India, Gujarat, Rann Utsav Festival reis | 22 dagen | Dimsum Reizen

kleurrijk festival in woestijn van Gujarat | De Dimsum Reizen reisspecialist maakt uw reis 100% op maat!

Opmerking

Op veel plaatsen bieden we leuke excursies aan die uw reis veel completer maken. Kijk bij het tabblad excursies en kies zelf de excursies uit die u het meest aanspreken. In een aantal plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor een comfortabeler hotel dan het standaard hotel. In het tabblad hotels kunt u kijken waar dat mogelijk is en wat de meerkosten bedragen. Zo kunt u zelf helemaal uw reis naar uw eigen wensen samenstellen!

Lees meer

Opmerking

Op veel plaatsen bieden we leuke excursies aan die uw reis veel completer maken. Kijk bij het tabblad excursies en kies zelf de excursies uit die u het meest aanspreken. In een aantal plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor een comfortabeler hotel dan het standaard hotel. In het tabblad hotels kunt u kijken waar dat mogelijk is en wat de meerkosten bedragen. Zo kunt u zelf helemaal uw reis naar uw eigen wensen samenstellen!

India Gujarat Festival reis

Dimsum Reizen heeft een bijzondere festivalreis ontwikkeld naar het onbekende Gujarat in India, waarbij u het jaarlijkse Rann Utsav festival in de woestijn bezoekt.
Een van de minst bekende regio’s van India is Gujarat in West-India, tussen Mumbai en Rajasthan. Het is een van de meer welvarender delen van het land. Er wonen veel Jainisten en logischerwijs vindt u er dus veel Jain tempels. Gujarat staat ook bekend als verblijfplaats van de laatste Aziatische leeuwen, u gaat op zoek naar deze leeuwen in het Sasan Gir natuurpark. Er wonen ook diverse kleurrijke stammen, zoals de Ravari, Harijians, Ghats, Ahirs en Rathwa. Wij bezoeken het Rann Utsav festival op deze reis, gelegen nabij Bhuj in de woestijn achtige omgeving in het westen van Gujarat. Ook bezoeken we daar diverse tribale dorpen rondom Bhuj.
Ook bezoeken we de oude Portugese kolonie van Diu, waar we even op het strand kunnen relaxen. We bezoeken de desolate natuur in de Little Rann of Kutch en bezoeken natuurlijk de hoofdstad Ahmedabad.
Onderweg wordt enige malen overnacht in sfeervolle heritage hotels, vaak onderhouden door de lokale maharadja’s.

De reis gaat al bij 4 boekers door, dus de kans op gegarandeerd vertrek is groot! Er gaan nooit meer dan 14 deelnemers mee, want grotere groepen vinden we niet bijdrage tot de reisformule die we voor ogen hebben staan.

Kort reisplan Gujarat Festival reis (22 dagen / 21 nachten)

1 Amsterdam - Ahmedabad
2 arrival Ahmedabad
3 Ahmedabad
4 Ahmedabad - Jambughoda
5 Jambughoda -Vadodara via Champaner
6 Vadodara - Bhavnagar via Lothal
7 Bhavnagar - Palitana
8 Palitana - Diu
9 Diu
10 Diu - Sasangir via Somnath
11 Sasangir
12 Sasangir - Gondal via Junagadh
13 Gondal - Morbi via Rajkot
14 Morbit - Rann Utsav
15 Rann Utsav Festival and villages visiting in Kutch area
16 Rann Utsav Festival and villages visiting in Kutch area
17 Rann Utsav - Bhuj
18 Bhuj - Little Rann of Kutch
19 Little Rann of Kutch
20 Little Rann of Kutch - Poshina via Modhera en Patan
21 Poshina - Ahmedabad
22 Ahmedabad - Amsterdam

Beleef Europa op onze manier!

100% op maat, persoonlijk en verzorgd, buiten het massatoerisme, kleinschalig en duurzaam waar het kan.

Wilt u persoonlijk reisadvies van onze Sri Lanka reisspecialist Christel?

Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Komt u langs op kantoor, dan staat de koffie al klaar!

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Dag 1 vertrek Amsterdam

Dag 2 aankomst Ahmedabad

In de loop van de ochtend komt u aan in Ahmedabad. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid de stad alvast gaan verkennen. Bezienswaardig zijn o.a. de zeer verfijnde, uit wit marmer opgetrokken Hatheesingh-tempel van de jaïns, het Bhadra Fort, de moskeeën van Ahmed Shah en Sidi Saiyad, en het Calico museum. Dit laatste museum - een van de beste textielmusea van India - n herbergt niet alleen een prachtige collectie, met veel textiel van meer dan 200 jaar oud, maar is ook gevestigd in een mooie oude haveli (koopmanshuis) met prachtig houtsnijwerk en marmeren vloeren.

Dag 3 Ahmedabad

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Gandhi Ashram, een eenvoudig onderkomen op een rustige plek aan de Sabarmati-rivier, waar de Mahatma enige tijd leefde.

Ook bezoeken we het Shreyas Folk Museum, een interessant museum waarin u veel kunt leren over de kunst en nijverheid van de stammen in Gujarat, en het Institute Of Ideology, met enkele van de mooiste jaïnistische collecties, waaronder miniatuurtekeningen en geïllustreerde manuscriptenen.

Dag 4 Ahmedabad - Jambughoda

Het is ca. 4 uur rijden naar Jambughoda, waar we rond lunchtijd zullen aankomen. De rest van de dag hebben we tijd om de stad te bezoeken.

Dag 5 Jambughoda - Vadodara, via Champaner

U reist over een goede weg, door een vlak en groen landschap van  Jambughoda naar Vadodara (ca. 190 km). Onderweg bezoekt u de oude islamitische stad Champaner, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. U vindt er enkele moskeeën, waaronder de Jami Masjid, en een oud fort op de Pavagadh-heuvel. Lopend door de stad waant u zich eeuwen terug in de tijd. Champaner was ooit een belangrijke pelgrimsplaats en de hoofdstad van Gujarat, maar na decennia van verval raakte de stad in vergeteldheid en overwoekerd. Nu is het een belangrijke bezienswaardigheid en opmerkelijk goed bewaarde middeleeuwse Indiase stad.

Niet ver van Champaner maken we nog een stop bij Pavagadh, waar de belangrijkste en mooiste Mahakali-tempel van India staat. De godin Mahakali wordt over heel India aanbeden, maar in het bijzonder in de westelijke deelstaten Gujarat, Rajasthan en Maharashtra, en de tempel is een belangrijke pleisterplaats op het pelgrimscircuit.

Na aankomst in Vadodara heeft u in de namiddag nog even de tijd om de stad te verkennen. Denk daarbij o.a. aan een bezoek aan het prachtige paleis van Laxmi Vilas en de tuinen van Sayaji Bagh (waar o.a. een museum, een kunstgalerij, en een dierentuin gevestigd zijn).

Dag 6 Vadodara - Bhavnagar, via Lohtal

Onderweg naar Bhavnagar (ca. 200 km) brengen we een bezoekje aan de opgravingen van Lothal, ooit een van de belangrijkste steden in de Indus Vallei (ca. 4500 jaar geleden) en de eerste zeehaven ter wereld.
Bhavnagar is een havenstad aan de zuidoostkust van het schiereiland Saurashstra en werd in 1743 gesticht door Rajput Bhavsinji Gohilvan. De stad is van oudsher een belangrijke handelspost voor o.a. de katoenprodukten die in Gujarat worden gemaakt. Er werd al vroeg handel gedreven met Mozambique, Zanzibar, de Perzische Golf en Singapore.

In de oude stad vindt u kleurrijke bazaars en nog vele haveli's, rijk gedecoreerde koopmanshuizen. Bezienswaardig zijn ook de Takhteshwar-tempel - gelegen op een heuvel vanwaar u een mooi uitzicht over de stad heeft - en de Lock Gate.

U overnacht u in een sfeervol heritage hotel van de vorst van Bhavnagar.

Dag 7 Bhavnagar - Palitana

Het is ongeveer een uur rijden naar Palitana, de toegangspoort tot Shatrunjaya, de 'Plek der Overwinning', een belangrijk tempelcomplex van de jaïns op de gelijknamige heuvel. In totaal bevinden zich hier dan 1000 tempels, stammend vanaf de 14e eeuw tot aan de 20e eeuw. Shatrunjaya is dan ook een van de heiligste pelgrimsplaatsen voor jaïns. De belangrijkste tempel is de 17e eeuwse Adinath tempel. Een ander hoogtepunt is de 16e eeuwse Adishvara tempel.

Om de top van de 600 meter hoge Shatrunjaya-heuvel te bereiken moet u maar liefst 3309 treden beklimmen. Om de ergste hitte voor te zijn, vertrekken we zo vroeg mogelijk. Mocht u dat wensen dan kunt u zich ook per draagstoel naar boven laten dragen.

Dag 8 Palitana - Diu

Vandaag reist u in ca. 3 uur naar Diu, een eiland aan de zuidkust van Saurashtra. Tot 1961 was Diu een Portugese, en vormde daarna tot 1987 samen met Daman (eveneens in Gujarat) en Goa een zgn. Union Territory, een soort van aparte deelstaat. Tegenwoordig bestaat die unie alleen nog maar uit Diu en Daman, die binnen het drooggelegde Gujarat nog altijd een aparte status hebben als alcoholparadijs, met name in trek bij vakantievierende Gujarati's

De gelijknamige hoofdstad van Diu is een schilderachtig plaatsje, gelegen tussen de ruïnes van het Diu Fort in het oosten en een imposante stadsmuur in het westen. Een oude poort in deze stadsmuur bevat fraai beeldhouwwerk van leeuwen, engelen en een priester. De stad is een labyrinth van slingerende straatjes. U vindt er o.a. twee kerken, waarvan de St. Pauluskerk de meest bezienswaardige is. Veel huizen hebben nog mooie oude decoraties en zijn in heldere kleuren geschilderd, een erfenis uit de Portugese tijd. In de stad hangt een relaxte sfeer en u kunt er heerlijk ronddwalen.

Dag 9 Diu

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om Diu te verkennen. 's Ochtends kunt u bv. het fort van Diu, de vissershaven en de oude Portugese huizen en kerken bekijken. Ook het museum van Diu, dat gevestigd is in de voormalige St. Thomaskerk, is de moeite van het bezoeken waard. Het mooiste strand op het eiland is bij Nagoa, op ongeveer 7 km afstand van Diu-Stad.

Dag 10 Diu - Sasan Gir, via Somnath

Onderweg naar het natuurreservaat Sasan Gir bezoekt u de Shiva-tempel van Somnath. Deze aan zee gelegen tempel is één van de twaalf belangrijkste Shiva-heiligdommen in India. Hoewel de huidige contructie in 1950 werd gebouwd, is de oorspronkelijke tempel maar liefst duizend jaar oud. Volgens de legende liet de maangod Somraj de tempel destijds geheel uit goud optrekken. Later herbouwde Ravana het heiligdom met zilver; vervolgens deed Krishna hetzelfde, maar dan met hout; daarna maakte de eerste Solanki-vorst Bhim Deva er een stenen exemplaar van. Door de jaren heen werd de zeer rijke tempel meerdere malen geplunderd door mosliminvallers. De laatste keer was in 1706 door Moghul-vorst Aurangzeb. De tegenwoordige versie van de tempel is jammer genoeg van beduidend mindere pracht, maar u heeft hier wél een mooi uitzicht over de Arabische Zee.


Het natuurreservaat van Sasan Gir is de laatste plek op aarde waar de Aziatische leeuw nog in het wild voorkomt. Een eeuw geleden kwam het dier nog op meer plekken in India voor, maar ook bijvoorbeeld in Iran. Nu is de met uitsterven bedreigde Aziatische leeuw alleen nog te vinden in het Sasan Gir park in India. Er komen zo’n 350 leeuwen voor in het park. De leeuw is kleiner dan z’n Afrikaanse broeder en heeft kortere manen.

 

U overnacht in tentenkampen of eenvoudige huisjes in het Lion Safari Camp.

Dag 11 Sasan Gir

Vandaag maakt u twee safari's in het park. De eerste safari is in de vroege ochtend. Rond 10 uur bent u dan weer terug in het hotel, waar een uitgebreid ontbijt voor u klaar staat. Halverwege de middag brengt u een tweede bezoek aan het park.

 

Hoewel u niet altijd leeuwen ziet, is de kans dat u er hier een ziet aanzienlijk groter dan dat u bijvoorbeeld tijgers in andere Indiase natuurparken zult zien. Er leven ook diverse soorten antilopen, luipaarden, herten, krokodillen, apen en veel exotische vogelsoorten (ijsvogels, parkieten, ibissen, honingbuizerds, witoogbuizerds, kuifarenden) in het wildreservaat.

Dag 12 Sasan Gir - Gondal, via Junagadh

Onderweg naar Gondal bezoekt u het fort van Junagadh. Binnen dit indrukwekkende fort bevinden zich zowel hindoeïstische tempels als moskeeën. Vlak bij Junagadh ligt ook de Girnar heuvel, een heilige plek voor boeddhisten, hindoeïsten en jainisten. De route naar de top voert over een sterk glooiend pad van maar liefst 10.000 traptreden.
’s Avonds komt u aan in Gondal waar u overnacht in het Riverside Palace, het voormalige paleis van de lokale vorst, gebouwd in de 19e eeuw. Uniek aan een verblijf hier, is dat gasten de koninklijke garages en het Naulakha-paleis mogen bezoeken.

Dag 13 Gondal - Morbi, via Rajkot

Na het ontbijt vertrekken we naar Rajkot. Deze aangename provinciestad was vroeger de hoofdstad van het vorstendom Saurashtra en later ook het Britse regeringshoofdkwartier. Tevens bracht Mahatma Gandhi zijn jeugdjaren hier door, toen zijn vader dewan (premier) was van de toenmalige vorst. In het woonhuis (de 'Kaba Gandhi No Delo') is nu een permanente tentoonstelling over zijn leven. Op het Rajkumar Collega volgde Gandhi zijn middelbare opleiding. Zowel het woonhuis als de school zullen we vandaag bezoeken.

 

Morbi is een schilderachtig plaatsje dat sterk doet denken aan de Victoriaanse tijd, mooi gelegen aan een rivier, op zo'n 65 km van Rajkot. Langs de met kinderkopjes geplaveide straatjes van de binnenstad treft u nog gebouwen aan die herinneren aan Europa in de 19de eeuw. Ook de lay-out van Morbi zijn de Europese (koloniale) invloeden goed terug te vinden. Zo is er bv. een centraal plein ('Green Chowk') dat te bereiken is via drie poorten, elk volgens een uniek design met zowel Rajput als Italiaanse elementen. Een van de meest opmerkelijke bouwwerken is echter de hangbrug waarover u het stadje binnenkomt.

De oorspronkelijke residentie van de plaatselijke vorst ('Durbar Gadh') is nu het Duarbargadh Hotel, waar we zullen overnachten.

Dag 14 Morbi - Rann Utsav

Na het ontbijt vertrekken we naar Dhordo, ca. 250 km rijden in noordwestelijke richting. Als het mogelijk is zullen we daar overnachten in traditionele 'bhungas', de voor deze regio zo kenmerkende lemen huisjes, of in tenten. De dag eindigt met een cultureel programma en een diner bij het kampvuur.

Dag 15 Rann Utsav Festival & bezoek dorpen in Kutch-regio

Vandaag verkennen we de hele dag de randen van de Grote Rann van Kutch. Deze droge en dorre regio ligt in het uiterste zuidwesten van de Thar-woestijn, tegen de Pakistaanse grens, en bestaat deels uit een zoutvlakte en deels uit een seizoensgebonden moerasgebied. We bezoeken verschillende dorpen, waaronder Bhirandiyara, Ludia en Khavda. De mensen wonen er in circelvormige lemen huizen met rieten daken, uitermate geschikt voor het woestijnklimaat. Later op de dag staan nog India Bridge, Karo Dungar (de 'Zwarte Berg') en de Dattatray-tempel op het programma.

Dag 16 Rann Utsav Festival & bezoek dorpen in Kutch-regio

De Banni-stammen zijn genoemd naar de grasvlaktes (banni) die hun leefgebied vormen. Ze staan bekend om hun muurschilderingen, houtbewerkingen, en handwerken, zoals het graveren van zilveren ornamenten. Vandaag  brengen we o.a. een bezoek aan de dorpen Jura en Nirona, alsmede aan het klooster van Thangadh.

Dag 17 Rann Utsav - Bhuj

We rijden vandaag in zuidelijke richting naar Bhuj, de hoofdstad van de regio Kutch. Hoe dichter bij Bhuj, hoe droger het landschap wordt. De Kutch regio wordt al vierduizend jaar bewoond en Bhuj heeft dan ook een eeuwenoude geschiedenis.

Het woord ‘kutch’ betekent letterlijk ‘eiland’ in het Sanskriet. Dit refereert aan de tijd dat de ranns (grasvlaktes) werden afgesloten door de Indus-rivier, die hier de zee instroomde. Door een aardbeving in de 19e eeuw verlegde de Indus haar loop en werden de ranns een grote woestijn vol zoutbeddingen. Tegenwoordig is het gebied onderverdeeld in een Grote Rann en een Kleine Rann. Tijdens zware moessonbuien kunnen de ranns nog steeds overstromen, waardoor er weer eilanden ontstaan.

 

De stad Bhuj werd in 2001 zwaar getroffen door een aardbeving. Een deel van de prachtige historische stad is daarbij helaas verwoest. De stad is in de loop der jaren weer opgebouwd, maar heeft nu wel minder sfeer dan voor de aardbeving.

 

In de middag hebben we tijd om Bhuj te bekijken. De Aaina Mahal en de Prag Mahal mogen daarbij niet overgeslagen worden. Beide paleizen zijn intertessant vanwege hun architectuur, waarbij de Indiase stijl op een mooie manier vervlochten is met Europese invloeden. Ook het Kutch Museum (het oudste in Gujarat) is het bezoeken waard. Het museum ligt op een schilderachtige plek op de oevers van het Hamirsar-meer.

Dag 18 Bhuj - Kleine Rann van Kutch

Na het ontbijt vertrekken we naar Dasade, gelegen in de Kleine Rann van Kutch. Na aankomst in het resort waar we verblijven, kunt u de rest van de avond vrij besteden.

dag 19 Little Rann of Kutch

Vandaag hebben we een hele dag om de Kleine Rann van Kutch te verkennen. We doorkruisen daarbij onvruchtbare zoutvlakten, waarbij we kans hebben o.a. antilopen (nilgai), wilde ezels (khur) en flamingo’s te zien. Ook bezoeken we enkele dorpjes.

Dag 20 Kleine Rann van Kutch - Poshina, via Modhera en Patan

Vandaag reizen we via Modhera en Patan naar Poshina. In Modhera bezoeken we de Zonnetempel, een uniek voorbeeld van de verfijnde Indiase architectuur in de 11de eeuw. De tempel, toegewijd aan de zonnegod Surya, vertoont enige gelijkenissen met de bekende Zonnetempel van Konark in Orissa.

In Patan vindt u naast een aantal interessante jaïn-tempels nog oude huizen met prachtig houtsnijwerk. Ook bezichtigt u de oude step well Rani Ki Vav, met zijn schitterende sculpturen, en het waterbassin Shahastralinga Talav.

Na de lunch zetten we de rit voort naar Poshina, een plaats die o.a. bekend staat om zijn vele ambachtslieden die tribale kunst- en gebruiksvoorwerpen vervaardigen. Verder zijn ook het middeleeuwse Shivatempel en de koninklijke graven (chattries) van de oude heersers van Poshina interessant om te bezoeken.

 

Dag 21 Poshina - Ahmedabad

Na het ontbijt bezoeken we enkele dorpen in de buurt van Poshina. Na de lunch rijden we terug naar Ahmedabad.

Dag 22 Ahmedabad - Amsterdam

Vertrek naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis. Hoe laat (of hoe vroeg) dat zal zijn hangt af van het vluchtschema van de maatschappij waar we gebruik van zullen maken.

Festivalreis

Op deze reis bezoekt u meerdere festivals. Het bezoeken van zo’n festival is een bijzondere gebeurtenis en vaak een extra toegevoegde waarde op de reis en de te bezoeken plaatsen en bezienswaardigheden. De data van veel festivals in Azië worden weliswaar van tevoren bekend gemaakt, maar kunnen in de loop der tijd naar het festival toe soms wijzigen, afhankelijk van bijvoorbeeld de maanstand of besluiten van lokale of nationale autoriteiten. Indien dit voorkomt zal Dimsum Reizen trachten, waar mogelijk, het programma aan te passen om het festival alsnog in te passen in de route.
In uitzonderlijke gevallen kan voorkomen dat het festival dusdanig van data of locatie veranderd is, of dat het zelfs geannuleerd is, dat een bezoek aan het festival tijdens de geplande reis niet mogelijk is. Dit zullen we z.s.m. bekend maken aan de deelnemers, maar het is geen geldige reden om de reis te annuleren.

Opmerkingen

U kiest voor een avontuurlijke reis, door een regio waar vele omstandigheden (weer, klimaat, politiek, autopech, gewijzigde vlucht- en/of treinschema etc.) ervoor kunnen zorgen dat we genoodzaakt zijn de route te moeten wijzigen. De kwaliteit van accommodatie, vervoer, sanitaire voorzieningen, communicatievoorzieningen zijn anders en vaak minder dan u thuis gewend bent. Vaak moet u even wennen aan het andere klimaat en de andere keuken en eetgewoonten. De plaatsen van accommodatie zijn afhankelijk van beschikbaarheid en kunnen afwijken van hierboven beschreven.
Een flexibele houding, een goed incasserings- en uithoudingsvermogen zijn dus een eerste vereiste voor een avontuurlijke reis door deze regio.

Uw Sri Lanka reis uitgestippeld

Excursies in Sri Lanka

Bouwstenen

Meer tips voor uw Sri Lanka reis

Gujarat Festivals; Tarnetar en Ravechi

Tribal festivals in West India
  • 6 dagen
  • €595 per persoon

India strandverlenging Goa

prachtige stranden in oud Portugese kolonie
  • 4 dagen
  • €375 per persoon

Pushkar Kamelenfestival Reis

Kleurrijk festival in Rajasthan
  • 4 dagen
  • €275 per persoon

Reissom

India, Gujarat, Rann Utsav Festival reis

22 dagen
vanaf €,-

In offertemandje

Reissom

India, Gujarat, Rann Utsav Festival reis

exclusief internationale vluchten

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Reissom

India, Gujarat, Rann Utsav Festival reis

22 dagen
vanaf €,-

De reissom is inclusief:
- het internationale vliegticket
- internationale luchthavenbelastingen, brandstofheffing en veiligheidstoeslagen
- Nederlandstalige of Engelstalige reisbegeleiding
- binnenlandse reis- en verblijfkosten zoals beschreven
- de volgende excursies:
- de volgende maaltijden:
- organisatie

Niet opgenomen in de reissom:
- alle entreegelden bezienswaardigheden
- facultatieve excursies
- eventuele luchthavenbelastingen die ter plaatse betaald moeten worden
- maaltijden
- drankjes
- fooien
- overige persoonlijke uitgaven

Bijkomende kosten op factuur:
- Eventuele visakosten; consulaire kosten + € 30,- bemiddelingskosten per visum + € 9,- verzendkosten per adres
- Eventuele Unigarant reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- Administratiekosten € 20,- per persoon
- Bijdrage Calamiteitenfonds €? 2,50 per boeking

Vaste klantenkorting
Op onze groepsreizen geven we graag een vaste klantenkorting. Iedereen die sinds 1-1-2007 minimaal twee keer is mee geweest op een groepsreis van Dimsum Reizen heeft recht op deze korting. Bij uw derde of vierde groepsreis met Dimsum Reizen krijgt u € 25,- p.p. korting, bij uw vijfde (en volgende) reizen € 50,- p.p. korting.

Uw eigen vertrekdatum kiezen?
Staat uw gewenste vertrekdatum er niet bij? Indien u met minimaal twee personen wilt boeken, kunt u uw gewenste vertrekdatum aan ons doorgeven en dan kijken wij of deze vertrekdatum logistiek mogelijk is. In de meeste gevallen zal dat zo zijn en kunnen we aan uw wensen tegemoetkomen en een extra vertrekdatum aan de betreffende reis toevoegen, die we dan direct (na ontvangst van uw boeking) als ?bijna gegarandeerd? op onze website vermelden!

Reissom
De reissommen van de groepsreizen zoals vermeld op de website zijn per persoon op basis van indeling.
We gebruiken het systeem van 'fluid pricing' bij onze groepsreizen. Dat betekent dat de reissommen op onze website kunnen veranderen. Dit is afhankelijk van de bezetting, vluchtbeschikbaarheid en tijdstip van boeking. Het kan bijvoorbeeld ook komen doordat luchtvaartmaatschappijen hun tarieven veranderen, brandstoftoeslagen invoeren, visa duurder zijn geworden of omdat wisselkoersen van de valuta waarin Dimsum Reizen de reis aan de lokale partners betaalt enorm veranderd zijn.

Het kan dus voorkomen dat verschillende reizigers op dezelfde reis een verschillende reissom hebben betaald. Normaal gesproken geldt: hoe vroeger u boekt, hoe goedkoper de reis. Onze prijzen zijn dus flexibel, de gepubliceerde reissom op onze website op het moment van boeking is van toepassing voor uw reis.

Uiteraard proberen we zoveel mogelijk om eventuele prijsverhogingen te vermijden, maar soms dwingen de omstandigheden ons om prijsstijgingen door te berekenen aan de klant. Dit uiteraard allemaal in overeenstemming met de ANVR reisvoorwaarden (artikel 4).

Indien u de reissom bij boekingsbevestiging gelijk volledig betaalt, krijgt u een prijsgarantie en zullen we eventuele verhogingen niet doorberekenen!

Eenpersoonstoeslag De bovengenoemde eenpersoonstoeslag geldt alleen als u een eenpersoonskamer wilt reserveren. Indien u alleen boekt, maar een kamer wilt delen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht, hoeft u uiteraard deze toeslag niet te betalen.

In offertemandje

Reissom

India, Gujarat, Rann Utsav Festival reis

exclusief internationale vluchten

De reissom is inclusief:
- het internationale vliegticket
- internationale luchthavenbelastingen, brandstofheffing en veiligheidstoeslagen
- Nederlandstalige of Engelstalige reisbegeleiding
- binnenlandse reis- en verblijfkosten zoals beschreven
- de volgende excursies:
- de volgende maaltijden:
- organisatie

Niet opgenomen in de reissom:
- alle entreegelden bezienswaardigheden
- facultatieve excursies
- eventuele luchthavenbelastingen die ter plaatse betaald moeten worden
- maaltijden
- drankjes
- fooien
- overige persoonlijke uitgaven

Bijkomende kosten op factuur:
- Eventuele visakosten; consulaire kosten + € 30,- bemiddelingskosten per visum + € 9,- verzendkosten per adres
- Eventuele Unigarant reis- en/of annuleringsverzekeringen,
- Administratiekosten € 20,- per persoon
- Bijdrage Calamiteitenfonds €? 2,50 per boeking

Vaste klantenkorting
Op onze groepsreizen geven we graag een vaste klantenkorting. Iedereen die sinds 1-1-2007 minimaal twee keer is mee geweest op een groepsreis van Dimsum Reizen heeft recht op deze korting. Bij uw derde of vierde groepsreis met Dimsum Reizen krijgt u € 25,- p.p. korting, bij uw vijfde (en volgende) reizen € 50,- p.p. korting.

Uw eigen vertrekdatum kiezen?
Staat uw gewenste vertrekdatum er niet bij? Indien u met minimaal twee personen wilt boeken, kunt u uw gewenste vertrekdatum aan ons doorgeven en dan kijken wij of deze vertrekdatum logistiek mogelijk is. In de meeste gevallen zal dat zo zijn en kunnen we aan uw wensen tegemoetkomen en een extra vertrekdatum aan de betreffende reis toevoegen, die we dan direct (na ontvangst van uw boeking) als ?bijna gegarandeerd? op onze website vermelden!

Reissom
De reissommen van de groepsreizen zoals vermeld op de website zijn per persoon op basis van indeling.
We gebruiken het systeem van 'fluid pricing' bij onze groepsreizen. Dat betekent dat de reissommen op onze website kunnen veranderen. Dit is afhankelijk van de bezetting, vluchtbeschikbaarheid en tijdstip van boeking. Het kan bijvoorbeeld ook komen doordat luchtvaartmaatschappijen hun tarieven veranderen, brandstoftoeslagen invoeren, visa duurder zijn geworden of omdat wisselkoersen van de valuta waarin Dimsum Reizen de reis aan de lokale partners betaalt enorm veranderd zijn.

Het kan dus voorkomen dat verschillende reizigers op dezelfde reis een verschillende reissom hebben betaald. Normaal gesproken geldt: hoe vroeger u boekt, hoe goedkoper de reis. Onze prijzen zijn dus flexibel, de gepubliceerde reissom op onze website op het moment van boeking is van toepassing voor uw reis.

Uiteraard proberen we zoveel mogelijk om eventuele prijsverhogingen te vermijden, maar soms dwingen de omstandigheden ons om prijsstijgingen door te berekenen aan de klant. Dit uiteraard allemaal in overeenstemming met de ANVR reisvoorwaarden (artikel 4).

Indien u de reissom bij boekingsbevestiging gelijk volledig betaalt, krijgt u een prijsgarantie en zullen we eventuele verhogingen niet doorberekenen!

Eenpersoonstoeslag De bovengenoemde eenpersoonstoeslag geldt alleen als u een eenpersoonskamer wilt reserveren. Indien u alleen boekt, maar een kamer wilt delen met een reisgenoot van hetzelfde geslacht, hoeft u uiteraard deze toeslag niet te betalen.

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Sri Lanka?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips

>
Toegevoegd aan offertemandje

India, Gujarat, Rann Utsav Festival reis

22 dagen

kleurrijk festival in woestijn van Gujarat

Maak uw reis compleet!

Bekijk de adviezen van onze reisspecialist om uw reis naar Sri Lanka onvergetelijk te maken!

Bouwstenen

    Gujarat Festivals; Tarnetar en Ravechi

    Tribal festivals in West India
    • 6 dagen
    • €595 per persoon

    Hornbill Festival Reis

    Kleurrijk Tribal Festival in Nagaland, Seven Sisters
    • 4 dagen
    • €495 per persoon

    Festivals in India

    Lijst van kleurrijke festivals in India
    • dagen

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy