10 Daagse reis naar Oezbekistan - Dimsum Reizen - Inleiding

Bezoek de hoogtepunten van het culturele hart van Centraal Azië, Oezbekistan. Laat uw ideale Oezbekistan reis op maat samenstellen door de reisspecialisten van Dimsum Reizen.

Hoogtepunten van Oezbekistan op onze manier

Alle culturele hoogtepunten van Oezbekistan
Tijdsbesparende vlucht Tashkent - Khiva
Reizen per comfortabele treinen
Bezoek aan Lyabi Khauz en het Registan Plein  

Reis mee naar het culturele hart van Centraal-Azië. Oezbekistan is een land vol historie en kleurrijke volkeren. De fabelachtige steden van het land hebben altijd tot de verbeelding van de reiziger gesproken.

Khiva, Buchara en Samarkand behoren zonder twijfel tot de hoogtepunten van een reis langs de Zijderoute. Slechts weinigen konden aan de ontberingen toegeven en hebben het gebied met eigen ogen gezien. Reizen is er dan ook nooit makkelijk geweest en dat is het nog steeds niet. Maar Oezbekistan wordt steeds toegankelijker en voor elke reiziger met een beetje doorzettingsvermogen is een reis naar dit fascinerende land een ultieme reiservaring.

Lees meer Offerte aanvragen In offertemandje

Klassieke steden langs de Zijderoute

Alle culturele hoogtepunten van Oezbekistan
Tijdsbesparende vlucht Tashkent - Khiva
Reizen per comfortabele treinen
Bezoek aan Lyabi Khauz en het Registan Plein  

Reis mee naar het culturele hart van Centraal-Azië. Oezbekistan is een land vol historie en kleurrijke volkeren. De fabelachtige steden van het land hebben altijd tot de verbeelding van de reiziger gesproken.

Khiva, Buchara en Samarkand behoren zonder twijfel tot de hoogtepunten van een reis langs de Zijderoute. Slechts weinigen konden aan de ontberingen toegeven en hebben het gebied met eigen ogen gezien. Reizen is er dan ook nooit makkelijk geweest en dat is het nog steeds niet. Maar Oezbekistan wordt steeds toegankelijker en voor elke reiziger met een beetje doorzettingsvermogen is een reis naar dit fascinerende land een ultieme reiservaring.

Reisplan (10 dagen / 9 nachten)

Dag 1 aankomst Tashkent
Dag 2 vlucht Tashkent - Urgench / transfer Khiva
Dag 3 Khiva
Dag 4 Khiva - Buchara
Dag 5 Buchara
Dag 6 Buchara
Dag 7 trein Buchara - Samarkand
Dag 8 Samarkand
Dag 9 trein Samarkand - Tashkent
Dag 10 vertrek Tashkent

Kort reisplan
& reisbeschrijving

Dag 1 aankomst Tashkent

U komt aan in de hoofdstad van Oezbekistan. Na de douaneformaliteiten wordt u opgehaald van de luchthaven en naar het hotel gebracht. U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen, maar natuurlijk kunt u dit ook met een Engels sprekende gids doen tijdens een bij te boeken stadsexcursie.

Tashkent is een stad waar het sovjetverleden nog duidelijk zichtbaar is; groots opgezette pleinen en brede straten met veel enorme overheidsgebouwen, allemaal gebouwd na een verwoestende aardbeving in de jaren 60'. U kunt er diverse interessante musea bekijken en in de avond flaneren over het Mustakilik plein, de Sailgokh 'het Broadway van Tashkent' en het Amir Timur-plein met het standbeeld van deze leider op z'n paard.
In het oude deel van de stad bevindt zich naast de Kukuldash medrassa, de Barak Khan medrassa en het Yubus Khan mausoleum ook de kleurrijke Chorsu bazaar. Onder de opvallende koepel kunt u hier dagelijks op zoek naar verse waar, goedlachse verkopers en mooie foto's.

U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen, maar natuurlijk kunt u dit ook met een Engels sprekende gids doen tijdens een bij te boeken stadsexcursie.

Dag 2 Tashkent, vlucht naar Urgench - transfer naar Khiva

U vliegt naar het westelijk gelegen Urgench, waarvandaan het nog een half uurtje rijden naar Khiva is. Khiva is de belangrijkste stad die is overgebleven van het vroegere Chorasmië, de oase die ontstond ten zuiden van het Aralmeer. Het is een van de oudste bewoonde oases van Centraal-Azië. De oude stad van Khiva is de meest intact gebleven van Oezbekistan's beroemde steden. Niet zo verwonderlijk als u bedenkt dat de meeste bouwwerken pas uit de vorige eeuw stammen. Overal waar u kijkt wemelt het van de madrasah's, mausolea, moskeeën en paleizen. Door haar geïsoleerdheid heeft Khiva een geheel eigen bouwstijl kunnen ontwikkelen. De mozaïeken zijn veelal blauwgroen en bedekt met opvallende bloem- en plantmotieven. De houtsnijkunst is hier tot grote hoogte gestegen, getuige de prachtige pilaren en plafonds.

Dag 3 Khiva

Een volle dag heeft u de tijd om Khiva te ontdekken. Op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een gids die u alles over de vele sierlijke gebouwen kan vertellen. Khiva bestaat uit de oude stad, de Ichan Kala, en de daaromheen liggende moderne stad Dichan Kala. Bijna alle bezienswaardigheden liggen in de Ichan Kala, die door een 2200-meter lange muur omringd wordt. De in de 17e eeuw gebouwde stadsmuur is nog grotendeels intact en bestaat uit tientallen bastions en vier stadspoorten.
De stadspoort waar de meeste toeristen door naar binnen komen is de Ata Darvaza (westpoort), gerestaureerd in de jaren vijftig. Andere poorten zijn de Bakcha Darvaza (noordpoort), waar vroeger de douane gevestigd was, de Tash Darvaza (zuidpoort uit 1830-40) en de Palvan Darvaza (oostpoort uit 1804), die de stad met de bazaar verbond.
Vanaf de Palvan Darvaza werden de bevelen van de khan verkondigd en voor de poort werden openbare executies uitgevoerd. In de meeste bouwwerken bevinden zich musea met uiteenlopende collecties. Over het algemeen zijn de gebouwen echter interessanter dan de musea. Bezoek niet alleen de vele monumenten, maar loop ook eens door de woonwijken van de Ichan Kala, waar nog steeds mensen wonen. Noordelijk van de Ichan Kala ligt de levendige bazaar, een goede plek om te beseffen dat Khiva niet alleen uit gebouwen bestaat.

Dag 4 Khiva - Buchara

Een lange reisdag (8-10 uur rijden) brengt u door een dorre woestijnvlakte naar Buchara. Tijdens deze rit beseft u goed de geïsoleerdheid van de verschillende steden. U verlaat ook het historische Chorezm en rijdt het vroegere Emiraat van Buchara binnen. Buchara (230.000 inwoners), gelegen aan de rand van de Kyzylkumwoestijn, is misschien wel de stad die reizigers het meest zal aanspreken. De vele moskeeën en madrasah's evenaren misschien niet de pracht en praal van die op het Registanplein in Samarkand, maar de oude stad ademt een bijzondere sfeer. De nauwe straatjes, lemen huizen en blauwe koepels zorgen ervoor dat men zich hier eeuwen terug kan wanen. Niet voor niks werd van 'Buchara al Sharif' ('de Nobele') gezegd dat het licht hier van beneden naar boven straalt, in plaats van andersom. Met haar vele moskeeën en madrasah's was dit de heiligste stad van Centraal-Azië.

In die smalle straatjes en steegjes van de oude stad kunt u uren rondzwerven. Overal valt wel iets nieuws te ontdekken; naast de bekende bouwwerken zijn er nog tientallen naamloze overblijfselen van moskeeën, madrasah's en karavanserai's. Buchara is echter niet alleen een stad van bouwwerken, overal tussen de eeuwenoude monumenten wonen en werken mensen. Dit maakt het des te interessanter om uzelf te laten verdwalen in dit eeuwenoude labyrint.

Dag 5 Buchara

Indien de schone te Shiraz
mijn hart op haar hand hield, zou ik haar,
om de moedervlek op haar wang,
Samarkand en Buchara schenken
 

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid of met een gids te voet deze stad verkennen. De meest belangrijke bezienswaardigheden liggen namelijk op loopafstand van elkaar. Bezoek het Samani mausoleum en de Chasma Ayub, de bron van Job. Een bezichting van de Ark, het eeuwenoude fort, mag zeker niet ontbreken. Wandel door de bazaar en bezoek de vele madrasahs.
Het Poi Kalyan-ensemble is het religieuze hart van Buchara. De Kalyanmoskee stamt uit 1514 en is de op een na grootste van Centraal-Azië. De moskee heeft een oppervlak van 127 bij 78 meter en biedt plaats aan 12.000 gelovigen. Tegenover de moskee staat de Mir-i-Arab-madrasah, met twee opvallende turquoise koepels. Niet ver achter het Pol Kalyan-ensemble staan de Ulugh Bek-madrasah en de Abdul Aziz-madrasah. Een van de oudste gebouwen van Buchara is de 12e eeuwse Magok-i-Attari-moskee. Dit is een van de weinig overgebleven bouwwerken der Karakhanieden. De moskee is gebouwd op een plaats waar eerder een boeddhistische tempel, een zoroastrisch tempel en een door de Arabieren gebouwde moskee stond. Van het oorspronkelijke bouwwerk bestaan nu alleen de zuidpoort en de fundamenten nog, de rest stamt uit de 16e eeuw. Het centrum van de oude stad is de Lyab-i-hauz ('oever van het bassin'). In 1620 werd hier een u-vormig complex gebouwd, dat de inspiratie vormde voor het Registan in Samarkand. De madrasah is opvallend gedecoreerd met witte vogels. Binnenin bevinden zich nu souvenirwinkels en enkele werkplaatsen. Voor de madrasah staat het standbeeld van Khodja Nasruddin, een 13-e eeuwse Turkse soefi-heilige wiens met humor en optimisme doorspekte verhalen nog steeds gebruikt worden in kindervertellingen.
Alle bouwwerken ten spijt, de Lyab-i-hauz moet u vooral bezoeken om niks te doen. Drink er thee in de chaikhana of ga op een bankje in de schaduw zitten en kijk hoe de bevolking de dag doorbrengt met spelletjes spelen en nieuwtjes uitwisselen. In de Lyab-i-hauz krijgt u het gevoel dat het leven hier al eeuwen op dezelfde manier doorgaat.

Dag 6 Buchara

Vandaag kunt u de stad verder verkennen, maar u kunt ook een excursie maken naar een aantal bezienswaardigheden buiten Buchara; het oude zomerpaleis van de emir, het complex van Chor Bakr en het indrukwekkende soeficomplex van Naqhsbandi.

Dag 7 Buchara - Samarkand

Per comfortabele trein reist u naar Samarkand; er zijn verschillende treinen per dag. We proberen zitplaatsen in de supersnelle Afrosiab –trein te reserveren.

We travel not for trafficking alone
By hotter winds our fiery hearts are fanned
for lust of knowing what should not be known
We make the golden journey to Samarkand
 

De monumentale bouwwerken van Samarkand (400.000 inwoners, waarvan een groot deel etnische Tadzjieken) behoren bij de meest tot de verbeelding sprekende overblijfselen van de Oezbeekse historie. Hier zijn de architectonische hoogtepunten uit het tijdperk der Timoerieden te bewonderen. Dit is een van de oudste cultuurcentra ter wereld en deze stad, wiens naam 'vruchtbare nederzetting' betekent, heeft altijd een rol van betekenis gespeeld in de geschiedenis van Centraal-Azië. Alexander de Grote en Djenghiz Khan stonden aan haar poorten en het was de hoofdstad van het rijk van Timoer Leng. De handel bracht Samarkand welvaart en de Zerafshan voorzag de stad van water, waardoor dit een van de meest aangename steden van Centraal-Azië werd. Een stad die in de loop der eeuwen met haar schoonheid vele dichters, onder wie Oscar Wilde, Keats, Edgar Allen Poe, Hafez en Omar Khayyam, geïnspireerd heeft.

Dag 8 Samarkand

Samarkand is niet alleen de stad van schoonheid, romantiek en poëzie, het is ook een 'gewone sovjetstad'. Rond de monumentale gebouwen is een Russische stad verrezen, die veel van het romantische verleden heeft weggehaald. Maar wie over het Registan loopt of door de Sjah-i-Zinda vergeet al snel de stad om zich heen en laat zich wegvoeren door de schoonheid van eeuwenoude bouwwerken. Het beroemdste plein van Oezbekistan, en een van de mooiste ter wereld, is het Registan. Dit plein in het centrum van de stad wordt omgeven door drie madrasah's. Bezoek dit plein meerdere keren per dag en zie hoe het zonlicht elke keer een andere dimensie aan dit fabelachtige plein geeft. De Gur Emir is een van de meest monumentale gebouwen van het tijdperk der Timoerieden. In dit mausoleum ligt Timoer Leng zelf begraven. Bezoek ook zeker de bazaar en de ernaast gelegen Bibi Khanum moskee, een reusachtig bouwwerk.

Op een heuvel aan de rand van het vroegere Afrasiab, ligt het complex van Sjah-i-Zinda, voorzien van het prachtigste mozaïekwerk dat Oezbekistan rijk is. Deze necropolis (dodenstad) bevat vele prachtige mausolea. Wandelend door deze necropolis ziet u de evolutie van de lokale architectuur van de 14e en 15e eeuw. Zijn de oudste gebouwen nog eenvoudige mausolea met één kamer onder een koepel en een voorportaal, de latere gebouwen kregen meerdere koepels en het portaal werd een steeds belangrijker onderdeel van het mausoleum, dat hiermee uitgroeide tot een voorbeeld van hoogstaande architectuur.

Dag 9 Samarkand - Tashkent

Vandaag heeft u nog de tijd om op eigen gelegenheid Samarkand te bekijken. Er zijn verschillende treinen die u of in de ochtend of in de namiddag naar Tashkent kunnen brengen. De supersnelle 'Afrosiab' kan u in de avond vanaf 6 uur in 2 uur en 15 minuten naar Tashkent brengen. Overnachting in Tashkent. 


Dag 10 vertrek Tashkent

U wordt naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht of uw volgende bestemming.

U kunt deze reis ook verlengen met een aantal dagen in de Fergana vallei, een aantal dagen wandelen in de Chimgan Mountains of combineren met een bezoek aan de buurlanden Kirgizstan en/of Tajikistan.

Offerte aanvragen

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Onze keuze hotels

Onze Dimsum Oezbekistan reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

Wij hebben deze hotels voor u geselecteerd

Hier ziet u onze eerste keuze hotels. Wij kiezen middenklasse hotels, liefst boutique en op een prima locatie. Wilt u onze extra comfortabele hotels, upgrade dan hier naar een comfort hotel per plaats.

Extra comfortabele opties

Comfortabel hotel

Oezbekistan, Tashkent, Wyndham Hotel

+ €20 | Per persoon per nacht

Goed, comfortabel hotel met moderne kamers, die uitgerust zijn met de nodige voorzieningen. Hotel ligt op loopafstand van het Amir Timur plein aan de gelijknamige straat. In het hotel bevinden zich een tweetal restaurants.

Comfortabel hotel

Oezbekistan, Tashkent, Lotte City Palace Tashkent

+ €40 | per persoon per nacht

Comfortabel 4*** hotel op centrale lokatie in de stad. Het hotel ligt tegenover de Nationale Opera en u loopt zo een van de bekendste winkelstraten op. Het hotel beschikt over een zwembad, geen onnodige luxe in deze stad waar 's zomers de temperaturen rond de 40 graden liggen.

Comfortabel hotel

Oezbekistan, Khiva, Hotel Asia Khiva

+ €30 | per persoon per nacht

Comfortabel 3** hotel, deel van de Asia hotelketen in Oezbekistan. Het centraal gelegen hotel heeft 127 kamers en een zwembad.

Comfortabel hotel

Oezbekistan, Buchara, Sasha & Son

+ €10 | per persoon per nacht

Leuk, kleinschalig en karakteristiek familiehotelletje op loopafstand van het centrale Lyabi Khauz. De kamers zijn erg sfeervol en in traditionele lokale stijl ingericht. Op de binnenplaats kunt u rustig bijkomen van de drukke dagen in deze leuke stad.

Comfortabel hotel

Oezbekistan, Buchara, Hotel Asia Bukhara

+ €25 | per persoon per nacht

Sfeervol hotel van de bekende Oezbeekse Asia hotelketen. Het hotel heeft 95 comfortabele kamers, ligt centraal in de oude binnenstad, heeft een dakterras en een zwembad.

Comfortabel hotel

Oezbekistan, Buchara, Minorai Kalon

+ €25 | per persoon per nacht

Goed hotel met comfortabele kamers vlak bij de Kalyan minaret en moskee. Het uitzicht vanaf het dakterras is dan ook adembenemend. Het hotel heeft een typische Oezbeekse hamam waar u kunt ontspannen na een drukke dag vol met bezienswaardigheden.

Comfortabel hotel

Oezbekistan, Samarkand, Malika Prime

+ €10 | per persoon per nacht

Vlakbij de Gur Emir gelegen comfortabele accommodatie. Ruime, nette kamers met goede voorzieningen. In de omgeving liggen verschillende restaurants. geniet van het mooie uitzicht van het terras op de 2e verdieping.

Comfortabel hotel

Oezbekistan, Samarkand, Hotel Diyora

+ €15 | per persoon per nacht

Nieuw in klassieke stijl gebouwd comfortabel hotel. Het hotel ligt in het hart van de stad op loopafstand van het Registan Plein. De moderne kamers zijn van de nodige gemakken voorzien. Op de ruime binnenplaats ligt een klein zwembad.

Comfortabel hotel

Oezbekistan, Samarkand, Hotel Asia Samarkand

+ €20 | per persoon per nacht

Goed 3** hotel, van de Asia keten in Oezbekistan. Het hotel heeft 84 comfortabele kamers en een zwembad, heerlijk in het warme Oezbekistan!

Uw reis uitgestippeld

Aanbevolen exursies voor deze rondreis

Onze Oezbekistan reisspecialist kiest met zorg fantastische excursies voor u uit. Bekijk hier wat we te bieden hebben en voeg ze direct toe aan het offertemandje

Excursies

Oezbekistan, Buchara, Chor Bakr, Naqhsbandi en zomerpaleis met gids en vervoer

excursie

De omgeving van Buchara heeft ook veel te bieden. Tijdens deze excursie beschikt u over een prive-auto met chauffeur en ziet u een aantal bezienswaardigheden net buiten Buchara:
- het Sitotai Mokhi Khosa (oude zomerpaleis van de emir vol parafernalia),
- de Bolo Khauz moskee, met mausoleum complex van Chor Bakr
- het indrukwekkende soeficomplex van Naqhsbandi. De vrijzinnige soefi’s hebben m.n. de islam levend gehouden tijdens de Sovjetoverheersing. Het is een indrukwekkend complex ter ere van een van de belangrijkste heiligen voor de soefisten.
Een leuke, afwisselende dag in de nabije omgeving van Buchara.

€ 100 per persoon

Oezbekistan, Samarkand, Shachrisabz

excursie

Vanuit Samarkand is het een uur of drie rijden naar het provinciestadje Shachrisabz. Als geboortegrond van de voormalige heerser Timur Lenk heeft het grote historische betekenis.
U vindt er enkele prachtige Timoeridische mausolea, een enorme stadspoort en (natuurlijk) een standbeeld van Timur Lenk zelf. U maakt deze excursie met een privé-auto met chauffeur. 
Wilt u in Shachrisabz een gids dan kost deze € 25,- p.p. extra.
NB momenteel wordt de hele omgeving rond het paleis gerenoveerd, waardoor de excursie iets minder interessant wordt ervaren

€ 50 per persoon

Oezbekistan, Khiva, Toprak Kala en Ayaz Khala

excursie

Vanuit Khiva kunt u een paar duizend jaar terug de tijd in. Maak een tocht door de desolate omgeving op zoek naar oude forten uit het rijk van Chorasmië. Eeuwenoude forten als Toprak Kala en Ayaz Kala van 2500- 3000 jaar oud herinneren aan een florerende tijd die hier ooit was. U bezoekt deze forten met een privé-auto en chauffeur.

€ 75 per persoon

Oezbekistan, Buchara, stadswandeling met gids

excursie

Samen met een lokale Engels sprekende gids maakt u een stadswandeling langs de verschillende bezienswaardigheden van Buchara. Natuurlijk bezoekt u de Ark, de eeuwenoude citadel en het centrale plein Lyab-i-Hauz. Ook het Kalyan complex met de grote minaret, de moskee en de medresse ontbreken  niet tijdens deze excursie.

€ 30 per persoon

Oezbekistan, Khiva, stadswandeling met gids

excursie

Khiva is een uitstekende stad om te voet te verkennen. Samen met een lokale Engels sprekende gids gaat u op zoek naar de rijke geschiedenis van deze stad. De gids laat u de belangrijkste moskeeën, madrassa's en paleizen van de de oude stad Ichan Kala zien. Hij/zij  weet u van alles te vertellen over het verleden van Khiva en haar bijzondere plekken.

€ 40 per persoon

Oezbekistan, Samarkand, stadsexcursie met gids en vervoer

excursie

Maak samen met een Engelssprekende gids en privé-auto een excursie door Samarkand. Natuurlijk bezoekt u het Registan plein, maar u gaat ook naar de Gur-i-Emir, de Shah-i-Zinda, de bazaar en de Bibi Khanym moskee. Onderweg zal de gids u van alles vertellen over de rijke geschiedenis van deze legendarische stad.

€ 85 per persoon

Oezbekistan, Tashkent, stadsexcursie met gids en vervoer

excursie

Tashkent is een uitgestrekte stad, te groot om alles lopend te bekijken. Ideaal dus voor een stadsexcursie, waarbij u met een privé-auto en een Engels sprekende gids de stad verkent. U gaat natuurlijk naar de oude stad, gecentreerd rondom de Chorsu bazaar. Waar enkele oude mausolea en moskeeën kunt bekijken. Maar het nieuwe deel van de stad met z'n vele musea en pompeuze pleinen wordt niet vergeten.

€ 85 per persoon

Oezbekistan, Khiva, Toprak Kala en Ayaz Khala

 • excursie
 • €75 per persoon

Oezbekistan, Khiva, Toprak Kala en Ayaz Khala

excursie | € 75 per persoon

Vanuit Khiva kunt u een paar duizend jaar terug de tijd in. Maak een tocht door de desolate omgeving op zoek naar oude forten uit het rijk van Chorasmië. Eeuwenoude forten als Toprak Kala en Ayaz Kala van 2500- 3000 jaar oud herinneren aan een florerende tijd die hier ooit was. U bezoekt deze forten met een privé-auto en chauffeur.

Oezbekistan, Khiva, stadswandeling met gids

 • excursie
 • €40 per persoon

Oezbekistan, Khiva, stadswandeling met gids

excursie | € 40 per persoon

Khiva is een uitstekende stad om te voet te verkennen. Samen met een lokale Engels sprekende gids gaat u op zoek naar de rijke geschiedenis van deze stad. De gids laat u de belangrijkste moskeeën, madrassa's en paleizen van de de oude stad Ichan Kala zien. Hij/zij  weet u van alles te vertellen over het verleden van Khiva en haar bijzondere plekken.

Oezbekistan, Samarkand, stadsexcursie met gids en vervoer

 • excursie
 • €85 per persoon

Oezbekistan, Samarkand, stadsexcursie met gids en vervoer

excursie | € 85 per persoon

Maak samen met een Engelssprekende gids en privé-auto een excursie door Samarkand. Natuurlijk bezoekt u het Registan plein, maar u gaat ook naar de Gur-i-Emir, de Shah-i-Zinda, de bazaar en de Bibi Khanym moskee. Onderweg zal de gids u van alles vertellen over de rijke geschiedenis van deze legendarische stad.

BELEEF Oezbekistan MET DIMSUM REIZEN

Ter inspiratie presenteren wij mooie bouwstenen, excursies en extra comfortabele hotels. Onze reisspecialisten maken uiteindelijk graag uw rondreis persoonlijk en 100% op maat.

Persoonlijke ontmoetingen op niet-commerciele basis.

Meet a local

Meet a local

Voer voor foodies; streetfoodtours, kookles, toprestaurants bezoeken etc.

Foodies

Foodies

Avontuurlijk en off the Beaten Track

Ruig

Ruig

Hike, bike, raft etc.

Actief

Actief

Massages, yoga, zen, hot stone , slow travel

Mindful

Mindful

Meer tips voor uw Oezbekistan reis

Meet a local

Foodies

Ruig

Actief

Mindful

mooie wandeling door groene bergvallei

 • bouwsteen
 • 2 dagen
 • €195 per persoon

Slapen bij mensen thuis in Oezbekistan

 • bouwsteen
 • 2 dagen
 • €95 per persoon

Over het Ustyurt Plateau rond het Aral Meer

 • bouwsteen
 • 2 dagen
 • €195 per persoon

Reissom

10 dagen | vanaf €845,-

Reissom vanaf € 845,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum standaard hotels inclusief ontbijt
- prive transfers: luchthaven / treinstation - hotel v.v.
- prive-auto met chauffeur voor traject Khiva - Buchara
- binnenlandse vlucht Tashkent - Urgench
- trein Buchara - Samarkand - Tashkent

Het arrangement is exclusief:

- internationale vlucht
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Offerte aanvragen In offertemandje

Reissom

Hoogtepunten van Oezbekistan op onze manier

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 845,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum standaard hotels inclusief ontbijt
- prive transfers: luchthaven / treinstation - hotel v.v.
- prive-auto met chauffeur voor traject Khiva - Buchara
- binnenlandse vlucht Tashkent - Urgench
- trein Buchara - Samarkand - Tashkent

Het arrangement is exclusief:

- internationale vlucht
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Oezbekistan?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Offerte aanvragen In offertemandje

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips