Turkmenistan Individuele rondreis | Reizen naar Turkmenistan

Reizen door Turkmenistan? Kleinschalig, persoonlijk, deskundig. Op maat gemaakt door Dimsum Reizen

Turkmenistan Reizen | Individuele rondreizen naar Turkmenistan

Turkmenistan Individuele Rondreis | Turkmenistan Rondreis op maat


Dimsum Reizen organiseert individuele reizen geheel op maat naar Turkmenistan.

Welkom in de megalomane wereld van Turkmenbashi de Grote. Oftewel welkom in de absurde wereld die de, inmiddels overleden, president van Turkmenistan om zich heen heeft geschapen. In een van de droogste landen ter wereld, waar de gemiddelde bevolking van enkele dollars per maand moet rondkomen, is een stad gebouwd vol klaterende fonteinen, reusachtige paleizen en gouden standbeelden. En dat allemaal ter meerdere glorie van zichzelf en zijn familie. Als wees overleefde hij de Tweede Wereldoorlog, klom langzaam omhoog in het sovjet partijbestel en regeert sinds de onafhankelijk het land als zijn persoonlijk eigendom. Olie- en gasinkomsten zorgen voor een continue geldstroom om zijn persoonscultus te voeden. Hij veranderde zijn naam van Niyazov in Turkmenbashi, ‘Vader aller Turkmenen’, voegde daar later nog ‘De Grote’aan toe. Zijn ideeën zette hij op papier in de Rukhnama, verplichte kost voor elke Turkmeen en aanwezig in elk gebouw van het land. Inmiddels in vele talen vertaald, waaronder het Nederlands (het niet vertalen zou ernstige gevolgen voor de handelsbetrekkingen kunnen hebben). Vele steden, straten, pleinen en zelfs een meteoriet zijn naar hem vernoemd. Playbacken is verboden in het land, er zijn feestdagen voor zowel de vader als moeder van de president (ook dagen van de week zijn naar haar vernoemd), alsmede voor de meloen en het tapijt.
Een reis naar Turkmenistan is niet alleen een bezoek aan de absurdistische hoofdstad Ashgabat, maar u kunt ook historische sites als Merw en Konya Urgench bezoeken. Of een tocht maken door de woestijn, eventueel op de rug van de beroemde Akhal Tepe paarden en overnachten bij Turkmeense nomaden.

Individuele Turkmenistan rondreizen 
Wilt u liever een individuele Turkmenistan rondreis samenstellen, Dimsum Reizen heeft een uitgebreid pakket aan individuele Turkmenistan reizen. Uiteraard kan elke Turkmenistan reis geheel naar eigen wens ingevuld worden.  Liever zelf uw reis samenstellen? Kijk dan eens op onze website Reizen naar TurkmenistanDaar vindt u ons aanbod aan rondreizen en bouwstenen naar Turkmenistan.

Groepsreizen op maat naar Turkmenistan
Wilt u met uw eigen gezelschap een reis naar Turkmenistan naar eigen wens samenstellen? Dimsum Reizen kan ook voor grotere groepen als vriendenclubs, bedrijven, universiteiten en studentenverenigingen reizen geheel op maat samenstellen naar Turkmenistan.

Laat u ook eens inspireren door onze  foto's van Turkmenistan en onze travelblogs over Turkmenistan.
 
Dimsum Reizen; de vakantie specialist voor uw ideale vakantie naar Turkmenistan!