Laos alternatief reis | Laos reizen | Dimsum - Inleiding

Ontdek de geheimen van Laos met deze Alternatief reis naar enkele van de meest interessante plekken. Uw ideale Laos reis boekt u bij Dimsum reizen.

Laos Alternatief reis

Ontdek de geheimen van Laos met deze reis naar enkele van de meest interessante plekken. Rijke geschiedenis, Werelderfgoed evenals de magie van de Mekong en het schilderachtige Luang Prabang maken deze tocht tot een van de mooiste gelegenheden om de schoonheid van dit prachtige land, in het warme hart van Zuidoost-Azië te beleven.

We bieden hier ook leuke excursies aan die uw reis veel completer maken. Kijk onder het tabblad excursies en kies zelf de excursies uit die u het meest aanspreken.
In een aantal plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor een comfortabeler hotel dan het standaard hotel. Onder het tabblad hotels kunt u kijken waar dat mogelijk is en wat de meerkosten bedragen. Zo kunt u de reis helemaal aanpassen aan uw wensen. Uiteraard is het ook mogelijk de route geheel op maat aan te passen.

Lees meer Offerte aanvragen In offertemandje

alternatieve route van Luang Prabang naar zuid-Laos

Ontdek de geheimen van Laos met deze reis naar enkele van de meest interessante plekken. Rijke geschiedenis, Werelderfgoed evenals de magie van de Mekong en het schilderachtige Luang Prabang maken deze tocht tot een van de mooiste gelegenheden om de schoonheid van dit prachtige land, in het warme hart van Zuidoost-Azië te beleven.

We bieden hier ook leuke excursies aan die uw reis veel completer maken. Kijk onder het tabblad excursies en kies zelf de excursies uit die u het meest aanspreken.
In een aantal plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor een comfortabeler hotel dan het standaard hotel. Onder het tabblad hotels kunt u kijken waar dat mogelijk is en wat de meerkosten bedragen. Zo kunt u de reis helemaal aanpassen aan uw wensen. Uiteraard is het ook mogelijk de route geheel op maat aan te passen.

Kort reisplan Laos Alternatief reis (13 dagen / 12 nachten)

Dag 1 aankomst Luang Prabang
Dag 2 Luang Prabang
Dag 3 Luang Prabang
Dag 4 Luang Prabang - Phonsavan
Dag 5 Phonsavan / Vlakte der Kruiken
Dag 6 Phonsavan- Khamouane natuurpark
Dag 7 Khamouane - Thakek
Dag 8 Thakek - Pakse via Savannaketh
Dag 9 Pakse / Boloven plateau
Dag 10 Boloven plateau - Khong eiland

Dag 11 Khong eiland - Dong Daen via Khone eiland
Dag 12 Dong Daen

Dag 13 vertrek Dong Daen

Kort reisplan
& reisbeschrijving

Dag 1 aankomst Luang Prabang

Welkom in Laos! Het warme hart van Indochina. 's Middags kunt u Luang Prabang verkennen. Luang Prabang, gelegen aan de samenvloeiing van de Mekong en de Khan rivier, is waarschijnlijk de mooiste stad in de hele regio. De historische gebouwen zijn goed bewaard gebleven en de middeleeuwse sfeer is intact gebleven. Bezoek zeker de Wat Visunalat, Wat Aham en beklim de ‘Phousi mountain’ voor een panoramisch uitzicht over de stad en het omringende landschap.

Dag 2 Luang Prabang

Luang Prabang heeft een aangename rustige sfeer die Frans koloniaal aan doet, met brede straten, veel bomen en nog een aantal oude koloniale huizen. Toeristen en monniken in hun oranjegekleurde pijen lopen er door elkaar. Alle bezienswaardigheden in het stadje zijn prima te voet te bereiken, maar u kunt natuurlijk ook altijd een riksja inhuren voor de wat verder weg gelegen tempels.
Langs de waterkant is het altijd een bedrijvigheid van bootjes en bootmannen, wachtend op passagiers of druk in de weer met het versjouwen van bagage. Het centrum van Luang Prabang is in de loop der jaren wel steeds meer toeristisch geworden, in het gezellige hoofdstraatje vindt u dan ook veel winkeltjes, massagesalons en restaurantjes waar u heerlijk kunt dineren. ’s Avonds is er een levendige nachtmarkt met sfeervolle lampionnetjes, een perfecte plek om de nodige souvenirs in te slaan!

Dag 3 Luang Prabang

Na twee cultuur dagen kunt u een keuze maken uit verschillende opties om de natuur rondom Luang Prabang te verkennen. Bezoek bijv. het 'Elephant Park project'. Hierkrijgt u een interessante inleiding op een ander deel van de geschiedenis. "The land of a million Elephants", zoals Laos vele jaren werd genoemd dreigt nu langzaam haar grootste dieren te verliezen, de Olifanten. Het project beschermt deze dieren en integreert ze in toeristische activiteiten. U maakt een rit, geniet, van de natuur en gaat op een korte boottocht voor een bezoek aan de Tad Sae watervallen.
Een andere optie is om de Kuang Si watervallen te bezoeken, tezamen met enkele dorpjes.
En als laatste kunt u een trektocht van een aantal uur maken langs diverse dorpjes.

Dag 4 Luang Prabang - Phonsavan

Na het ontbijt rijdt u over de bergen naar Xieng Khouang, de provincie die het best bekend staat om de zware bombardementen tijdens de Indochina oorlog. Maar natuurlijk is het ook bekend om haar historische 'Vlakte der Kruiken'. De reis duurt ongeveer 8 uur en in de tussentijd kunt u een aantal stops maken bij dorpen waar het landelijke leven nog steeds zichtbaar is, waaronder etnische minderheden, zoals het Hmong-volk. U komt aan in Phonsavanh, de hoofdstad van Xiengkhouang provincie.

Dag 5 Phonsavan / excursie 'Vlakte der Kruiken'

's Ochtends rijdt u over de vlakte voor een bezoek aan de ‘Plain of Jars site 1 om daarna verder te rijden naar het tweede deel. Hier heeft u de tijd om meer te weten te komen over de nog steeds onduidelijke geschiedenis van de archeologische stenen potten, die teruggaat tot ongeveer 2000 jaar geleden. In de namiddag ris het een uur rijden naar Muang Khoun, de oude hoofdstad van Xieng Khouang waar u wat oude ruïnes kunt zien die zijn overgebleven van de oorlog.

Dag 6 Phonsavan - Khamouane natuurpark

U verlaat de Vlakte der Kruiken en reist overland per prive-vervoer naar het natuurpark van Khamouane. Dit grootste natuurpark van Laos ligt ten zuidoosten van de hoofdstad Vientiane. Het park is vooral bekend om zijn indrukwekkende grottenstelsel. Hier vindt u ook diverse ondergrondse waterstromen. De omgeving is prachtig met karstbergen die uit de groene rijstvelden omhoog rijzen. In het grottenstelsel kunt u boottochtjes maken.

Dag 7 Khamouane - Thakek

Vandaag bezoekt u per boot de beroemde Kong Lor grot. De grot heeft een totale lengte van 7km en bereikt een spectaculaire hoogte van meer dan 100 meter. Daarnaast kun u te voet een gang met stalagmieten bezoeken. Aan het einde van de grot maakt u een wandeling langs een tabaks plantage naar Ban Pon Ngam, een afgelegen dorp. U keert weer terug per boot door de grot en privé-vervoer brengt u vervolgens naar Thakek. Hier kunt u heerlijk wandelen langs de Mekong rivier en genieten van de zonsondergang. 

Dag 8 Thakek - Pakse via Savannaketh

In de ochtend verlaat u Thakek en stop u onderweg voor een bezoek aan Tham Pa Fa, een Boeddha grot met 229 bronze Boeddha beelden. De grot is meer dan 300 jaar oud en is herondenkt in 2004. De grot bevind zich hoog in een kalkstenen rotswand, vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht. Na het bezoek reist u verder en maakt een stop in Savannakhet voor de lunch. In de middag gaat u in Savannakhet het oude Franse Hoofdkwartier en het heilige That Inhang stupa bekijken, voordat u weer vertrekt naar de Soundra zout fabriek. Hier krijgt u een interessante tour waarin de lokale productie methoden worden uitgelegd. U vervolgt uw reis naar Pakse en stopt nog bij Don Khor, een dorp gespecialiseerd in Boeddha beeldhouwwerk voor tempels. Na een reis van 8 uur arriveert u vroeg in de avond in Pakse. 

Dag 9 Pakse / Boloven Plateau

Vandaag vertrekt u naar het Boloven plateau, gelegen hoog boven de Mekong Vallei is de temperatuur hier wat koeler. Als eerste stopt u Houey ten, een dorp gespecialiseerd in het makken van messen. U bezoekt een thee plantage, gevolgd door een stop bij de Tad Fan waterval. U bezoekt ook een koffie plantage onderweg naar de Tha Teng markt, een kleurrijke voedselmarkt. Vervolgens rijdt u verder naar Ban Bong Neua, een Alak dorpje dat beschikt over een offeraltaar, en Ban Kokphung, een fascinerend Katu dorpje. In de namiddag komt u aan bij de prachtige Tadlo waterval, na een korte stop vertrekt u weer terug naar Pakse. Onderweg stop u nog bij de Paxuam waterval. 

Dag 10 Pakse - Khong eiland

Vandaag stapt u op een traditionele boot voor een 2 uur durende tocht naar Champassak. In Champassak vervolgt u de reis per auto naar Wat Phou, een oude religieuze Khmer tempel die dateert uit de vijfde eeuw. Deze temple is een van de hoogtepunten tijdens uw reis door Laos. In de middag vertrekt u naar Don Khong, de grootste van alle Mekong eilanden, welke lokaal bekend staat als 'Siphandon', wat letterlijk '4000 eilanden' betekent. Don Khong zelf is een fantastische plek om te ontspannen en om het traditionele plattelandsleven te ontdekken. U bereikt Khong Island per veerpont vroeg in de avond. 

Dag 11 Khong eiland - Don Daeng via Khone eiland

Na het ontbijt gaat u aan boord van een locale privé boot voor een tour van de 4000 eilanden. Als eerste bereikt u het schilderachtige eiland Don Khone, hier stapt u op de fiets om het eiland te ontdekken via de route van een verlaten spoorweg. De route loopt langs oude Franse koloniale gebouwen en de prachtige Liphi waterval. U keert vervolgens terug naar uw boot en vaart naar het vasteland. Hier bezoekt u een van de grootste en meest indrukwekkende watervallen van Zuidoost-Azië; Khone Phapheng Falls. Vanaf hier stapt u op de boot naar een van de weinige plekken op de wereld waar het mogelijk is om zoetwater dolfijnen te zien. Ze verblijven in diepe wateren vlak bij de Cambodiaanse grens en als u geluk heeft kunt u een glimp van ze opvangen. Aan het einde van de middag wordt per auto overgebracht naar Ban Muang, hier stapt u op de boot naar Don Daeng, waar u vroeg in de avond arriveert. 

Dag 12 Don Daeng

Deze dag in Don Daeng kunt u vrij besteden. Zo kunt u ontspannen bij het water of u kunt een fiets huren om zo het eiland, met zijn kleine dorpjes, te ontdekken. 

Dag 13 vertrek Don Daeng

U wordt per boot naar het vaste land gevaren, waar u per auto naar het vliegveld van Pakse wordt gebracht voor vertrek. 

Offerte aanvragen

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Onze keuze hotels

Onze Dimsum Laos reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

Wij hebben deze hotels voor u geselecteerd

Hier ziet u onze eerste keuze hotels. Wij kiezen middenklasse hotels, liefst boutique en op een prima locatie. Wilt u onze extra comfortabele hotels, upgrade dan hier naar een comfort hotel per plaats.

Geen alternative hotel opties

Extra comfortabele opties

Uw reis uitgestippeld

Aanbevolen exursies voor deze rondreis

Onze Laos reisspecialist kiest met zorg fantastische excursies voor u uit. Bekijk hier wat we te bieden hebben en voeg ze direct toe aan het offertemandje

Excursies

Laos, Luang Prabang, stadsexcursie

excursie

Maak samen met een Engelssprekende gids en een prive-auto een excursie door het schilderachtige Luang Prabang. Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en bezoekt u het Koninklijk Paleis-museum wat u een goed beeld geeft over de cultuur en geschiedenis van deze oude stad. Via rustige en afgelegen straatjes wandelt u naar het prachtige historische Huan Chuang Heritage House, bekend om zijn architectuur en zijn historische verbinding met het koninklijk paleis. Na een verfrissende ijsthee wandelt u verder over het schiereiland richting de meest historische n betoverende temepl van Laos, Wat Xiengthong. Deze tempel vertegenwoordigt de klassieke Luang Prabang stijl, met zijn bijzondere architectuur en het laaghangende dak. Ook bezoekt u het Wat Khili met zijn traditionele bibliotheek en fototentoonstelling over boeddhistisch erfgoed. Later op de middag bezoekt u ook het Traditonal Arts & Ethnology Centere waar u meer te wten komt over de rijke en diverse etnische, culturele mix van Laos. Hierna verlaat u de stad en bezoekt u weef -en textieldorpen Ban Xangkhong en Ban Xienglek, gelegen net buiten de stad. Eenmaal terug in de stad, bezoekt u Wat Visoun wat ook wel bekend staat als 'The Water Melon Stupa' vanwege zijn vorm.

U heeft vandaag de keuze om op de volgende drie plekken de dag af te sluiten:

- Mt. Phousi: een heilige heuvel waar u een spectaculair uitzicht heeft over de zonsondergang boven Luang Prabang en de Mekong Rivier. Vanaf Luang Prabang klimt u naar boven. 

- Indien u niet wilt klimmen kunt u Wat Prabath Tai bezoeken voor een meer toegankelijke zonsondergang

- Bezoek Wat Aham waar aan het eind van de middag monniken en Novicen samenkomen in kleurrijke gebedsruimtes voor hun dagelijkse rituelen. Aanschouw de monniken die terugkeren van school en luister naar de prachtige, meditatieve gezangen van de monniken.

€ 85 per persoon

Laos, Luang Prabang, fietsexcursie

excursie

De ideale manier om het relaxte Luang Prabang te verkennen is per fiets. Samen met een Engelssprekende gids maakt u een dagtocht te fiets door Luang Prabang. Na het ontbijt fietst u het Royal Palace Museum en vervolgens maakt u een tocht langs de diverse tempels van Luang Prabang, waaronder Wat Xiengthong, Wat Mai en Wat Visoun.

 

's Middags fietst u naar de traditionele dorpjes Ban Hat Hien en Ban Don Kao.

Langs de Mekong rivier fietst u verder naar Ban Xangkhong. U bezoekt de Wat Xienglek tempel en een oude stupa, en fietst over de brug over de Nam Khan rivier. Laatste stop is de klim naar Wat Phonphao, gelegen op een heuvel met een schitterend panorama over Luang Prabang en de Mekong rivier. Vervolgens fietst u terug naar uw hotel.

€ 65 per persoon

Laos, Luang Prabang, Kuang Si watervallen & Buffelboerderij

excursie

Deze excursie van een halve dag brengt u naar de Kuang Si watervallen, iets buiten Luang Prabang gelegen. Eerst bezoekt u de lokale Phosi markt. Vervolgens stopt u bij een weefcentrum, waar zijde wordt gemaakt. Dan rijdt u de stad uit en passeert dorpjes van de Khmu, Hmong en Lao Loum, allemaal verschillende etnische volkeren die in Laos wonen. Onderweg zult u stoppen in een Hmong dorpje, waar de bewoners gespecialiseerd zijn in lokaal houtsnijwerk. 

Halverwege de ochtend komt u bij de Kuang Si waterval. Maak hier een wandeling door de jungle en sluit dat af met een verfrissende duik in het water aan de voet van de waterval. Bij de waterval kunt u een bezoek brengen aan het Bear Rescue Centre,opgericht om de zeldzame Zwarte Aziatische beer te beschermen. Na uitgezwommen te zijn rijdt u verder naar een buffaloboerderij. Dit is een sociale onderneming die kansarme boeren helpt om nieuwe inkomstenbronnen te genereren door bijvoorbeeld ambachtelijke kaas van buffelmelk te produceren. U ontmoet een van de managers en krijgt een rondleiding over de boerderij. Indien gewenst kunt u zelfs de verzorgers helpen met het wassen en voeden van de buffels. U sluit de middag af met een proeverij van verschillende buffelmelk -kazen, koffie en heerlijk zelfgemaakt ijs in het cafeetje.

€ 90 per persoon

Laos, Luang Prabang, stadsexcursie

 • excursie
 • €85 per persoon

Laos, Luang Prabang, stadsexcursie

excursie | € 85 per persoon

Maak samen met een Engelssprekende gids en een prive-auto een excursie door het schilderachtige Luang Prabang. Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en bezoekt u het Koninklijk Paleis-museum wat u een goed beeld geeft over de cultuur en geschiedenis van deze oude stad. Via rustige en afgelegen straatjes wandelt u naar het prachtige historische Huan Chuang Heritage House, bekend om zijn architectuur en zijn historische verbinding met het koninklijk paleis. Na een verfrissende ijsthee wandelt u verder over het schiereiland richting de meest historische n betoverende temepl van Laos, Wat Xiengthong. Deze tempel vertegenwoordigt de klassieke Luang Prabang stijl, met zijn bijzondere architectuur en het laaghangende dak. Ook bezoekt u het Wat Khili met zijn traditionele bibliotheek en fototentoonstelling over boeddhistisch erfgoed. Later op de middag bezoekt u ook het Traditonal Arts & Ethnology Centere waar u meer te wten komt over de rijke en diverse etnische, culturele mix van Laos. Hierna verlaat u de stad en bezoekt u weef -en textieldorpen Ban Xangkhong en Ban Xienglek, gelegen net buiten de stad. Eenmaal terug in de stad, bezoekt u Wat Visoun wat ook wel bekend staat als 'The Water Melon Stupa' vanwege zijn vorm.

U heeft vandaag de keuze om op de volgende drie plekken de dag af te sluiten:

- Mt. Phousi: een heilige heuvel waar u een spectaculair uitzicht heeft over de zonsondergang boven Luang Prabang en de Mekong Rivier. Vanaf Luang Prabang klimt u naar boven. 

- Indien u niet wilt klimmen kunt u Wat Prabath Tai bezoeken voor een meer toegankelijke zonsondergang

- Bezoek Wat Aham waar aan het eind van de middag monniken en Novicen samenkomen in kleurrijke gebedsruimtes voor hun dagelijkse rituelen. Aanschouw de monniken die terugkeren van school en luister naar de prachtige, meditatieve gezangen van de monniken.

Laos, Luang Prabang, fietsexcursie

 • excursie
 • €65 per persoon

Laos, Luang Prabang, fietsexcursie

excursie | € 65 per persoon

De ideale manier om het relaxte Luang Prabang te verkennen is per fiets. Samen met een Engelssprekende gids maakt u een dagtocht te fiets door Luang Prabang. Na het ontbijt fietst u het Royal Palace Museum en vervolgens maakt u een tocht langs de diverse tempels van Luang Prabang, waaronder Wat Xiengthong, Wat Mai en Wat Visoun.

 

's Middags fietst u naar de traditionele dorpjes Ban Hat Hien en Ban Don Kao.

Langs de Mekong rivier fietst u verder naar Ban Xangkhong. U bezoekt de Wat Xienglek tempel en een oude stupa, en fietst over de brug over de Nam Khan rivier. Laatste stop is de klim naar Wat Phonphao, gelegen op een heuvel met een schitterend panorama over Luang Prabang en de Mekong rivier. Vervolgens fietst u terug naar uw hotel.

Laos, Luang Prabang, Kuang Si watervallen & Buffelboerderij

 • excursie
 • €90 per persoon

Laos, Luang Prabang, Kuang Si watervallen & Buffelboerderij

excursie | € 90 per persoon

Deze excursie van een halve dag brengt u naar de Kuang Si watervallen, iets buiten Luang Prabang gelegen. Eerst bezoekt u de lokale Phosi markt. Vervolgens stopt u bij een weefcentrum, waar zijde wordt gemaakt. Dan rijdt u de stad uit en passeert dorpjes van de Khmu, Hmong en Lao Loum, allemaal verschillende etnische volkeren die in Laos wonen. Onderweg zult u stoppen in een Hmong dorpje, waar de bewoners gespecialiseerd zijn in lokaal houtsnijwerk. 

Halverwege de ochtend komt u bij de Kuang Si waterval. Maak hier een wandeling door de jungle en sluit dat af met een verfrissende duik in het water aan de voet van de waterval. Bij de waterval kunt u een bezoek brengen aan het Bear Rescue Centre,opgericht om de zeldzame Zwarte Aziatische beer te beschermen. Na uitgezwommen te zijn rijdt u verder naar een buffaloboerderij. Dit is een sociale onderneming die kansarme boeren helpt om nieuwe inkomstenbronnen te genereren door bijvoorbeeld ambachtelijke kaas van buffelmelk te produceren. U ontmoet een van de managers en krijgt een rondleiding over de boerderij. Indien gewenst kunt u zelfs de verzorgers helpen met het wassen en voeden van de buffels. U sluit de middag af met een proeverij van verschillende buffelmelk -kazen, koffie en heerlijk zelfgemaakt ijs in het cafeetje.

BELEEF Laos MET DIMSUM REIZEN

Ter inspiratie presenteren wij mooie bouwstenen, excursies en extra comfortabele hotels. Onze reisspecialisten maken uiteindelijk graag uw rondreis persoonlijk en 100% op maat.

Persoonlijke ontmoetingen op niet-commerciele basis.

Meet a local

Meet a local

Voer voor foodies; streetfoodtours, kookles, toprestaurants bezoeken etc.

Foodies

Foodies

Avontuurlijk en off the Beaten Track

Ruig

Ruig

Hike, bike, raft etc.

Actief

Actief

Massages, yoga, zen, hot stone , slow travel

Mindful

Mindful

Meer tips voor uw Laos reis

Meet a local

Foodies

Ruig

Actief

Mindful

Vaar met de houten Shompoo Cruise de machtige Mekong Rivier over.

 • bouwsteen
 • 2 dagen
 • €255 per persoon

Ziplinend door de jungle van Laos

 • bouwsteen
 • 2 dagen
 • €420 per persoon

Slapen in 's werelds hoogste boomhut en wakker worden door het geluid van Gibbons

 • bouwsteen
 • 4 dagen
 • €465 per persoon

Reissom

14 dagen | vanaf €1895,-

Reissom vanaf € 1895,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum hotels inclusief ontbijt
- prive transfers: luchthaven - hotel v.v.

Het arrangement is exclusief:
- internationale vlucht
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Offerte aanvragen In offertemandje

Reissom

Laos Alternatief reis

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 1895,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum hotels inclusief ontbijt
- prive transfers: luchthaven - hotel v.v.

Het arrangement is exclusief:
- internationale vlucht
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Laos?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Offerte aanvragen In offertemandje

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips