Oekraïne Selfdrive Reis | Ontdek de Oekraïne per huurauto

Reis door de Oekraïne met optimale vrijheid. Kies voor deze fly drive reis en rij met een huurauto door het westen van de Oekraïne.

Oekraine Selfdrive reis

Ontdek de Oekraïne in uw eigen tempo. Reis per huurauto door dit grootste land van Europa en ontdek bruisende steden als Kiev, Lviv en Odessa. Zie eeuwenoude kastelen en reis naast paard-en-wagen op het platteland waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Geniet van de schoonheid van de Karpaten.

Op veel plaatsen bieden we leuke excursies aan die uw reis veel completer maken. Kijk bij het tabblad excursies en kies zelf de excursies uit die u het meest aanspreken. In een aantal plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor een comfortabeler hotel dan het standaard hotel. In het tabblad hotels kunt u kijken waar dat mogelijk is en wat de meerkosten bedragen. Zo kunt u zelf helemaal uw reis naar uw eigen wensen samenstellen!

Lees meer
Sluiten

Reis per huurauto door de Oekraine

Ontdek de Oekraïne in uw eigen tempo. Reis per huurauto door dit grootste land van Europa en ontdek bruisende steden als Kiev, Lviv en Odessa. Zie eeuwenoude kastelen en reis naast paard-en-wagen op het platteland waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Geniet van de schoonheid van de Karpaten.

Op veel plaatsen bieden we leuke excursies aan die uw reis veel completer maken. Kijk bij het tabblad excursies en kies zelf de excursies uit die u het meest aanspreken. In een aantal plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor een comfortabeler hotel dan het standaard hotel. In het tabblad hotels kunt u kijken waar dat mogelijk is en wat de meerkosten bedragen. Zo kunt u zelf helemaal uw reis naar uw eigen wensen samenstellen!

Kort reisplan (15 dagen / 14 nachten)

Dag 1 aankomst Kiev
Dag 2 Kiev
Dag 3 Kiev - Berdychiv / via Zhytomyr
Dag 4 Berdychiv - Kamyanets Podilsky / via Starokostiantyniv
Dag 5 Kamyanets - Podilsky
Dag 6 Kamyanets - Kolomyia / via Khotun & Chernovtsi
Dag 7 Kolomyia / rondje Gouden Ring der Karpaten
Dag 8 Yaremche - Lviv / via Ivano Frankivsk
Dag 9 Lviv
Dag 10 Lviv - Ternopol / via Olesko, Pdihirtsi & Zolochiv
Dag 11 Ternopil - Vinnytsia
Dag 12 Vinnytsia - Uman
Dag 13 Uman - Odesa
Dag 14 Odesa
Dag 15 vertrek Odesa

Wilt u persoonlijk reisadvies van onze Oekraïne reisspecialist Michel?

Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Komt u langs op kantoor, dan staat de koffie al klaar!

Kort reisplan
& reisbeschrijving

Dag 1 aankomst Kiev

Na aankomst op de luchthaven Boryspol van Kiev wordt u naar het centraal gelegen hotel gebracht.Verken het centrum van de Oekraïense hoofdstad, eventueel met een bij te boeken Engels sprekende gids, door over de Kreshchatyk en het centrale plein Maidan Nezalezhnosti te slenteren/flaneren. Dit was het centrum van de Oranjerevolutie in 2004, toen Viktor Joesjtsjenko na frauduleuze verkiezingen het volk opriep zich niet bij de overwinning van z’n opponent neer te leggen.

Tijdens een namiddag cruise over de rivier de Dnjepr kunt u de gouden koepels van Kiev tijdens zonsondergang bewonderen. Na een eerste diner in een van de vele gezellige restaurantjes die de stad rijk is, kunt op het plein voor het slapen gaan van een eerste wodkaatje genieten.

Dag 2 Kiev

De meest bijzondere bezienswaardigheid is zonder twijfel het Holenklooster, Petsjerska Lavra. Het klooster stamt uit de 11e eeuw en wordt nog steeds druk gebruikt. Het complex ligt fraai op de hooggelegen rechteroever (westkant) van de Dnjepr. De fraaie bouwwerken staan op een gebied dat wordt ondermijnd door een gangenstelsel, waarin vroeger monniken leefden en nu nog honderden mummies van overleden monniken bij kaarslicht te zien zijn. Ook het veel kleinere, maar sfeervolle Vidoebetski- klooster is de moeite waard.Het klooster staat op de Unesco lijst van Werelderfgoeden.

Kiev is een plezierige stad voor een wandeling. Van het klooster kunt u langs de Dnjepr, door de groene bossen, terug naar het stadscentrum lopen. Onderweg passeert u Rodina Mat, oftewel het 62 meter hoge standbeeld van ‘de Moeder der Natie’ en eerbetoon aan de miljoenen Oekraïense slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. U kan met de lift naar boven voor een mooi uizicht. Voetballiefhebbers kunnen een kijkje nemen bij het kleine stadionnetje van Dinamo Kiev, de meest roemrucht club van het land.

U hoeft niet alles te lopen in Kiev. De metro, met haar lange en steile roltrappen, is een handig vervoermiddel om de stad te verkennen. Die brengt u bijvoorbeeld naar Babi Jar, een ravijn in de stad waar meer dan 100.000 Joden werden vermoord. Of naar de rijkelijk gedecoreerde St. Volodymyr kathedraal, de belangrijkste van het land. De lichtgele kerk opgetrokken in Byzantijnse stijl heeft zeven koepels.

Dag 3 Kiev - Berdychiv via Zhytomyr (± 195 km)

's Ochtends wordt uw huurauto bij uw hotel gebracht. dan is het tijd om in uw eigen tempo de Oekraïne te verkennen. Op weg naar Zhytomyr raden we aan om de volgende stop te maken. Als eerste (na 110 kilometer rijden) het kasteel van Radomuysl. Zhytomyr zelf is een oud historisch stadje (een van de oudste van het land) waar u diverse kerken als de St Michael kathedraal en de St Sophia kathedraal kunt bezoeken.
Vervolgens is het nog zo'n 50 kilometer naar Berdychiv, gesticht in de 14e eeuw en lange tijd deel van het Litouwse rijk uitmakend. In de 18e eeuw viel het in Russische handen en werd het een belangrijk handelscentrum en centrum voor chassidische Joden.

Dag 4 Berdychiv – Kamianets-Podilsky / via Starokostiantyniv (± 280 km)

Onderweg naar Kamyanets-Podilsky kunt u het middeleeuwse kasteel van prins Ostrozhiskiy in Starokostiantyniv bezoeken. Het kasteel werd gebouwd in 1560 en heeft vele aanvallen van de Turken en van de Krim-tataren overleefd. Tegenwoordig is er nog een klein kerkje en een versterkte residentie te vinden. Vervolgens rijdt u verder naar Kamyanets-Podilsk, een rit van zo'n 145 km. 

Dag 5 Kamianets Podilsky

Het meer dan 1000 jaar oude Kamyanets-Podilsky is een van de oudste plaatsjes van het land. Het oude stadscentrum ligt op een rots zo’n 20-30 meter boven de Smotych-rivier, een rivier die het stadje vrijwel volledig omsluit. Belangrijk deel en hét symbool van de van deze oude stad is het oude fort met een mooi uitzicht over de omgeving. De 11 torens, in verschillende vormen en stijlen hebben alle hun eigen verhaal en zijn in de loop der tijden gebouwd. De straten, gebouwen, de pleintjes hebben ieder hun eigen geschiedenis en geheimen. In het oude dorpje zelf zijn het Poolse en het Armeense plein de interessantste plekken.'s Ochtends maakt u samen met een Engelssprekende gids een stadswandeling ter introductie op deze fascinerende stad. U bezoekt o.a.de Armeense kathedraal en de St Peter en Paul kerk, het Dominicijnse klooster en de St Nicolaas kerk.

Dag 6 Kamenets-Podoslki – Kolomuya / via Khotun & Chernovtsi (± 170 km)

U lange dag met veel stops die u naar de Karpaten brengt.
Een belangrijke rivier van de Oekraïne komt u tegen bij het plaatsje Khotyn: de Dnistr. Strategisch langs de oever van deze brede rivier staat het Fort van Khotyn, met haar, meer dan 60 meter, hoge stenen muren. U bent inmiddels aanbelandt in het westen van het, op Rusland na, grootste land van Europa. In de loop der eeuwen behoorde het westen van het land tot verschillende mogendheden. Dit resulteerde in een enorme variatie aan architectuur in de gebouwen. Van barok tot Byzantijns, wat de steden hier tot een interessante mix van stijlen heeft gemaakt.

Chernivtsi hoort tot de leukste en mooiste steden van het land. Na aankomst heb je bijvoorbeeld de tijd om door het centrum, rond de winkelstraat Olga Kobiljanska te slenteren, of als de zon schijnt op een van de vele terrasjes zitten en mensen kijken. Het meest opvallende gebouw van de stad is het universiteitsgebouw met veel verschillende stijlen. De aanwezigheid van veel studenten geeft de stad een gezellige sfeer. natuurlijk kent de stad ook verschillende kerken en gezellige pleintjes.

Vervolgens rijdt u naar Kolomyia, uw uitvalsbasis om de Karpaten te verkennen.

Dag 7 Kolomyia / rondje Gouden ring der Karpaten

Vanuit Kolomyia e kunt u een rondje door de Karpaten maken, langs de zgn. Gouden Ring der Karpaten. U bezoekt daarbij Sheshoru, Verhovuna en Vorohta. Deze regio, ook bekend als Bukovina, heeft vele bezienswaardigheden. Behalve een prachtig berglandschap kunt u oude kerkjes bekijken, o.a. het oude houten kerkje bij Bukovets. Onderweg heeft u mooi zicht op de Chronohora, oftewel de Zwarte Bergketen, de hoogste bergketen in de Karpaten.

Dag 8 Kolomyia – Lviv / via Ivano-Frankovsk (± 200 km)

U gaat weer op pad en rijdt naar Lviv in de Westelijke Oekraïne. Onderweg bezoekt u Ivano Frankivsk, 65 kilometer rijden van Yaremche. Ivano Frankivsk iseen mooie stad uit de middeleeuwen met een historisch centrum. Bezoek de barokke stad met z'n gemeentehuis, Armeense kerk, kathedraal en middeleeuwse brouwerij. Vervolgens is het 135 kilometer rijden naar Lviv, gelegen in het westelijk deel van de Oekraïne. Dit vroegere Lemberg is de mooiste stad van het land.

Dag 9 Lviv

Lviv is de ‘Stad van de Leeuwen’; in de 13e eeuw gesticht ter ere van de zoon Lev (Leo) van de toenmalige koning Danylo. Eeuwenlang was de stad een belangrijke handelspost tussen het oosten en het westen; wat veel rijkdom naar de stad bracht. Maar naast rijkdom bracht het de stad ook veel ellende. Polen, Oostenrijkers, Russen zijn voorbeelden van de velen die streden om de stad. Nog in de vorige eeuw hoorde de stad bij het Habsburgse Rijk, bij Polen, bij de Sovjet-Unie én sinds begin jaren ’90 uiteindelijk dus bij Oekraïne.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de stad gelukkig gespaard gebleven van veel geweld en vernieling en zodoende wordt de skyline, die vanaf de burchtheuvel te bewonderen is, nog beheerst door torenspitsen en daken tegen een heuvelachtige achtergrond.

Rond het standbeeld van Taras Sjevtsjenko, de schrijver die in de 19e eeuw het Oekraïense nationalisme deed opleven, vinden altijd boeiende openbare discussies en andere manifestaties plaats. In de avond is een bezoek aan een opera of balletuitvoering in het markante operatheater een belevenis. Flaneer samen met de lokale bevolking op Prospekt Svobody en de omringende straten.

Dag 10 Lviv - Ternopil / via Olesko, Pdihirtsi & Zolochiv (± 180 km)

U reist verder naar Ternopil, gelegen in het westen van Oekraïne. Onderweg kunt u de imposante kastelen van Oleskyij, Pidgirski en Zolochevski bezoeken en het kloosters van Vasilyanski bezoeken. 

dag 11 Ternopil - Vinnytsia (± 235 km)

De omgeving van Ternopil staat bekend om zijn vele kastelen, watervallen, grotten en rivieren. Eventueel kunt u, voordat u verder reist richting Vinnytsia, een rafting excursie boeken die u dwars door de Dniester Canyon, naar de grotten van Ternopol en naar de hoogste waterval de Dzhurynskyi leidt. Aan het einde van de tocht bezoekt u ook een prachtige oude kerk gelegen op een rots in Monastyrka - nabij de Strypa rivier.

Dag 12 Vinnytsia - Uman ( ± 160 km)

In enkele uren reist u verder naar het plaatsje Uman waar u (afhankelijk van hoe laat u vertrekt uit Vinnytsia) de rest van de middag ter vrije besteding heeft. 

dag 13 Uman - Odesa ( ± 275 km)

U reist verder naar het oosten van Oekraïne, naar het badplaatsje Odesa. Odessa is de grootste haven aan de Zwarte Zee in Oekraïne, maar tevens een badplaats met ‘s zomers druk bezette stranden. Beroemd zijn de monumentale trappen die naar de haven leiden, omdat ze een plaats in de geschiedenis hebben gekregen door de scènes met de kinderwagen in Eisensteins film Potjomkin, die over de revolutie in 1905 gaat. Catharina de Grote gaf eind 18e eeuw de naam aan de stad en liet er vele kunstenaars, vaklieden en architecten komen die de stad een bijzonder aanzien geven.Gebouwen in neoklassieke stijl verfraaien de brede boomrijke boulevards, die het wandelen in de stad tot een aangename bezigheid maken. De straat ´vul Derybasivska´ is voor een groot deel alleen toegankelijk voor voetgangers en kent verschillende gezellige restaurants en terrassen. In het park spelen oudere mannen fanatiek een potje schaak of domino. In het zuiden van de stad is het Arkadia strand de meest bekende plek voor Russische zonaanbidders en bieden verschillende restaurants, bars en disco´s, vooral in de zomermaanden, uitstekende uitgaansgelegenheden.

dag 14 Odesa

Vandaag heeft u een vrije dag ter besteding in Odesa. Eventueel kunt u een excursie boeken naar het nabijgelegen dorpje Nerubaiskoye waar u een uitgebreid netwerk van nog amper in kaart gebrachte tunnels kunt bezoeken: de ‘Catacomben van Odessa’. Van hieruit verzetten de Partizanen zich in de Tweede Wereldoorlog tegen de Roemeens/Duitse bezetters. Neem een trui of fleece mee want het is er meestal niet warmer dan zo’n 12 graden. Een boottochtje op de Zwarte Zee bestaat desgewenst (op eigen gelegenheid) ook tot de mogelijkheden in Odessa.

dag 15 vertrek Odesa

Offerte aanvragen

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Onze keuze hotels

Onze Dimsum Oekraïne reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

Geselecteerd door onze Oekraïne reisspecialist Michel

  Oekraine, Kiev, Ukraina Hotel

  Midden in het centrum gelegen gerenoveerd 'Sovjet' hotel. Uitzicht op het centrale plein Maidan Nezaleshnosti en op loopafstand van belangrijke bezienswaardigheden, de metro en Kreshatyk. Vanuit het hotel stap je zo het centrale deel van de Oekraiense hoofdstad binnen.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Oekraine, Kiev, Ukraina Hotel

  Selectie Dimsum Hotels | rondreis

  Midden in het centrum gelegen gerenoveerd 'Sovjet' hotel. Uitzicht op het centrale plein Maidan Nezaleshnosti en op loopafstand van belangrijke bezienswaardigheden, de metro en Kreshatyk. Vanuit het hotel stap je zo het centrale deel van de Oekraiense hoofdstad binnen.

  Oekraine, Lviv, Reikartz Hotel

  Comfortabel hotel met moderne ingericht kamers in het centrum van Lviv, op loopafstand van het centrale marktplein. De nette kamers beschikken over airconditioning, wifi, douche en toilet. Er is een sfeervol restaurant bij het hotel.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Oekraine, Lviv, Reikartz Hotel

  Selectie Dimsum Hotels | rondreis

  Comfortabel hotel met moderne ingericht kamers in het centrum van Lviv, op loopafstand van het centrale marktplein. De nette kamers beschikken over airconditioning, wifi, douche en toilet. Er is een sfeervol restaurant bij het hotel.

  Oekraine, Kamyanets-Podilsky, Reikartz Hotel

  Mooi en goed 4** hotel gesitueerd in oud handelshuis in het historische centrum, Belangrijkste bezienswaardigheden allemaal op loopafstand. In de 17e eeuwse kelder is een gezellig bar.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Oekraine, Kamyanets-Podilsky, Reikartz Hotel

  Selectie Dimsum Hotels | rondreis

  Mooi en goed 4** hotel gesitueerd in oud handelshuis in het historische centrum, Belangrijkste bezienswaardigheden allemaal op loopafstand. In de 17e eeuwse kelder is een gezellig bar.

  Oekraine, Berdichev, Deja Vu hotel

  Centraal gelegen middenklasse hotel in Berdichev. Het hotel heeft 41 kamers en een restaurant

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Oekraine, Berdichev, Deja Vu hotel

  Selectie Dimsum Hotels | rondreis

  Centraal gelegen middenklasse hotel in Berdichev. Het hotel heeft 41 kamers en een restaurant

  Oekraine, Odessa, Marlin Hotel

  Goed en nieuw 4 sterren hotel in het centrum van Odessa, op loopafstand van het centrum en de Zwarte Zee. 

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Oekraine, Odessa, Marlin Hotel

  Selectie Dimsum Hotels | rondreis

  Goed en nieuw 4 sterren hotel in het centrum van Odessa, op loopafstand van het centrum en de Zwarte Zee. 

Extra comfortabele opties voor uw verblijf in Oekraïne

Uw reis uitgestippeld

Aanbevolen excursies voor deze rondreis

Onze Oekraïne reisspecialist kiest met zorg fantastische excursies voor u uit. Bekijk hier wat we te bieden hebben en voeg ze direct toe aan het offertemandje

Excursies

Oekraine, Kiev, halve dag stadsexcursie

excursie

Een eerste kennismaking met de hoofdstad van Oekraïne. Met een gids en auto bezoekt u  de belangrijkste bezienswaardigheden van Kiev, zoals b.v. de verschillende kerken en kathedralen, de Gouden poort, het centrale plein en de flaneerstraat Kreshatyk. De gezellige wijk Podil met het leuke straatje Andriyivsky en natuurlijk de rivier de Dnjepr.

€ 60 per persoon

Oekraine, Kiev, het Lavraklooster

excursie

Bezoek met een Engels sprekende gids het beroemdste grottenklooster van het land: Pecherla Lavra. U ziet de belangrijkste kerken en musea van dit indrukwekkende complex en ziet devote pelgrims in de grotten waar vroeger monniken huisden.

€ 60 per persoon

Oekraine, Kiev, Tsjernobyl

excursie

In 2011 was het 25 jaar geleden, 26 april 1986, dat bij het plaatsje Tsjernobyl een explosie plaatsvond in een kernreactor. De daarbij vrijgekomen radioactieve stoffen en de verspreiding ervan hielden heel Europa enige tijd in een greep. Het ergste was het voor de bevolking in de nabije omgeving van de plaats van de ramp.
Vanuit Kiev is een dagvullende excursie mogelijk naar het gebied waar de ramp plaatsvond. U brengt een bezoek aan het informatiecentrum, betreedt de 10 km zone en komt tot op 100 meter van de verboden zone. Een bezoek aan het geheel verlaten dorp Prypyat en het ‘dode bos’, dat langzaam weer tot leven komt.

€ 195 per persoon (bij 2 personen)

Oekraine, Lviv halve dag stadstour

excursie

Met een Engels sprekende gids wandelt u langs de verschillende bezienswaardighedne van dit mooie stadje in het Westen van Oekraine. Door de verschillende invloeden is er in de loop der eeuwen een verscheidenheid aan architectuur ontstaan. Lviv is als Krakau of Bratislava; een bijzonder plezierig stadje met een historisch hart.

€ 30 per persoon

Oekraine, Lviv, Lichakivsky begraafplaats

excursie

Een bijzondere plek in Lviv is de eeuwenoude Lichakivsky begraafplaats. Hier hebben meer dan 400.000 mensen hun laatste rustplaats gevonden in een prachtig bosrijke omgeving. De meest uiteenlopende graven maken een wandeling hier tot een speciale belevenis. Met een gids ziet u de belangrijkste en mooiste graven en krijgt u uitelg over de geschiedenis en toekomst er van. Van uw hotel reist u er met een privauto naar toe.

€ 55 per persoon

Kiev, Oekraine

Oekraine, Kiev, halve dag stadsexcursie

 • excursie
 • €60 per persoon

Oekraine, Kiev, halve dag stadsexcursie

excursie | € 60 per persoon

Een eerste kennismaking met de hoofdstad van Oekraïne. Met een gids en auto bezoekt u  de belangrijkste bezienswaardigheden van Kiev, zoals b.v. de verschillende kerken en kathedralen, de Gouden poort, het centrale plein en de flaneerstraat Kreshatyk. De gezellige wijk Podil met het leuke straatje Andriyivsky en natuurlijk de rivier de Dnjepr.

tsjernobyl

Oekraine, Kiev, Tsjernobyl

 • excursie
 • €195 per persoon (bij 2 personen)

Oekraine, Kiev, Tsjernobyl

excursie | € 195 per persoon (bij 2 personen)

In 2011 was het 25 jaar geleden, 26 april 1986, dat bij het plaatsje Tsjernobyl een explosie plaatsvond in een kernreactor. De daarbij vrijgekomen radioactieve stoffen en de verspreiding ervan hielden heel Europa enige tijd in een greep. Het ergste was het voor de bevolking in de nabije omgeving van de plaats van de ramp.
Vanuit Kiev is een dagvullende excursie mogelijk naar het gebied waar de ramp plaatsvond. U brengt een bezoek aan het informatiecentrum, betreedt de 10 km zone en komt tot op 100 meter van de verboden zone. Een bezoek aan het geheel verlaten dorp Prypyat en het ‘dode bos’, dat langzaam weer tot leven komt.

Lviv

Oekraine, Lviv, Lichakivsky begraafplaats

 • excursie
 • €55 per persoon

Oekraine, Lviv, Lichakivsky begraafplaats

excursie | € 55 per persoon

Een bijzondere plek in Lviv is de eeuwenoude Lichakivsky begraafplaats. Hier hebben meer dan 400.000 mensen hun laatste rustplaats gevonden in een prachtig bosrijke omgeving. De meest uiteenlopende graven maken een wandeling hier tot een speciale belevenis. Met een gids ziet u de belangrijkste en mooiste graven en krijgt u uitelg over de geschiedenis en toekomst er van. Van uw hotel reist u er met een privauto naar toe.

BELEEF Oekraïne MET DIMSUM REIZEN

Ter inspiratie presenteren wij hier unieke rondreizen, bouwstenen, activiteiten en extra comfortabele hotels. Met onze vijf soorten belevingsactiviteiten wordt uw reis gegarandeerd ingericht naar uw smaak.

Persoonlijke ontmoetingen op niet-commerciele basis.

Meet a local

Meet a local

Voer voor foodies; streetfoodtours, kookles, toprestaurants bezoeken etc.

Foodies

Foodies

Avontuurlijk en off the Beaten Track

Ruig

Ruig

Hike, bike, raft etc.

Actief

Actief

Massages, yoga, zen, hot stone , slow travel

Mindful

Mindful

Meer tips voor uw Oekraïne reis

Meet a local

Foodies

Ruig

Actief

Mindful

Stedenreis naar Kiev en Odessa in de Oekraine

 • bouwsteen
 • 7 dagen
 • €540 per persoon

Reis naar de uithoeken van Europa

 • bouwsteen
 • 4 dagen
 • €525 per persoon

Bezoek de spooksteden rondom Tsjernobyl

 • bouwsteen
 • 2 dagen
 • €355 per persoon

Reissom

15 dagen | vanaf €850,-

Reissom vanaf € 850,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum geselecteerde hotels inclusief ontbijt
- privé transfers: naar / van luchthaven
- 11 dagen autohuur (categorie A), inclusief afleveren en ophalen auto
- parkeren bij hotels

Het arrangement is exclusief:

- internationale vlucht
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

In offertemandje
Wilt u persoonlijk reisadvies van onze Oekraïne reisspecialist Michel?

Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Komt u langs op kantoor, dan staat de koffie al klaar!

Reissom

Oekraine Selfdrive reis

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 850,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum geselecteerde hotels inclusief ontbijt
- privé transfers: naar / van luchthaven
- 11 dagen autohuur (categorie A), inclusief afleveren en ophalen auto
- parkeren bij hotels

Het arrangement is exclusief:

- internationale vlucht
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Oekraïne?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

In offertemandje

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips

>

toegevoegd aan offertemandje

Oekraine Selfdrive reis

15 dagen
Ontdek de Oekraïne per huurauto

€ 850 per persoon

Maak uw reis compleet!

Bekijk de adviezen van onze reisspecialist om uw reis naar Oekraïne onvergetelijk te maken!

Bouwstenen

  Stedenreis naar Kiev en Odessa in de Oekraine

  • bouwsteen
  • 7 dagen
  • €540 per persoon

  Reis naar de uithoeken van Europa

  • bouwsteen
  • 4 dagen
  • €525 per persoon

  Bezoek de spooksteden rondom Tsjernobyl

  • bouwsteen
  • 2 dagen
  • €355 per persoon

Excursies

  Kiev, Oekraine

  Oekraine, Kiev, halve dag stadsexcursie

  • excursie
  • dagen
  • €60 per persoon

  Oekraine, Kiev, halve dag stadsexcursie

  | € 60 per persoon

  Een eerste kennismaking met de hoofdstad van Oekraïne. Met een gids en auto bezoekt u  de belangrijkste bezienswaardigheden van Kiev, zoals b.v. de verschillende kerken en kathedralen, de Gouden poort, het centrale plein en de flaneerstraat Kreshatyk. De gezellige wijk Podil met het leuke straatje Andriyivsky en natuurlijk de rivier de Dnjepr.

  Kiev, Oekraine

  Oekraine, Kiev, het Lavraklooster

  • excursie
  • dagen
  • €60 per persoon

  Oekraine, Kiev, het Lavraklooster

  | € 60 per persoon

  Bezoek met een Engels sprekende gids het beroemdste grottenklooster van het land: Pecherla Lavra. U ziet de belangrijkste kerken en musea van dit indrukwekkende complex en ziet devote pelgrims in de grotten waar vroeger monniken huisden.

  tsjernobyl

  Oekraine, Kiev, Tsjernobyl

  • excursie
  • dagen
  • €195 per persoon (bij 2 personen)

  Oekraine, Kiev, Tsjernobyl

  | € 195 per persoon (bij 2 personen)

  In 2011 was het 25 jaar geleden, 26 april 1986, dat bij het plaatsje Tsjernobyl een explosie plaatsvond in een kernreactor. De daarbij vrijgekomen radioactieve stoffen en de verspreiding ervan hielden heel Europa enige tijd in een greep. Het ergste was het voor de bevolking in de nabije omgeving van de plaats van de ramp.
  Vanuit Kiev is een dagvullende excursie mogelijk naar het gebied waar de ramp plaatsvond. U brengt een bezoek aan het informatiecentrum, betreedt de 10 km zone en komt tot op 100 meter van de verboden zone. Een bezoek aan het geheel verlaten dorp Prypyat en het ‘dode bos’, dat langzaam weer tot leven komt.

  Lviv

  Oekraine, Lviv halve dag stadstour

  • excursie
  • dagen
  • €30 per persoon

  Oekraine, Lviv halve dag stadstour

  | € 30 per persoon

  Met een Engels sprekende gids wandelt u langs de verschillende bezienswaardighedne van dit mooie stadje in het Westen van Oekraine. Door de verschillende invloeden is er in de loop der eeuwen een verscheidenheid aan architectuur ontstaan. Lviv is als Krakau of Bratislava; een bijzonder plezierig stadje met een historisch hart.

  Lviv

  Oekraine, Lviv, Lichakivsky begraafplaats

  • excursie
  • dagen
  • €55 per persoon

  Oekraine, Lviv, Lichakivsky begraafplaats

  | € 55 per persoon

  Een bijzondere plek in Lviv is de eeuwenoude Lichakivsky begraafplaats. Hier hebben meer dan 400.000 mensen hun laatste rustplaats gevonden in een prachtig bosrijke omgeving. De meest uiteenlopende graven maken een wandeling hier tot een speciale belevenis. Met een gids ziet u de belangrijkste en mooiste graven en krijgt u uitelg over de geschiedenis en toekomst er van. Van uw hotel reist u er met een privauto naar toe.