling langs de oostkust over het Chongde-pad en geniet van een prachtig panorama over de oceaan. Aan het eind van de middag keert u terug naar Taipei, waar u afscheid neemt van uw gids en incheckt in het hotel.
 

Dag 18 Taipei - vertrek

U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw internationale vlucht huiswaarts.

Onze keuze hotels

Onze Dimsum Taiwan reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  Taiwan, Taipei, Dandy Hotel

  Tegenover het stadspark, midden in het levendige Zhongshan district, ligt dit centraal gelegen Dandy Hotel. Op loopafstand vindt u een metrohalte, verschillende restaurants, cafés en winkels. De ruime kamers zijn schoon, modern ingericht en voorzien van alle benodigde faciliteiten, waaronder zelfs een toilet met afstandsbediening en verwarming! Daarnaast is ook het personeel zeer vriendelijk en staat het u te woord in goed Engels.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Taiwan, Taipei, Dandy Hotel

  Tegenover het stadspark, midden in het levendige Zhongshan district, ligt dit centraal gelegen Dandy Hotel. Op loopafstand vindt u een metrohalte, verschillende restaurants, cafés en winkels. De ruime kamers zijn schoon, modern ingericht en voorzien van alle benodigde faciliteiten, waaronder zelfs een toilet met afstandsbediening en verwarming! Daarnaast is ook het personeel zeer vriendelijk en staat het u te woord in goed Engels.

  Taiwan, Sun Moon Lake, Cherng Yuan Hotel

  Het Cherng Yuan Hotel bij Sun Moon Lake is dichtbij de Itashao pier gelegen op een ideale en centrale locatie in het voormalige Aboriginal dorpje Idadhao. Op loopafstand vindt u een aantal kleine winkeltjes en restaurantjes.De kamers zijn comfortabel ingericht en de badkamers zijn erg ruim. Op de kamers is gratis WIFI beschikbaar. Het kleinschalige hotel biedt prachtig uitzicht over het meer.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Taiwan, Sun Moon Lake, Cherng Yuan Hotel

  Het Cherng Yuan Hotel bij Sun Moon Lake is dichtbij de Itashao pier gelegen op een ideale en centrale locatie in het voormalige Aboriginal dorpje Idadhao. Op loopafstand vindt u een aantal kleine winkeltjes en restaurantjes.De kamers zijn comfortabel ingericht en de badkamers zijn erg ruim. Op de kamers is gratis WIFI beschikbaar. Het kleinschalige hotel biedt prachtig uitzicht over het meer.

  Taiwan, Tainan, Fuward Hotel

  Het Fuward Hotel is gelegen in het hart van het historisch centrum in Tainan, vlakbij de Confucius Tempel. De kamers zijn ruim, comfortabel en schoon. Ze zijn elegant ingericht en voorzien van televisie, airconditioning en een zithoekje. Het hotel heeft een fitnessruimte en een redelijk goed ontbijt. Op loopafstand van het hotel vindt u verschillende restaurantjes en cafés waar u kunt genieten van een heerlijke lokale maaltijd of het Taiwanese nachtleven. Het personeel is zeer behulpzaam en spreekt goed Engels.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Taiwan, Tainan, Fuward Hotel

  Het Fuward Hotel is gelegen in het hart van het historisch centrum in Tainan, vlakbij de Confucius Tempel. De kamers zijn ruim, comfortabel en schoon. Ze zijn elegant ingericht en voorzien van televisie, airconditioning en een zithoekje. Het hotel heeft een fitnessruimte en een redelijk goed ontbijt. Op loopafstand van het hotel vindt u verschillende restaurantjes en cafés waar u kunt genieten van een heerlijke lokale maaltijd of het Taiwanese nachtleven. Het personeel is zeer behulpzaam en spreekt goed Engels.

  Taiwan, Taitung, Bunun Tribe Leisure Farm

  Verwacht niet teveel luxe in de Bunun Tribe Leisure Farm, maar wel sfeervolle en comfortabele hotelkamers in een accommodatie omgeven door een schitterende, groene omgeving met veel mogelijkheden tot activiteiten. Er is onder andere een koffiezaak, een winkeltje met lokale producten en een restaurant waar u de streekgerechten uit de Bunun keuken kunt proeven. 

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Taiwan, Taitung, Bunun Tribe Leisure Farm

  Verwacht niet teveel luxe in de Bunun Tribe Leisure Farm, maar wel sfeervolle en comfortabele hotelkamers in een accommodatie omgeven door een schitterende, groene omgeving met veel mogelijkheden tot activiteiten. Er is onder andere een koffiezaak, een winkeltje met lokale producten en een restaurant waar u de streekgerechten uit de Bunun keuken kunt proeven. 

  Taiwan, Taroko, Leader Village Hotel Taroko

  Deze ecolodge is schitterend gelegen midden in het Taroko Nationaal Park, in het aboriginal-dorpje Bulowan. De houten bungalows in aboriginal-bouwstijl zijn tegen de heuvels aan gebouwd. De kamers zijn klein en eenvoudig, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de fantastische ligging en de gezellige sfeer. Dompel jezelf hier – te midden van de Taroko bergen – onder in de inheemse cultuur van de Truku stam.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Taiwan, Taroko, Leader Village Hotel Taroko

  Deze ecolodge is schitterend gelegen midden in het Taroko Nationaal Park, in het aboriginal-dorpje Bulowan. De houten bungalows in aboriginal-bouwstijl zijn tegen de heuvels aan gebouwd. De kamers zijn klein en eenvoudig, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de fantastische ligging en de gezellige sfeer. Dompel jezelf hier – te midden van de Taroko bergen – onder in de inheemse cultuur van de Truku stam.

  Taiwan, Alishan, Hoyuan BnB

  De Hoyuan bed and breakfast ligt midden in het schilderachtige gebied van Alishan op een heuvel. De kamers zijn sfeervol, groot en licht ingericht. Daarnaast beschikt deze B&B over een knusse woonkamer waar u onder het genot van een heerlijke kop thee, terwijl u luistert naar de uitgebreide geschiedenis van de familie en tevens eigenaren van deze B&B. De thee die u drinkt komt van het prachtige landgoed om u heen en wordt door de familie zelf verbouwd. Kom hier heerlijk tot rust in deze omgeving van rust en warmte.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Taiwan, Alishan, Hoyuan BnB

  De Hoyuan bed and breakfast ligt midden in het schilderachtige gebied van Alishan op een heuvel. De kamers zijn sfeervol, groot en licht ingericht. Daarnaast beschikt deze B&B over een knusse woonkamer waar u onder het genot van een heerlijke kop thee, terwijl u luistert naar de uitgebreide geschiedenis van de familie en tevens eigenaren van deze B&B. De thee die u drinkt komt van het prachtige landgoed om u heen en wordt door de familie zelf verbouwd. Kom hier heerlijk tot rust in deze omgeving van rust en warmte.

  Taiwan, Meinong, The Vinyl and Banana Sanheyuan

  Te midden van de rijstvelden ligt dit bijzondere Vinyl & Banana Bed and Breakfast. Als zoon van een radioprogrammeur en een bananenteler heeft Jhong Shih Wei deze B&B opgezet. Voor de B&B heeft Jhong Shih zijn ouderlijk huis gerestaureerd en heeft het heel gezellig in vintage stijl ingericht. Behalve een te gekke inrichting is er ook een collectie van wel 4500 LP’s te vinden! Geniet van de goede muziek terwijl u in uw rieten stoel zachtjes meewiegt met de wapperende wind door de rijstvelden...

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Taiwan, Meinong, The Vinyl and Banana Sanheyuan

  Te midden van de rijstvelden ligt dit bijzondere Vinyl & Banana Bed and Breakfast. Als zoon van een radioprogrammeur en een bananenteler heeft Jhong Shih Wei deze B&B opgezet. Voor de B&B heeft Jhong Shih zijn ouderlijk huis gerestaureerd en heeft het heel gezellig in vintage stijl ingericht. Behalve een te gekke inrichting is er ook een collectie van wel 4500 LP’s te vinden! Geniet van de goede muziek terwijl u in uw rieten stoel zachtjes meewiegt met de wapperende wind door de rijstvelden...

  Taiwan. Xiaoliuqiu, 8 Villas

  http://www.8v.com.tw/

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Taiwan. Xiaoliuqiu, 8 Villas

  http://www.8v.com.tw/

  Taiwan, Chenggong, Fujang Villa

  Deze lodge is schitterend gelegen, in het aboriginal-dorpje Duli. De houten bungalows zijn in aboriginal-bouwstijl gebouwd en liggen direct aan zee. De eenvoudige kamers zijn ruim, en beschikken over een eigen balkon met uitzicht op de Stille Oceaan.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Taiwan, Chenggong, Fujang Villa

  Deze lodge is schitterend gelegen, in het aboriginal-dorpje Duli. De houten bungalows zijn in aboriginal-bouwstijl gebouwd en liggen direct aan zee. De eenvoudige kamers zijn ruim, en beschikken over een eigen balkon met uitzicht op de Stille Oceaan.

Extra comfortabele opties voor uw verblijf in Taiwan

  Taiwan, Orchid Island, Blue Ocean House

  Het Blue Ocean Bed & Breakfast is direct gelegen aan de kust. De houten huisjes zijn simpel, maar erg ruim opgezet. Tevens huisvest deze Bed & Breakfast een duikschool, waar zowel beginnende als gevorderde duikers terecht kunnen.

  + €

  Taiwan, Orchid Island, Blue Ocean House

  + €

  Het Blue Ocean Bed & Breakfast is direct gelegen aan de kust. De houten huisjes zijn simpel, maar erg ruim opgezet. Tevens huisvest deze Bed & Breakfast een duikschool, waar zowel beginnende als gevorderde duikers terecht kunnen.

  Taiwan, Taipei, Eclat Hotel 4*

  Het Eclat is een luxueus 4 sterren hotel. Het hotel is gunstig gelegen in de wijk Da-an. Het centrum van Taipei ligt op slechts 4,6 km. Ook de toeristische attracties liggen niet ver van het hotel. De stijlvol modern ingerichte kamers zijn comfortabel en goed uitgerust. Het hotel beschikt over een eigen restaurant en cafetaria waar ook Westerse gerechten geserveerd worden. Een comfortabel hotel om uw reis mee te beginnen of in te eindigen.  

  + €55 Per persoon per nacht

  Taiwan, Taipei, Eclat Hotel 4*

  + €55 Per persoon per nacht

  Het Eclat is een luxueus 4 sterren hotel. Het hotel is gunstig gelegen in de wijk Da-an. Het centrum van Taipei ligt op slechts 4,6 km. Ook de toeristische attracties liggen niet ver van het hotel. De stijlvol modern ingerichte kamers zijn comfortabel en goed uitgerust. Het hotel beschikt over een eigen restaurant en cafetaria waar ook Westerse gerechten geserveerd worden. Een comfortabel hotel om uw reis mee te beginnen of in te eindigen.  

  Taiwan, Sun Moon Lake, Lea Lea Richforest Hotel

  Het LeaLea Garden Hotel is gelegen pal aan het Sun Moon Lake. De kamers hebben een geweldig uitzicht over het meer of op de bergen. De kamers zijn luxueus ingericht. Het hotel beschikt over veel faciliteiten zoals een binnenzwembad, jacuzzi, sauna, fitnesscentrum, pooltafel, schaakkamer en karaokelounge. Het eigen restaurant waar zowel Chinese als Westerse maaltijden worden geserveerd heeft een adembenemend uitzicht op het meer. Verder is er gratis wifi beschikbaar. Vanuit het hotel heeft u gemakkelijk toegang tot de kabelbaan die over het Sun Moon lake loopt, verschillende tempels en het wandelpad Tsen Pagoda. Bij het hotel zijn gratis fietsen te huren om de prachtige omgeving van het Sun Moon lake te verkennen.

  + €25 Per persoon per nacht

  Taiwan, Sun Moon Lake, Lea Lea Richforest Hotel

  + €25 Per persoon per nacht

  Het LeaLea Garden Hotel is gelegen pal aan het Sun Moon Lake. De kamers hebben een geweldig uitzicht over het meer of op de bergen. De kamers zijn luxueus ingericht. Het hotel beschikt over veel faciliteiten zoals een binnenzwembad, jacuzzi, sauna, fitnesscentrum, pooltafel, schaakkamer en karaokelounge. Het eigen restaurant waar zowel Chinese als Westerse maaltijden worden geserveerd heeft een adembenemend uitzicht op het meer. Verder is er gratis wifi beschikbaar. Vanuit het hotel heeft u gemakkelijk toegang tot de kabelbaan die over het Sun Moon lake loopt, verschillende tempels en het wandelpad Tsen Pagoda. Bij het hotel zijn gratis fietsen te huren om de prachtige omgeving van het Sun Moon lake te verkennen.

  Taiwan, Alishan, Alishan House Hotel

  Het bijzondere Alishan House Hotel biedt u een hemels uitzicht over het Alishan gebergte en is tegelijkertijd de beste uitvalsbasis om het Nationale park te bezoeken. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en bieden u een huiselijke beleving door het benutten van de invloeden van de omliggende natuur. Het goddelijke omringende woud leent zich ideaal voor een wandeling. Breng hierbij vooral een bezoek aan de heilige boom van Alishan Zhaoping, de Alishan Sisters Ponds of de indrukwekkende Alishan Shoujhen Tempel.

  + €130 Per persoon per nacht

  Taiwan, Alishan, Alishan House Hotel

  + €130 Per persoon per nacht

  Het bijzondere Alishan House Hotel biedt u een hemels uitzicht over het Alishan gebergte en is tegelijkertijd de beste uitvalsbasis om het Nationale park te bezoeken. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en bieden u een huiselijke beleving door het benutten van de invloeden van de omliggende natuur. Het goddelijke omringende woud leent zich ideaal voor een wandeling. Breng hierbij vooral een bezoek aan de heilige boom van Alishan Zhaoping, de Alishan Sisters Ponds of de indrukwekkende Alishan Shoujhen Tempel.

  Taiwan, Tainan, Silks Place 5*

  Silk’s place is een zeer luxueus 5 sterren hotel in het centrum van Tainan (West Central district). Oosterse design wordt hier vermengt met de luxe van de westerse moderniteit. De ruime kamers zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien: airconditioning, flatscreen-tv, zithoek met bank en de badkamer beschikt over zowel een douche als een bad. Verder heeft het hotel een buiten zwembad, fitnessruimte en meerdere goede restaurants en bars. Tijdens uw verblijft kunt u gebruik maken van gratis Wifi in de gehele accommodatie. De toeristische attracties zoals de Tainan Confucius Tempel en Fort Provintia (Chihkan Tower) bevinden zich op slecht 10 en 15 minuten lopen van het hotel. 

  + €30 Per persoon per nacht

  Taiwan, Tainan, Silks Place 5*

  + €30 Per persoon per nacht

  Silk’s place is een zeer luxueus 5 sterren hotel in het centrum van Tainan (West Central district). Oosterse design wordt hier vermengt met de luxe van de westerse moderniteit. De ruime kamers zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien: airconditioning, flatscreen-tv, zithoek met bank en de badkamer beschikt over zowel een douche als een bad. Verder heeft het hotel een buiten zwembad, fitnessruimte en meerdere goede restaurants en bars. Tijdens uw verblijft kunt u gebruik maken van gratis Wifi in de gehele accommodatie. De toeristische attracties zoals de Tainan Confucius Tempel en Fort Provintia (Chihkan Tower) bevinden zich op slecht 10 en 15 minuten lopen van het hotel. 

  Taiwan,Chenggong, Grace house

  Het Grace house biedt luxe kamers en villa’s. Het strand ligt op nog geen minuut lopen en het hotel heeft een prachtig uitzicht op zee. De kamers zijn goed uitgerust. Op het terrein is een restaurant en een spa waar massagebehandelingen te boeken zijn. Verder beschikt het hotel over een zonneterras met hot tub en gratis leenfietsen. Over het gehele terrein is gratis Wifi beschikbaar. Er zijn ook familiekamer of villa's te boeken. 

  + €40 Per persoon per nacht

  Taiwan,Chenggong, Grace house

  + €40 Per persoon per nacht

  Het Grace house biedt luxe kamers en villa’s. Het strand ligt op nog geen minuut lopen en het hotel heeft een prachtig uitzicht op zee. De kamers zijn goed uitgerust. Op het terrein is een restaurant en een spa waar massagebehandelingen te boeken zijn. Verder beschikt het hotel over een zonneterras met hot tub en gratis leenfietsen. Over het gehele terrein is gratis Wifi beschikbaar. Er zijn ook familiekamer of villa's te boeken. 

  Taiwan, Taroko, Silks Place 5*

  Het grote Silks Place Hotel ligt midden in het Taroko Nationaal Park en is met 5* het meest luxe hotel dat in de omgeving te vinden is. Vanaf de accommodatie heeft u een schitterend uitzicht op de omringende bergen. Er is een binnen- en buitenzwembad, een sauna en een fitnesscentrum en het hotel beschikt over twee restaurants. Er worden veel activiteiten georganiseerd zoals dansvoorstellingen en yogalessen. De kamers hebben een eigen balkon met uitzicht op de bergen of de rivier.

  + €80 Per persoon per nacht

  Taiwan, Taroko, Silks Place 5*

  + €80 Per persoon per nacht

  Het grote Silks Place Hotel ligt midden in het Taroko Nationaal Park en is met 5* het meest luxe hotel dat in de omgeving te vinden is. Vanaf de accommodatie heeft u een schitterend uitzicht op de omringende bergen. Er is een binnen- en buitenzwembad, een sauna en een fitnesscentrum en het hotel beschikt over twee restaurants. Er worden veel activiteiten georganiseerd zoals dansvoorstellingen en yogalessen. De kamers hebben een eigen balkon met uitzicht op de bergen of de rivier.

  Taiwan, Jinfeng, Chiphen/Zhiben Royal Hotel

  Voor de echte sterrenbehandeling gaat u naar dit prachtige, luxe hotel midden in het Zhiben gebergte. U zult zich geen moment vervelen wanneer u zich in de watten laat leggen in één van de vele zwembaden en heet water bronnen. Mocht u zich van een meer sportieve kant willen laten zien, bezoek dan vooral de boogschutters- of badmintonbaan. Laat ook uw smaakpapillen verrassen in het eersteklas Tepanyaki restaurant!

  + €45 Per persoon per nacht

  Taiwan, Jinfeng, Chiphen/Zhiben Royal Hotel

  + €45 Per persoon per nacht

  Voor de echte sterrenbehandeling gaat u naar dit prachtige, luxe hotel midden in het Zhiben gebergte. U zult zich geen moment vervelen wanneer u zich in de watten laat leggen in één van de vele zwembaden en heet water bronnen. Mocht u zich van een meer sportieve kant willen laten zien, bezoek dan vooral de boogschutters- of badmintonbaan. Laat ook uw smaakpapillen verrassen in het eersteklas Tepanyaki restaurant!

Uw reis uitgestippeld

Excursies

Selfdrive: Verborgen aboriginal-bergdorp Smangus

Overnacht bij de traditionele aboriginals van Taiwan in een verborgen bergdorp
 • 3 dagen
 • €230 Per persoon

Noord Taiwan: Tempelovernachting Shitoushan

Spirituele Tempelovernachting Quanhua inclusief vegetarisch ontbijt en diner
 • 2 dagen
 • €75 Per persoon

West Taiwan: de Penghu eilanden

Ontspanning en ontdekking op dit veelzijdige eiland
 • 4 dagen
 • €415 Per persoon

Reissom

Veelzijdig Taiwan: comfortabel met privéchauffeur

18 dagen
vanaf €4195,-

Reissom vanaf € 4195,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum hotels, inclusief ontbijt 
- luchthaventransfers bij aankomst en vertrek 
- Engelssprekende privéchauffeur voor hele rondreis
- boottickets voor Xiaoliuqiu Island en Orchid Island 

Het arrangement is exclusief:
- internationale vluchten 
- hoogseizoenstoeslag 
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- fooien
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie excursies per reis/bouwsteen)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie hotels per reis/bouwsteen)

In offertemandje

Reissom

Veelzijdig Taiwan: comfortabel met privéchauffeur

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 4195,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum hotels, inclusief ontbijt 
- luchthaventransfers bij aankomst en vertrek 
- Engelssprekende privéchauffeur voor hele rondreis
- boottickets voor Xiaoliuqiu Island en Orchid Island 

Het arrangement is exclusief:
- internationale vluchten 
- hoogseizoenstoeslag 
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- fooien
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie excursies per reis/bouwsteen)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie hotels per reis/bouwsteen)

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Taiwan?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips

>
Toegevoegd aan offertemandje

Veelzijdig Taiwan: comfortabel met privéchauffeur

18 dagen

Taipei – Sun Moon Lake – Alishan – Tainan – Fo Guang Shan – Xiaoliuqiu – Orchid Island – Taroko

€ 4195 per persoon

Maak uw reis compleet!

Bekijk de adviezen van onze reisspecialist om uw reis naar Taiwan onvergetelijk te maken!

Bouwstenen

  Selfdrive: Verborgen aboriginal-bergdorp Smangus

  Overnacht bij de traditionele aboriginals van Taiwan in een verborgen bergdorp
  • 3 dagen
  • €230 Per persoon

  West Taiwan: de Penghu eilanden

  Ontspanning en ontdekking op dit veelzijdige eiland
  • 4 dagen
  • €415 Per persoon

  Noord Taiwan: Tempelovernachting Shitoushan

  Spirituele Tempelovernachting Quanhua inclusief vegetarisch ontbijt en diner
  • 2 dagen
  • €75 Per persoon

Excursies

  Taiwan, Taipei, stadswandeling met Nederlandse gids Bart

  € 100 per persoon o.b.v. 2 personen

  Een stadswandeling (ca. 6 uur) in Taipei met onze Nederlandse gids Bart is de ideale manier om kennis te maken met het veelzijdige Taipei en de geschiedenis van het eiland. Taiwan is een land met een fascinerende geschiedenis dankzij vele golven migratie en kolonisering door verschillende landen. Dit alles komt tot uiting in het stadsgezicht van Taipei, waar je Taiwanese tempels vindt naast traditionele en koloniale Japanse architectuur, tegen een achtergrond van modern beton, glas, en staal.  

  Tijdens deze stadswandeling neemt onze Nederlandssprekende gids Bart -met diepgaande kennis van Taiwans geschiedenis- u mee langs belangrijke historische locaties, en vertelt hij u over de achtergrond en transformatie hiervan.

  Een mogelijk programma begint in het 28 Februari Vredespark dat kan dienen als vogelvlucht door Taiwans geschiedenis. Vervolgens bezoekt u het presidentiële paleis -gebouwd door Japanners- naar de botanische tuin waarin veel architectuur in een gemoderniseerde Chinese noordelijke paleisstijl te vinden is. Hierna bezoekt u het Vrijheidsplein met de Chiang Kai-shek Herinneringshal, een belangrijke locatie in de strijd om de democratisering van Taiwan. U kunt lekker lunchen in één van de vele restaurants in de omgeving, met daarna wellicht een kop koffie in een van Taipeis hippe koffietenten. In de middag ziet u de modernere kant van Taipei, zoals het Taipei Museum voor Schone Kunst, of een korte klim naar de top van Olifantberg om zo een perfect uitzicht over de Taipei 101 te krijgen.

  Het programma kan volledig op basis van uw voorkeur aangepast worden, maar zal hoe dan ook een unieke en educatieve ervaring van Taipei opleveren!

  Inclusief: Nederlandssprekende gids Bart
  Exclusief: vervoer, maaltijden, entreekosten (indien van toepassing)

  Taiwan, Taipei, streetfoodtour in klein groepje

  € 80 per persoon

  Ga op een gastronomisch avontuur tijdens deze streetfoodtour door Taipei! Deze middag proeft u de meest heerlijke hapjes die Taiwan te bieden heeft. De Taipei foodtour duurt ongeveer 4 uur en geeft u ruim de tijd rustig te genieten van de gerechten en meer te leren over de lokale geschiedenis en cultuur.  Ons advies: zorg dat u vooraf genoeg honger heeft om al het lekkers te kunnen proberen!

  De Taiwanese keuken is een samensmelting van verschillende culinaire smaken en technieken uit verschillende culturen en tradities, o.a. uit de zuidelijke provincies van China (Fuijian en Guangzhou) en Japan. De Taiwanese cultuur is zeker ‘food-obsessed’, meeste bijeenkomsten draaien om eten, en veel Taiwanezen staan dan ook uren in de rij om te eten bij de beste restaurants. Het Taiwanese ‘Xiao Chi’ betekent letterlijk ‘kleine hapjes’, dit zijn dan ook voornamelijk kleine snacks die men gedurende de hele dag eet, of meerdere snacks gecombineerd tot hoofdmaaltijd. De Xiao Chi snacks worden op straat verkocht in kleine kraampjes, en er is een uitgebreid aanbod. Ingrediënten die vaak gebruikt worden zijn varkensvlees, vis, kip, rijst en soya. Begin 1900 werd de beef noedelsoep in Taiwan geïntroduceerd vanuit China. Tegenwoordig is dit gerecht een van de meest populaire gerechten in Taiwan.

  Taiwan, Taroko, Cidal Aboriginal Jagersschool

  € 65 per persoon

  In Taiwan zijn er nog zo’n 700 aboriginaldorpen, vaak gelegen in bergachtige, afgelegen gebieden. Deze stammen leven vooral van landbouw, en hoewel Taiwan een ontwikkeld land is en de mensen zeker niet meer hetzelfde leven als honderd jaar geleden, hebben zij het niet altijd makkelijk. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids bezoekt u vandaag de Cidal Aboriginal Jagersschool. Hier leert u van alles over de levensstijl en cultuur van de Aboriginals in de Taroko regio, de speciale manier van jagen, hoe vrouwen bamboe weven en over de prachtige natuur. U zult merken dat de traditionele Aboriginal-culturen nog altijd springlevend zijn maar ook een plekje moeten vinden in de gemoderniseerde maatschappij.

  Taiwan, Taroko Nationaal Park, dolfijnen- en walvissenexcursie

  € 35 per persoon

  De warme ‘Kuroshio stroom’ die door de Atlantische Oceaanbij de oostkust van Taiwan stroomt, brengt elk jaar scholen van trekvissen naar de kust bij Hualien, gelegen op ongeveer een half uurtje rijden vanaf Taroko Nationaal Park. Dolfijnen en walvissen voeden zich met deze vissen en komen daarom elk jaar terug naar deze plek. In principe kunt u het gehele jaar door dolfijnen (en met geluk) walvissen spotten, maar het seizoen waarin u de meeste kans heeft om deze indrukwekkende dieren te zien zwemmen, loopt van mei t/m oktober.

  Met deze excursie vertrekt u vroeg in de ochtend of aan het eind van de middag vanuit Hualien voor een boottocht van ongeveer twee uur. De kans is groot dat u de dolfijnen en wellicht zelfs walvissen ziet zwemmen en vanaf de boot heeft u hier perfect zicht op. De haven van Hualien is ongeveer 30 minuten rijden vanaf het Taroko Nationaal Park.

  Taiwan, Taipei, koken met Calvin

  € 95 per persoon

  Geef u op voor deze speciale privé kookworkshop en krijg de kans om kennis te maken met de échte Taiwanese keuken. Chefkok Calvin Tu neemt u mee voor een wandeling over een traditionele lokale markt waar u samen de ingrediënten haalt voor uw maaltijd. Als gepassioneerde en bovenal super vrolijke kok zal Calvin u vervolgens alles vertellen over het bereiden van Taiwanese gerechten, welke overvloedig aan smaken, geuren en kleuren zijn. Terwijl u luistert, ruikt, snijdt en proeft, bereiden jullie samen de lekkerste lokale gerechten voor. Tot slot kunt u uiteraard genieten van uw zelfgemaakte Taiwanese maaltijd. De excursie duurt een halve dag.

Ontvang onze nieuwsbrief!

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy