Zuid Laos reis | Laos reizen | Dimsum - Inleiding

Bezoek het landelijke zuiden van Laos. Laat uw ideale Laos rondreis samenstellen bij Dimsum Reizen.

Zuid-Laos reis

Bezoek het landelijke zuiden van Laos. Vanuit Vientiane reist u naar het natuurpark van Khamouane en verder naar het Boloven plateau en de Khong en Khone eilanden. Een prachtig rivierlandschap met verstilde tempels en dorpjes in een groene, vruchtbare omgeving.
 
We bieden hier ook leuke excursies aan die uw reis veel completer maken. Kijk onder het tabblad excursies en kies zelf de excursies uit die u het meest aanspreken.
In een aantal plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor een comfortabeler hotel dan het standaard hotel. Onder het tabblad hotels kunt u kijken waar dat mogelijk is en wat de meerkosten bedragen. Zo kunt u de reis helemaal aanpassen aan uw wensen. Uiteraard is het ook mogelijk de route geheel op maat aan te passen.

Lees meer Offerte aanvragen In offertemandje

Van Vientiane naar Pakse in Zuid-Laos

Bezoek het landelijke zuiden van Laos. Vanuit Vientiane reist u naar het natuurpark van Khamouane en verder naar het Boloven plateau en de Khong en Khone eilanden. Een prachtig rivierlandschap met verstilde tempels en dorpjes in een groene, vruchtbare omgeving.
 
We bieden hier ook leuke excursies aan die uw reis veel completer maken. Kijk onder het tabblad excursies en kies zelf de excursies uit die u het meest aanspreken.
In een aantal plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor een comfortabeler hotel dan het standaard hotel. Onder het tabblad hotels kunt u kijken waar dat mogelijk is en wat de meerkosten bedragen. Zo kunt u de reis helemaal aanpassen aan uw wensen. Uiteraard is het ook mogelijk de route geheel op maat aan te passen.

Kort reisplan Zuid-Laos reis (10 dagen / 9 nachten)

Dag 1 aankomst Vientiane

Dag 2 Vientiane

Dag 3 Vientiane - Hin Boun

Dag 4 Hin Boun - Thakek
Dag 5 Thakek - Pakse via Savannaketh

Dag 6 Pakse - Boloven
Dag 7 Pakse - Khong eiland

Dag 8 Khong eiland - Champasak via Khone eiland

Dag 9 Champasak / zonsopkomst bij Wat Phou
Dag 10 vertrek Champasak

Kort reisplan
& reisbeschrijving

Dag 1 aankomst Vientiane

U komt aan in de landelijke hoofdstad van Laos. Vientiane is een van de meest kleinschalige hoofdsteden van Azie en als u over straat wandelt heeft u veelal het idee in een rustieke provinciestad beland te zijn. Slenter lekker langs de Mekong (zeker 's avonds erg leuk als de nachtmarkt is, waar u heerlijk kunt eten), bezoek een van de beroemde tempels of het museum.

Dag 2 Vientiane

Een vrije dag in Vientiane. Gaat u op eigen gelegenheid de stad verkennen, of boekt u de optionele stadsexcursie waarbij u met een gids de stad verkent?

Dag 3 Vientiane - Hinboun

In de ochtend wordt u opgehaald om via route 13 naar Khammoune te reizen. Onderweg stopt u bij Prabaht Ponsan, een tempel die dateert uit de 15e eeuw. Hier is ook de voetafdruk van Boeddha te vinden, welke hij volgens de legende achterliet toen hij de Mekong passeerde. Na de lunch bezoekt u de Ban ton Na Mae Hmong markt. De reis wordt vervolgt door de bergachtige provincie van Khammoune, u stop onderweg op een uitzichtspunt vlakbij Khoun Kham. Hier heeft u een adembenemend uitzicht over de karstbergen. Als laatste stop u in Ban Thabuk, hier gebruiken ze de oude bom umhulsels van de Vietnam oorlog  gebruiken als boten. In de middag arriveert u in Hin Boun en heeft u de rest van de dag vrij te besteden. 

Dag 4 Hinboun - Thakek via Kong Lor grot

Vandaag bezoekt u per boot de beroemde Kong Lor grot. De grot heeft een totale lengte van 7km en bereikt een spectaculaire hoogte van meer dan 100 meter. Daarnaast kun u te voet een gang met stalagmieten bezoeken. Aan het einde van de grot maakt u een wandeling langs een tabaks plantage naar Ban Pon Ngam, een afgelegen dorp. U keert weer terug per boot door de grot en privé-vervoer brengt u vervolgens naar Thakek. Hier kunt u heerlijk wandelen langs de Mekong rivier en genieten van de zonsondergang.

Dag 5 Thakek - Pakse via Savanneketh

In de ochtend verlaat u Thakek en stop u onderweg voor een bezoek aan Tham Pa Fa, een Boeddha grot met 229 bronze Boeddha beelden. De grot is meer dan 300 jaar oud en is herondenkt in 2004. De grot bevind zich hoog in een kalkstenen rotswand, vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht. Na het bezoek reist u verder en maakt een stop in Savannakhet voor de lunch. In de middag gaat u in Savannakhet het oude Franse Hoofdkwartier en het heilige That Inhang stupa bekijken, voordat u weer vertrekt naar de Soundra zout fabriek. Hier krijgt u een interessante tour waarin de lokale productie methoden worden uitgelegd. U vervolgt uw reis naar Pakse en stopt nog bij Don Khor, een dorp gespecialiseerd in Boeddha beeldhouwwerk voor tempels. Na een reis van 8 uur arriveert u vroeg in de avond in Pakse.

Dag 6 Pakse / Boloven plateau

Vandaag vertrekt u naar het Boloven plateau, gelegen hoog boven de Mekong Vallei is de temperatuur hier wat koeler. Als eerste stopt u Houey ten, een dorp gespecialiseerd in het makken van messen. U bezoekt een thee plantage, gevolgd door een stop bij de Tad Fan waterval. U bezoekt ook een koffie plantage onderweg naar de Tha Teng markt, een kleurrijke voedselmarkt. Vervolgens rijdt u verder naar Ban Bong Neua, een Alak dorpje dat beschikt over een offeraltaar, en Ban Kokphung, een fascinerend Katu dorpje. In de namiddag komt u aan bij de prachtige Tadlo waterval, na een korte stop vertrekt u weer terug naar Pakse. Onderweg stop u nog bij de Paxuam waterval.

Dag 7 Pakse - Khong eiland

Vandaag vertrekt u naar Don Khong, de grootste van alle Mekong eilanden, welke lokaal bekend staat als 'Siphandon', wat letterlijk '4000 eilanden' betekent. Don Khong zelf is een fantastische plek om te ontspannen en om het traditionele plattelandsleven te ontdekken. U bereikt Khong Island per veerpont in d eloop van de middag.

Dag 8 Khong eiland - Champasak via Khone eiland

Na het ontbijt gaat u aan boord van een locale privé boot voor een tour van de 4000 eilanden. Als eerste bereikt u het schilderachtige eiland Don Khone, hier stapt u op de fiets om het eiland te ontdekken via de route van een verlaten spoorweg. De route loopt langs oude Franse koloniale gebouwen en de prachtige Liphi waterval. U keert vervolgens terug naar uw boot en vaart naar het vasteland. Hier bezoekt u een van de grootste en meest indrukwekkende watervallen van Zuidoost-Azië; Khone Phapheng Falls. Vanaf hier stapt u op de boot naar een van de weinige plekken op de wereld waar het mogelijk is om zoetwater dolfijnen te zien. Ze verblijven in diepe wateren vlak bij de Cambodiaanse grens en als u geluk heeft kunt u een glimp van ze opvangen. Aan het einde van de middag wordt per auto overgebracht naar Ban Muang, hier stapt u op de boot naar Don Daeng en verder naar Champasak.

Dag 9 Champasak / excursie Wat Phou

's Ochtends staat u in alle vroegte op en om 05.30 vertrekt u naar de tempel van Wat Phou, een eeuwenoud Khmer religieus complex uit de 5e eeuw. Rond zonsopkomst heeft u de tempel voor u zelf en is het licht betoverend. Rond een uur of acht keert u terug naar uw hotel. De rest van de dag ter vrije besteding om de omgeving te verkennen.

Dag 10 vertrek Champasak

U wordt per boot naar het vaste land gevaren, waar u per auto naar het vliegveld van Pakse wordt gebracht voor vertrek.

Offerte aanvragen

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Onze keuze hotels

Onze Dimsum Laos reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

Wij hebben deze hotels voor u geselecteerd

Hier ziet u onze eerste keuze hotels. Wij kiezen middenklasse hotels, liefst boutique en op een prima locatie. Wilt u onze extra comfortabele hotels, upgrade dan hier naar een comfort hotel per plaats.

Geen alternative hotel opties

Extra comfortabele opties

Uw reis uitgestippeld

Aanbevolen exursies voor deze bouwsteen

Onze Laos reisspecialist kiest met zorg fantastische excursies voor u uit. Bekijk hier wat we te bieden hebben en voeg ze direct toe aan het offertemandje

Excursies

Laos, Champasak, wandeling door de stad en omgeving

excursie

Vandaag gaat u het historische stadje Champasak en zijn omliggende kleine dorpjes aan de westelijke oever van de Mekong Rivier per voet verkennen. U begint de dag met een wandeling terwijl uw gids u meer verteld over de rijke geschiedenis van deze UNESCO Werelderfgoed stad. Bezoek The Royal Bouse, bekend om zijn traditionele architectuur en aanschouw de prachtig bewaard gebleven Frans koloniale gebouwen. Ook bezoekt u een pottenbakkers -werkplaats waar nog steeds op oude, traditionele manier (met de hand) wordt gewerkt. Vervolgens stopt u bij de Sisumang Boeddha, waar op de ruïnes van een Pre-Angkoriaanse tempel een enorm beeld van de zittende boeddha te aanschouwen is. U wandelt verder langs de Mekong Rivier en stopt onderweg bij enkele oude en moderne tempels en een Frans-koloniale Katholieke Kerk. U zult vandaag ongetwijfeld kennis maken en een praatje maken met de dorpsbewoners en observeer hoe in bijna elk dorpje traditionele rijstmanden en visvalletjes van bamboe maken. U sluit de dag af met een bezoek aan Vat Kuang Kang, waar uw auto klaarstaat om u terug te brengen naar Champasak.

€ 110 per persoon

Laos, Champasak, wandeling door de stad en omgeving

 • excursie
 • €110 per persoon

Laos, Champasak, wandeling door de stad en omgeving

excursie | € 110 per persoon

Vandaag gaat u het historische stadje Champasak en zijn omliggende kleine dorpjes aan de westelijke oever van de Mekong Rivier per voet verkennen. U begint de dag met een wandeling terwijl uw gids u meer verteld over de rijke geschiedenis van deze UNESCO Werelderfgoed stad. Bezoek The Royal Bouse, bekend om zijn traditionele architectuur en aanschouw de prachtig bewaard gebleven Frans koloniale gebouwen. Ook bezoekt u een pottenbakkers -werkplaats waar nog steeds op oude, traditionele manier (met de hand) wordt gewerkt. Vervolgens stopt u bij de Sisumang Boeddha, waar op de ruïnes van een Pre-Angkoriaanse tempel een enorm beeld van de zittende boeddha te aanschouwen is. U wandelt verder langs de Mekong Rivier en stopt onderweg bij enkele oude en moderne tempels en een Frans-koloniale Katholieke Kerk. U zult vandaag ongetwijfeld kennis maken en een praatje maken met de dorpsbewoners en observeer hoe in bijna elk dorpje traditionele rijstmanden en visvalletjes van bamboe maken. U sluit de dag af met een bezoek aan Vat Kuang Kang, waar uw auto klaarstaat om u terug te brengen naar Champasak.

BELEEF Laos MET DIMSUM REIZEN

Ter inspiratie presenteren wij mooie bouwstenen, excursies en extra comfortabele hotels. Onze reisspecialisten maken uiteindelijk graag uw rondreis persoonlijk en 100% op maat.

Persoonlijke ontmoetingen op niet-commerciele basis.

Meet a local

Meet a local

Voer voor foodies; streetfoodtours, kookles, toprestaurants bezoeken etc.

Foodies

Foodies

Avontuurlijk en off the Beaten Track

Ruig

Ruig

Hike, bike, raft etc.

Actief

Actief

Massages, yoga, zen, hot stone , slow travel

Mindful

Mindful

Meer tips voor uw Laos reis

Meet a local

Foodies

Ruig

Actief

Mindful

Vaar met de houten Shompoo Cruise de machtige Mekong Rivier over.

 • bouwsteen
 • 2 dagen
 • €255 per persoon

Ziplinend door de jungle van Laos

 • bouwsteen
 • 2 dagen
 • €420 per persoon

Houay Xai - Pakbeng - Muang La - Nong Khiaw - Luang Prabang

 • bouwsteen
 • 6 dagen
 • €1475 per persoon

Reissom

10 dagen | vanaf €1515,-

Reissom vanaf € 1515,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum hotels inclusief ontbijt
- prive transfers: luchthaven - hotel v.v.
- prive-auto met chauffeur dag 3-7
- Engels sprekende gids
- boottochten volgens programma
- excursie Wat Phou

Het arrangement is exclusief:
- internationale vlucht
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Offerte aanvragen In offertemandje

Reissom

Zuid-Laos reis

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 1515,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum hotels inclusief ontbijt
- prive transfers: luchthaven - hotel v.v.
- prive-auto met chauffeur dag 3-7
- Engels sprekende gids
- boottochten volgens programma
- excursie Wat Phou

Het arrangement is exclusief:
- internationale vlucht
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Laos?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Offerte aanvragen In offertemandje

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips