Nepal Community Trek | Nepal reis | Dimsum

Tijdens de Nepal Community Trek verblijft u in diverse homestays, een bijzondere ervaring. Laat uw ideale Nepal rondreis samenstellen door Dimsum Reizen.

Nepal Meet a Local reis

slapen in homestays
off the beaten track
wel alle highlights
steun de bevolking


Deze rondreis met daarin een "community trek" biedt u een unieke ervaring waarbij u een kijkje kunt nemen in het dorpsleven in het prachtige gebied rondom de Himalaya, dichtbij de geweldige bergtoppen Annapurna, Macchupichhre en Dhauligiri. Dit zijn een aantal van de hoogste bergen van de wereld! Het is geweldig om een trekking te maken in dit prachtige ongerepte gebied, er is maar een kleine kans dat u onderweg andere wandelaars tegenkomt. Daarentegen ontmoet u lokale boeren, yak herders en dorpelingen uit de verschillende gemeenschappen. U wordt hier als gast behandeld, niet als toerist.

Lees meer
Sluiten

Community trek in Nepal

slapen in homestays
off the beaten track
wel alle highlights
steun de bevolking


Deze rondreis met daarin een "community trek" biedt u een unieke ervaring waarbij u een kijkje kunt nemen in het dorpsleven in het prachtige gebied rondom de Himalaya, dichtbij de geweldige bergtoppen Annapurna, Macchupichhre en Dhauligiri. Dit zijn een aantal van de hoogste bergen van de wereld! Het is geweldig om een trekking te maken in dit prachtige ongerepte gebied, er is maar een kleine kans dat u onderweg andere wandelaars tegenkomt. Daarentegen ontmoet u lokale boeren, yak herders en dorpelingen uit de verschillende gemeenschappen. U wordt hier als gast behandeld, niet als toerist.

Reisplan Nepal Community Trek (21 dagen/ 20 nachten)

Dag 1 aankomst in Kathmandu
Dag 2 Stadstour Kathmandu
Dag 3 transfer naar Pokhara
Dag 4 Pokhara
Dag 5 transfer naar Galeshwar en begin trekking naar Bas Kharka
Dag 6 Trekking naar Nangi
Dag 7 Trekking naar Mohare Hill
Dag 8 Via Poon hill, Trekking naar Ghorepani - Tadapani
Dag 9 trekking Bayli Kharka
Dag 10 trekking Swanta - Ghorepani
Dag 11 trekking Nayapul - transfer Bandipur via Pokhara
Dag 12 wandeling naar dorpje Ramkot
Dag 15 transfer naar Barauli, Chitwan
Dag 16 Chitwan N.P. / jungle activiteiten
Dag 17 Chitwan N.P. / jungle activiteiten
Dag 18 Barauli - Kathmandu
Dag 19 Kathmandu / excursie Patan Durbar square en Bhaktapur
Dag 20 Kathmandu / vrije dag
Dag 21 Kathmandu - vertrek

Kort reisplan
& reisbeschrijving

Dag 1 aankomst Kathmandu

U arriveert in de hoofdstad van Nepal, Kathmandu, bij het internationale vliegveld Tribhuvan airport. Vandaag staat in het teken van aankomst, de rest van de dag heeft u ter vrije besteding. U kunt zelf de bruisende hoofdstad al gaan verkennen indien u dat wenst. Bij aankomst krijgt u algemene info over de rest van uw reis.

Dag 2 Kathmandu / stadsexcursie

Vandaag gaat u samen met een gids op pad om de stad te verkennen.  Uiteraard mag een bezoek aan het beroemde Durbar plein met z'n vele tempels en het koninklijk paleis niet ontbreken. De Swayambunath is de beroemde stoepa met de karakteristieke ogen, die zowel boeddhistische als hindoeïstische kenmerken heeft. Vanaf de 'apentempel', zoals de stupa ook wel genoemd wordt heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.
De tempels en ghats van Pashupatinath, net iets buiten Kathmandu gelegen zijn goed in combinatie met die andere stupa, Bodnath, te bezoeken. De aan Shiva gewijde Pashupatinath tempel is een van de meest heilige hindoetempels van het land en vergelijkbaar met Varanasi in India. Jaarlijks komen vele tienduizenden pelgrims deze tempel bezoeken. Nabij de tempel vindt u aan de ghats (de trappen naar het water) de crematieplek, waar ook de koninklijke familie nog niet zo heel lang geleden gecremeerd is.]
Niet ver hier vandaan ligt de boeddhistische stupa van Bodnath, een plek waar veel Tibetaanse vluchtelingen leven. Deze stupa is een van de grootste stupa's ter wereld die in de loop van de middag steeds meer gelovige Tibetanen trekt. Zij komen hier, al draaiend met hun gebedsmolens, voor hun dagelijkse pelgrimsrondje 'kora'.Vergeet de vele andere pleintjes en tempeltjes die de stad rijk is niet. En wandel door de wijk Thamel op zoek naar de leukste souvenirs en kom heerlijk tot rust in een van de vele restaurantjes / dakterassen waar deze wijk bekend om staat.

Dag 3 transfer naar Pokhara

De rit van Kathmandu naar Pokhara (205 km, 6 uur) is spectaculair!
U passeert de bergen tijdens bijna de hele route. Tijdens het eerste deel van de reis naar Pokhara komt u langs de Trishulu rivier. Deze rivier komt uit de Ganesh Himal en staat bekend om het wild water raften.
Pokhara is een plek met prachtige natuur. De stad heeft diverse prachtige meren en panorama uitzichten over de Himalaya bergtoppen. Een adembenemend uitzicht op de zonsopgang en de zonsondergang vanaf Sarangkot! Nadat u bent aangekomen in Pokhara en bent ingecheckt bij het hotel, heeft u de rest van de middag/avond ter vrije besteding en kunt u de toeristische straatjes van Pokhara Lakeside gaan verkennen. 

Dag 4 Pokhara

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding in Pokhara. Pokhara beschikt over prachtige natuur, meren. panoramische uitzichten en vier verschillende grotten. De Mahendra grot, vleermuisgrot, Gupteshwar grot, kristallen grot. Daarnaast kunt u hier verschillende avontuurlijke activiteiten doen zoals paragliding, boottochtjes over het meer of mountainbiken in de omgeving. Maak een wandeling door de stad en bezoek de vele souvenirwinkeltjes en restaurantjes. Neem ook zeker een kijkje bij het mooie grote Phewa meer.
Of boek een van onze leuke Pokhara excursies! 

Dag 5 transfer naar Galeshwar en start trekking naar Bas Kharka (1525 meter)

Vanaf Pokhara wordt u naar Galeshwar via Beni gebracht (3 uur), hier start u de trekking. U wandelt naar Bas Kharka, 3 uur vanaf Galeshor. Onderweg komt u langs boerderijen en komt u door diepe bossen totdat u bij het dorpje aankomt. U heeft voldoende tijd om dit Magar dorpje te bezichtigen. Neem ook een kijkje bij het schooltje en het gezondheidscentrum. Wanneer het het juiste seizoen is, ziet u hier ook nog de vele sinaasappelbomen in bloei staan.

Dag 6 trekking naar Nangi (2300 meter)

Wandel door het bos naar Danda Kaske waar u een stop maakt voor de lunch. Terwijl u prachtig uitzicht heeft over de vallei is dit de ideale plaats om aan de praat te raken met de lokale bewoners en te genieten van het prachtige uitzicht. Na de lunch maakt u een plezierige wandeling naar Nangi (2300 meter), het dorpje waar u ook zult overnachten. Hier kunt u het schooltje bezoeken, kijken hoe de dorpelingen papier maken van de lokale planten en een bezoek brengen aan een planten kwekerij en een aantal andere projecten (4-5 uur).

Dag 7 trekking naar Mohara Danda

Vandaag wandelt u 5 a 6 uur door de bossen terwijl u kunt genieten van de prachtige uitzichten op de bergen. Vanaf de top van de Mohare Dande berg kunt u de Himalaya bewonderen. Daarnaast ziet u ook de Machhpuchhare (vissenstaart berg) en Dhaulagiri berg. Schrik niet als u onderweg nog een grazende yak tegenkomt. Er is geen dorpje hier, maar dit is wel het hoogste punt in Nepal waar u draadloos internet heeft.

Dag 8 trekking naar Poon Hill - Ghorepani - Tadapani

U begint de dag met een wandeling naar Poon Hill (2 uur). U staat vroeg op zodat u kunt genieten van een prachtige zonsopkomst over de Himalaya. Poon Hill is op 3190 meter hoogte gelegen, het is een prachtig uitzichtpunt vanwaar u de prachtig besneeuwde bergtoppen kunt bewonderen, echt een adembenemend uitzicht! U kunt hier volledig '360' graden om u heen kijken en het prachtige panoramische uitzicht over het Annapurna gebergte in uw opnemen. Dit is een van de beste plekken om zulk fantastisch uitzicht te bewonderen.
Na de zonsopkomst keert u terug naar Ghorepani waar u de tijd heeft om te ontbijten ( 45 min. lopen). Aansluitend vertrekt u richting Tadapani, nog zo'n uuur of vijf lopen (2950 m). De naam Tadapani betekent 'warm water' en hier vindt u dan ook veel warm water bronnen. Het is in het zuidelijke deel van het Annapurna gebergte gelegen en het is de perfecte plek om de Fish Tail mountain te bekijken.

Dag 9 trekking naar Bayli Kharka

Vandaag bezoekt u een van de meest indrukwekkende landschappen en een fascinerend dorpje waar u de kans heeft een praatje te maken met de bevolking van de Gurung en Magar. U wandelt naar Bayli Kharka in ongeveer 5 tot 6 uur. Leer meer over de cultuur en de tradities van deze groepen.U kunt zien hoe de locals op het land werken. Neem een kijkje bij de boeren en zie hoe ze op de rijstvelden werken en hoe ze gebruik maken van de ezels.

Dag 10 trekking naar Kopra Ridge (3650 meter)

Vroeg in de ochtend start u de wandeling naar Kopra Ridge waar u de kans heeft om het prachtige Annapurna gebergte te bekijken. Tijdens de route maakt u een steile klim. 
Onderweg ziet u de berggeiten grazen en kunt u weer prachtige Nepalese vogels tegenkomen zoals de steenpatrijs en de zwartmaskerlijstergaai. Eenmaal aangekomen bij Khopra heeft u weer adembenemend 360 graden uitzicht over het geweldige berg- en heuvelgebied! De wandeling is vandaag ongeveer 4-5 uur lopen.

Dag 11 trekking naar Swanta (4 uur ) - Ghorepani ( 2 uur)

U start de route op een weiland en loopt door een bos vol met rhododendrons en eikenbomen. Opnieuw heeft u de kans weer prachtige soorten vogels te spotten, dus let goed op. Het is een prachtige route! Het lijkt wel een sprookje waar u in beland bent met het prachtige bos vol rododendrons en de besneeuwde bergtoppen. Een memorabele dag! 
U loopt eerst in ongeveer 4 uur naar het dorpje Swanta. Vervolgens wandelt u nog de laatste 2 uur door naar Ghorepani waar u overnacht. 

Dag 12 trekking naar Birethanti ( 5 uur)

U wandelt een steile route bergafwaarts naar het prachtige dorpje Bhirethanti waar u ook zult overnachten. Onderweg komt u langs de prachtige Himalayas, watervallen en ijzige rivieren. U steekt de Modi rivier over en loopt langs de vele rijstterrassen voor u weer in het diepe groene bos beland. U loopt vandaag ongeveer 5 uur.

Dag 13 einde van de trekking bij Nayapul, transfer naar Bandipur

U maakt nog een laatste trekking van 2 uur naar Nayapul. U neemt afscheid en bedankt uw porter die u bij heeft gestaan tijdens de prachtige trekking. Hierna rijdt u vanaf Nayapul naar Bandipur (2-3 uur).
U komt onderweg langs Pokhara op de drukke Prithvi snelweg en rijdt door de Seti vallei naar de centrale heuvels. Geniet ondertussen van het uitzicht op de diepe rotskloven en de rivier met vele hangbruggen. Bandipur is een klein dorpje, gelegen op een heuvel op 1030 meter boven zeeniveau, boven de snelweg die loopt tussen Kathmandu en Pokhara. 
Vroeger was dit een simpel Magar dorpje, in 1800 is het gekoloniseerd door de Newaren uit Bhaktapur en het is toen uitgegroeid tot het centrum van de kledingindustrie. Het is gunstig gelegen op de handelsroute tussen India en Tibet. 

Dag 14 wandeling naar Ramkot

U maakt vandaag een dagwandeling naar het dorpje Ramkot. Het is een klein dorpje gelegen in een rustig gebied in de buurt van Kathmandu. Het is vernoemd naar koning Ram. Het dorpje bevat een bijzondere tempel waar de voetstappen van god Shiva te zien zijn. 
De wandeling is prachtig, geniet van de groene beboste omgeving en de uitzichten. De route loopt langs kleine dorpjes, traditionele huizen en interessante tempels. 

Dag 15 transfer naar Barauli, Chitwan

U verlaat Bandipur en reist af naar het lager gelegen gebied van de Terai, naar Chitwan. Tijdens de rit ziet u weer uitzichten op de diepe rotskloven en rivieren. 
U reist naar Chitwan Nationaal park, dit is het thuisfront van de Tharu, het oorspronkelijke volk van de regio. De Tharu heeft zijn eigen taal, cultuur en tradities. Onderweg naar het dorpje ziet u hoe de dorpelingen wonen en krijgt u een vleugje mee van de lokale cultuur, tradities, religie en cultureel erfgoed. U verblijft hier in het dorpje Barauli, gelegen aan de rand van het Nationale Park. 

Dag 16 Jungle avontuur in Chitwan

Twee dagen om de jungle omgeving rondom Chitwan te verkennen. Vanuit de lodge worden de komende dagen allerlei jungle activiteiten georganiseerd. Bekijk het prachtige natuurgebied en let goed op, u heeft namelijk de kans om onderweg wilde neushoorns en zelfs tijgers te spotten! U kunt ook een wandeling door de jungle maken, een fantastische manier om zo dichtbij de wilde dieren te komen! Dit doet u uiteraard samen met een professionele gids. 

Het prachtige nationale park staat vol met enorme bomen en wilde planten en is het huis van vele wilde diersoorten. Na de safari kunt u nog een tour maken door het Tharu dorpje. Dit kunt u lopend of fietsend doen, samen met een gids. Neem een kijkje in het dorpsleven van de Tharu en zie hoe de vriendelijke lokale mensen leven en werken.

Dag 17 Jungle avontuur in Chitwan

Nog een dag om de omgeving rondom Chitwan verder te verkennen. Bespreek met de host in de lodge welke activiteiten u vandaag kunt ondernemen.

Dag 18 terugreis naar Kathmandu

U verlaat Chitwan en daarmee het laag gelegen gebied in Nepal. U reist weer door naar het centrale gebergte en rijdt over de Prithvi snelweg bij Mugling. Het is een langzame rit over de drukste snelweg van Nepal!  Toch valt er onderweg genoeg interessants te bekijken, het is een prachtige route langs vele rijstvelden, rivieren, hangbruggen en dorpjes. Afhankelijk van de drukte op de weg reist u in 7-8 uur tijd naar Kathmandu.

Dag 19 Kathmandu / excursie Patan Durbar Square en Bhaktapur

U bezoekt het nabijgelegen Patan en het bijzondere Durbar square dat omringd wordt door fascinerende tempels uit verschillende stijlen. Bij het Patan Durbar Square kunt u desgewenst nog een bezoek brengen aan de Gouden Tempel en het Patan Museum.  De Gouden Tempel is een mix van Boeddhistische- en Neware cultuur. Voor u de tempel betreedt, gelieve uw schoenen uitdoen en andere artikelen van leer die u bij zich draagt mogen ook niet naar binnen.
Vervolgens reist u door naar de volgende Koningsstad : Bhaktapur. Bhaktapur heeft  een prachtige en authentieke architectuur en is een van de grootste steden uit het Newari koninkrijk. De sfeer in deze fascinerende stad komt nog meer tot zijn recht wanneer de meeste 'dagjes' toeristen einde van de dag de stad verlaten om terug naar Kathmandu af te reizen.  De stad beschikt over een prachtig Durbarplein en heeft een ruim aanbod aan vele gezellige restaurantjes en cafés.

Dag 20 Kathmandu

Nog een laatste volle vrije dag ter besteding in Kathmandu, een stad van tempels en historische monumenten die de unieke geschiedenis van Nepal met zich meedragen.
Maak vandaag bijvoorbeeld een ochtend mountain flight, of breng een bezoekje aan de lokale markt. Ook een aanrader om bij het toeristengebied Thamel een kijkje te nemen. Hier vindt u vele souvenirwinkeltjes en restaurantjes. Hier kunt u terecht voor o.a heerlijke Nepalese gerechten zoals momo's en dahl bath. Geniet nog van uw laatste dag in Nepal!

Dag 21 vertrek naar vliegveld

Na een prachtige reis door Nepal te hebben gemaakt staat vandaag in het teken van de terugreis. U wordt naar het vliegveld gebracht voor uw terugvlucht. 

Offerte aanvragen

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Onze keuze hotels

Onze Dimsum Nepal reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

Geselecteerd door onze Nepal reisspecialist

  Nepal, Kathmandu, Marshyangdi hotel

  Gelegen op slechts twee kilometer afstand van het beroemde Durbar plein en de Swayambhunath tempel vindt u het comfortabele Marshyangdi hotel. Het hotel is in traditionele Nepalese stijl ingericht, de kamers hebben een zithoek en uitzicht over de stad.
  Er is ook gratis WIFI beschikbaar. In de sfeervolle hoteltuin worden barbecues geserveerd. Bij het restaurant kunt u tevens terecht voor heerlijke Indiase-, Chinese en continentale gerechten. Bestel 's avonds een drankje bij de gezellige Khurkiri bar. Een comfortabel verblijf als uitvalsbasis om Kathmandu te verkennen. 

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Nepal, Kathmandu, Marshyangdi hotel

  Selectie Dimsum Hotels | rondreis

  Gelegen op slechts twee kilometer afstand van het beroemde Durbar plein en de Swayambhunath tempel vindt u het comfortabele Marshyangdi hotel. Het hotel is in traditionele Nepalese stijl ingericht, de kamers hebben een zithoek en uitzicht over de stad.
  Er is ook gratis WIFI beschikbaar. In de sfeervolle hoteltuin worden barbecues geserveerd. Bij het restaurant kunt u tevens terecht voor heerlijke Indiase-, Chinese en continentale gerechten. Bestel 's avonds een drankje bij de gezellige Khurkiri bar. Een comfortabel verblijf als uitvalsbasis om Kathmandu te verkennen. 

  Nepal, Pokhara, Mt. Kailash resort

  Het Mt. Kailash resort is centraal gelegen in Pokhara, tegenover het Fewa meer en op loopafstand van vele bezienswaardigheden. Het hotel is ruim opgezet en heeft een mooi buitenzwembad. De kamers zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Het ontbijtbuffet is uitgebreid. In het gehele hotel is gratis WIFI aanwezig.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Nepal, Pokhara, Mt. Kailash resort

  Selectie Dimsum Hotels | rondreis

  Het Mt. Kailash resort is centraal gelegen in Pokhara, tegenover het Fewa meer en op loopafstand van vele bezienswaardigheden. Het hotel is ruim opgezet en heeft een mooi buitenzwembad. De kamers zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Het ontbijtbuffet is uitgebreid. In het gehele hotel is gratis WIFI aanwezig.

  Nepal, Bandipur, Old Inn Bandipur

  Het Old Inn Bandipur hotel is erg sfeervol ingericht in traditionele Nepalese Newari stijl. Het is gelegen in het hart van de historische bazaar en biedt prachtig uitzicht op de Himalaya en het Annapurna gebergte. De kamer zijn authentiek ingericht, kamers gelegen in The Orginal Wing hebben een gedeelde badkamer en bij de Extra Star Wing hebben een privébadkamer. Bij het restaurant worden heerlijke traditionele Nepalese en westerse gerechten klaargemaakt. Bij de receptie kunt u terecht om uw apparaten te laten opladen.

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Nepal, Bandipur, Old Inn Bandipur

  Selectie Dimsum Hotels | rondreis

  Het Old Inn Bandipur hotel is erg sfeervol ingericht in traditionele Nepalese Newari stijl. Het is gelegen in het hart van de historische bazaar en biedt prachtig uitzicht op de Himalaya en het Annapurna gebergte. De kamer zijn authentiek ingericht, kamers gelegen in The Orginal Wing hebben een gedeelde badkamer en bij de Extra Star Wing hebben een privébadkamer. Bij het restaurant worden heerlijke traditionele Nepalese en westerse gerechten klaargemaakt. Bij de receptie kunt u terecht om uw apparaten te laten opladen.

  Nepal, Chitwan, Barauli Community homestay

  Op slechts een steenworp afstand van het Chitwan National Park ligt de Barauli Community Homestay. De homestay bestaat uit 12 cottages in Tharu stijl gebouwd en is gelegen in Barauli bij Nawalparasi. De cottages zijn eenvoudig ingericht maar zijn voorzien van alle gemakken voor een comfortabel verblijf. Iedere cottage heeft een eigen badkamer en comfortabele bedden. Bij het restaurant kunt u genieten van heerlijke Nepalese gerechten volgens traditioneel recept. 

  Inbegrepen bij uw rondreis

  Nepal, Chitwan, Barauli Community homestay

  Selectie Dimsum Hotels | rondreis

  Op slechts een steenworp afstand van het Chitwan National Park ligt de Barauli Community Homestay. De homestay bestaat uit 12 cottages in Tharu stijl gebouwd en is gelegen in Barauli bij Nawalparasi. De cottages zijn eenvoudig ingericht maar zijn voorzien van alle gemakken voor een comfortabel verblijf. Iedere cottage heeft een eigen badkamer en comfortabele bedden. Bij het restaurant kunt u genieten van heerlijke Nepalese gerechten volgens traditioneel recept. 

Extra comfortabele opties voor uw verblijf in Nepal

  Nepal, Kathmandu, Traditional Comfort hotel

  Het nieuwe Traditional Comfort hotel  is gelegen in het hart van Kathmandu. Het hotel is zeer sfeervol ingericht met liefde voor de traditionele Newari architectuur- stijl en - tradities. Uiteraard toch ook van alle moderne gemakken voorzien. De kamers zijn ruim opgezet en hebben comfortabele bedden. Het hotel is op loopafstand van de bekende wijk Thamel en vele restaurants. Tevens beschikt het hotel over een restaurant en gaaf dakterras met mooi uitzicht waar u lichte Nepalese maaltijden kunt bestellen.

  + €

  Nepal, Kathmandu, Traditional Comfort hotel

  Selectie Dimsum Comfortabele Hotels | €

  Het nieuwe Traditional Comfort hotel  is gelegen in het hart van Kathmandu. Het hotel is zeer sfeervol ingericht met liefde voor de traditionele Newari architectuur- stijl en - tradities. Uiteraard toch ook van alle moderne gemakken voorzien. De kamers zijn ruim opgezet en hebben comfortabele bedden. Het hotel is op loopafstand van de bekende wijk Thamel en vele restaurants. Tevens beschikt het hotel over een restaurant en gaaf dakterras met mooi uitzicht waar u lichte Nepalese maaltijden kunt bestellen.

  Nepal, Pokhara, Temple Tree Resort

  Mooi, comfortabel hotel in een rustige omgeving van Pokhara. Een van de weinige accommodaties in Pokhara met een eigen zwembad. Mooi ingerichte kamers, goed restaurant en gezellige bar.

  + €40

  Nepal, Pokhara, Temple Tree Resort

  Selectie Dimsum Comfortabele Hotels | €40

  Mooi, comfortabel hotel in een rustige omgeving van Pokhara. Een van de weinige accommodaties in Pokhara met een eigen zwembad. Mooi ingerichte kamers, goed restaurant en gezellige bar.

Uw reis uitgestippeld

Aanbevolen excursies voor deze rondreis

Onze Nepal reisspecialist kiest met zorg fantastische excursies voor u uit. Bekijk hier wat we te bieden hebben en voeg ze direct toe aan het offertemandje

Excursies

Nepal, Meet a Local!, Pokhara, Kooklesje Momo’s maken en eten!

excursie

Als u op reis gaat in Nepal zult u vast en zeker meerdere keren de heerlijke Nepalese versie van een dumpling eten, de momo’s! Uiteraard smaakt een lokaal gerecht altijd het lekkerst wanneer het is klaargemaakt door een local uit eigen land, Nepal is hier geen uitzondering op, maar wie weet komt u na de kookles wel achter de geheimen van de Nepalese keuken!  Tijdens de kookles leert u hoe u zelf heerlijke momo’s kunt maken. U krijgt stap voor stap uitleg over hoe u deze delicatessen kunt maken. Als eerste wordt het deeg gemaakt, daarna de groentevulling en als laatste krijgt u de perfecte techniek van het uitrollen van het deeg in een halve maan vorm uitgelegd.  Zodra de momo’s klaar zijn kunt uw eigen Nepalese creatie proeven! Inclusief: kookles, salade, drankje, toetje. Exclusief: vervoer van- en naar locatie. 

€ 35 per persoon

Nepal, Pokhara, Davi's falls, Gupteshwor grotten, Seti rivier kloof en boottocht over Phewa meer

excursie

Vandaag gaat u samen met de gids de omgeving van Pokhara verkennen! Als
eerste gaat u naar de prachtige watervallen bij Davi’s falls. Onder de waterval is een ondergrondse tunnel van 150 meter lang en 100 meter diep! Nadat het water van de waterval door de tunnel is gestroomd, komt het uit bij de grot Gupteshwor Mahadev. Ook hier neemt u een kijkje.  Hierna gaat u naar de Seti rivier kloof. Deze indrukwekkende rivierkloof is smal, maar 35 meter diep! Op sommige plekken is de kloof slechts 1,5 meter breed. De kloof mondt uit in een systeem van tunnels. Deze tunnels zijn in 1982 aangelegd door de Chinezen en ze worden ingezet voor de opwekking van elektriciteit. U kunt vanaf de grote brug bij de rivier, de rivierkloof goed bekijken.  Als laatste stop reist u nog door naar het Phewa meer waar u een boottochtje over het prachtige Phewa meer maakt. Omringd door de adembenemende bergen kunt u genieten van het geweldige uitzicht!

Nepal, Kathmandu, excursie naar Bhaktapur en lunch bij lokale familie in Panauti

excursie

Vanuit Kathmandu maakt u vandaag een dagtour naar de koningsstad Bhaktapur samen met een lokale Engelssprekende gids. Bezoek het prachtige durbar plein met de vele tempels en authentieke gebouwen. Wandel door de smalle steegjes en snuif de sfeer van deze gezellige stad op! Vervolgens reist u door naar Panauti, een klein Newari stadje. Dit schilderachtige stadje was vroeger een belangrijk handelsknooppunt. In Panauti is het tijd voor lunch bij een lokale homestay. U ontmoet een lokale familie waar u samen mee eet. Maak kennis met de vriendelijke gastvrijheid van de bewoners en proef de Nepalese lekkernijen

€ 35 per persoon

pokhara nepal

Nepal, Meet a Local!, Pokhara, Kooklesje Momo’s maken en eten!

 • excursie
 • €35 per persoon

Nepal, Meet a Local!, Pokhara, Kooklesje Momo’s maken en eten!

excursie | € 35 per persoon

Als u op reis gaat in Nepal zult u vast en zeker meerdere keren de heerlijke Nepalese versie van een dumpling eten, de momo’s! Uiteraard smaakt een lokaal gerecht altijd het lekkerst wanneer het is klaargemaakt door een local uit eigen land, Nepal is hier geen uitzondering op, maar wie weet komt u na de kookles wel achter de geheimen van de Nepalese keuken!  Tijdens de kookles leert u hoe u zelf heerlijke momo’s kunt maken. U krijgt stap voor stap uitleg over hoe u deze delicatessen kunt maken. Als eerste wordt het deeg gemaakt, daarna de groentevulling en als laatste krijgt u de perfecte techniek van het uitrollen van het deeg in een halve maan vorm uitgelegd.  Zodra de momo’s klaar zijn kunt uw eigen Nepalese creatie proeven! Inclusief: kookles, salade, drankje, toetje. Exclusief: vervoer van- en naar locatie. 

pokhara

Nepal, Pokhara, Davi's falls, Gupteshwor grotten, Seti rivier kloof en boottocht over Phewa meer

 • excursie

Nepal, Pokhara, Davi's falls, Gupteshwor grotten, Seti rivier kloof en boottocht over Phewa meer

excursie |

Vandaag gaat u samen met de gids de omgeving van Pokhara verkennen! Als
eerste gaat u naar de prachtige watervallen bij Davi’s falls. Onder de waterval is een ondergrondse tunnel van 150 meter lang en 100 meter diep! Nadat het water van de waterval door de tunnel is gestroomd, komt het uit bij de grot Gupteshwor Mahadev. Ook hier neemt u een kijkje.  Hierna gaat u naar de Seti rivier kloof. Deze indrukwekkende rivierkloof is smal, maar 35 meter diep! Op sommige plekken is de kloof slechts 1,5 meter breed. De kloof mondt uit in een systeem van tunnels. Deze tunnels zijn in 1982 aangelegd door de Chinezen en ze worden ingezet voor de opwekking van elektriciteit. U kunt vanaf de grote brug bij de rivier, de rivierkloof goed bekijken.  Als laatste stop reist u nog door naar het Phewa meer waar u een boottochtje over het prachtige Phewa meer maakt. Omringd door de adembenemende bergen kunt u genieten van het geweldige uitzicht!

panauti

Nepal, Kathmandu, excursie naar Bhaktapur en lunch bij lokale familie in Panauti

 • excursie
 • €35 per persoon

Nepal, Kathmandu, excursie naar Bhaktapur en lunch bij lokale familie in Panauti

excursie | € 35 per persoon

Vanuit Kathmandu maakt u vandaag een dagtour naar de koningsstad Bhaktapur samen met een lokale Engelssprekende gids. Bezoek het prachtige durbar plein met de vele tempels en authentieke gebouwen. Wandel door de smalle steegjes en snuif de sfeer van deze gezellige stad op! Vervolgens reist u door naar Panauti, een klein Newari stadje. Dit schilderachtige stadje was vroeger een belangrijk handelsknooppunt. In Panauti is het tijd voor lunch bij een lokale homestay. U ontmoet een lokale familie waar u samen mee eet. Maak kennis met de vriendelijke gastvrijheid van de bewoners en proef de Nepalese lekkernijen

BELEEF Nepal MET DIMSUM REIZEN

Ter inspiratie presenteren wij hier unieke rondreizen, bouwstenen, activiteiten en extra comfortabele hotels. Met onze vijf soorten belevingsactiviteiten wordt uw reis gegarandeerd ingericht naar uw smaak.

Persoonlijke ontmoetingen op niet-commerciele basis.

Meet a local

Meet a local

Voer voor foodies; streetfoodtours, kookles, toprestaurants bezoeken etc.

Foodies

Foodies

Avontuurlijk en off the Beaten Track

Ruig

Ruig

Hike, bike, raft etc.

Actief

Actief

Massages, yoga, zen, hot stone , slow travel

Mindful

Mindful

Meer tips voor uw Nepal reis

Meet a local

Foodies

Ruig

Actief

Mindful

Trektocht over de Great Himalaya Trail

 • bouwsteen
 • 7 dagen
 • €2615 per persoon

Trektocht over de Great Himalaya Trail

 • bouwsteen
 • 12 dagen
 • €1455 per persoon

Schitterende wandeling van Sanga naar Panauti in de Kathmandu Vallei

 • bouwsteen
 • 1 dagen
 • €75 per persoon

Reissom

21 dagen | vanaf €1655,-

Reissom vanaf € 1655,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

- aankomst- en vertrek transfer vanaf het vliegveld
- accommodatie in standaard hotels inclusief ontbijt in Kathmandu, Pokhara en Bandipur
- privétransfers bestaande uit privéauto met chauffeur
- sightseeing tour volgens reisschema
- TIMS en Annapurna Trekking fee
- lokale engelsprekende gids tijdens trekking
- porter (drager) per twee personen
- beschreven excursies volgens programma incl. Engelssprekende gids
- entreegelden voor Swayabhunath, Boudhanath, Pashupatinath, Patan Durbar Swaure en Bhaktapur
- verblijf in Chitwan maaltijden op basis van volpension en jungle activiteiten volgens programma lodge

Het arrangement is exclusief:
-
internationale retourvlucht
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- Dimsum Nepal Meet a Local! activiteiten
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

In offertemandje

Reissom

Nepal Meet a Local reis

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 1655,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

- aankomst- en vertrek transfer vanaf het vliegveld
- accommodatie in standaard hotels inclusief ontbijt in Kathmandu, Pokhara en Bandipur
- privétransfers bestaande uit privéauto met chauffeur
- sightseeing tour volgens reisschema
- TIMS en Annapurna Trekking fee
- lokale engelsprekende gids tijdens trekking
- porter (drager) per twee personen
- beschreven excursies volgens programma incl. Engelssprekende gids
- entreegelden voor Swayabhunath, Boudhanath, Pashupatinath, Patan Durbar Swaure en Bhaktapur
- verblijf in Chitwan maaltijden op basis van volpension en jungle activiteiten volgens programma lodge

Het arrangement is exclusief:
-
internationale retourvlucht
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- Dimsum Nepal Meet a Local! activiteiten
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Nepal?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

In offertemandje

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips

>

toegevoegd aan offertemandje

Nepal Meet a Local reis

21 dagen
Rondreis met Community Trek

€ 1655 per persoon

Maak uw reis compleet!

Bekijk de adviezen van onze reisspecialist om uw reis naar Nepal onvergetelijk te maken!

Bouwstenen

  Trektocht over de Great Himalaya Trail

  • bouwsteen
  • 7 dagen
  • €2615 per persoon

  Trektocht over de Great Himalaya Trail, een route langs de 7 na hoogste berg ter wereld!

  • bouwsteen
  • 10 dagen
  • €795 per persoon

  Schitterende wandeling van Sanga naar Panauti in de Kathmandu Vallei

  • bouwsteen
  • 1 dagen
  • €75 per persoon

Excursies

  pokhara nepal

  Nepal, Meet a Local!, Pokhara, Kooklesje Momo’s maken en eten!

  • excursie
  • dagen
  • €35 per persoon

  Nepal, Meet a Local!, Pokhara, Kooklesje Momo’s maken en eten!

  | € 35 per persoon

  Als u op reis gaat in Nepal zult u vast en zeker meerdere keren de heerlijke Nepalese versie van een dumpling eten, de momo’s! Uiteraard smaakt een lokaal gerecht altijd het lekkerst wanneer het is klaargemaakt door een local uit eigen land, Nepal is hier geen uitzondering op, maar wie weet komt u na de kookles wel achter de geheimen van de Nepalese keuken!  Tijdens de kookles leert u hoe u zelf heerlijke momo’s kunt maken. U krijgt stap voor stap uitleg over hoe u deze delicatessen kunt maken. Als eerste wordt het deeg gemaakt, daarna de groentevulling en als laatste krijgt u de perfecte techniek van het uitrollen van het deeg in een halve maan vorm uitgelegd.  Zodra de momo’s klaar zijn kunt uw eigen Nepalese creatie proeven! Inclusief: kookles, salade, drankje, toetje. Exclusief: vervoer van- en naar locatie. 

  pokhara

  Nepal, Pokhara, Davi's falls, Gupteshwor grotten, Seti rivier kloof en boottocht over Phewa meer

  • excursie
  • dagen

  Nepal, Pokhara, Davi's falls, Gupteshwor grotten, Seti rivier kloof en boottocht over Phewa meer

  |

  Vandaag gaat u samen met de gids de omgeving van Pokhara verkennen! Als
  eerste gaat u naar de prachtige watervallen bij Davi’s falls. Onder de waterval is een ondergrondse tunnel van 150 meter lang en 100 meter diep! Nadat het water van de waterval door de tunnel is gestroomd, komt het uit bij de grot Gupteshwor Mahadev. Ook hier neemt u een kijkje.  Hierna gaat u naar de Seti rivier kloof. Deze indrukwekkende rivierkloof is smal, maar 35 meter diep! Op sommige plekken is de kloof slechts 1,5 meter breed. De kloof mondt uit in een systeem van tunnels. Deze tunnels zijn in 1982 aangelegd door de Chinezen en ze worden ingezet voor de opwekking van elektriciteit. U kunt vanaf de grote brug bij de rivier, de rivierkloof goed bekijken.  Als laatste stop reist u nog door naar het Phewa meer waar u een boottochtje over het prachtige Phewa meer maakt. Omringd door de adembenemende bergen kunt u genieten van het geweldige uitzicht!

  panauti

  Nepal, Kathmandu, excursie naar Bhaktapur en lunch bij lokale familie in Panauti

  • excursie
  • dagen
  • €35 per persoon

  Nepal, Kathmandu, excursie naar Bhaktapur en lunch bij lokale familie in Panauti

  | € 35 per persoon

  Vanuit Kathmandu maakt u vandaag een dagtour naar de koningsstad Bhaktapur samen met een lokale Engelssprekende gids. Bezoek het prachtige durbar plein met de vele tempels en authentieke gebouwen. Wandel door de smalle steegjes en snuif de sfeer van deze gezellige stad op! Vervolgens reist u door naar Panauti, een klein Newari stadje. Dit schilderachtige stadje was vroeger een belangrijk handelsknooppunt. In Panauti is het tijd voor lunch bij een lokale homestay. U ontmoet een lokale familie waar u samen mee eet. Maak kennis met de vriendelijke gastvrijheid van de bewoners en proef de Nepalese lekkernijen