Avontuurlijk Noord Laos rondreis | Laos reizen | Dimsum - Inleiding

U maakt een actieve reis in het prachtige, ruige landschap in het noorden van Laos. Laat uw ideale Laos reis samenstellen door de reisspecialisten van Dimsum Reizen.

Avontuurlijk Noord Laos Reis

U maakt een actieve reis in het prachtige, ruige landschap in het noorden van Laos. U maakt een trektocht in het Luang Namtha Park, bezoekt dorpjes van de Akha bergvolkeren, maakt een boottocht over de Mekong en eindigt de reis in Luang Prabang.
We bieden hier ook leuke excursies aan die uw reis veel completer maken. Kijk onder het tabblad excursies en kies zelf de excursies uit die u het meest aanspreken.
In een aantal plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor een comfortabeler hotel dan het standaard hotel. Onder het tabblad hotels kunt u kijken waar dat mogelijk is en wat de meerkosten bedragen. Zo kunt u de reis helemaal aanpassen aan uw wensen. Uiteraard is het ook mogelijk de route geheel op maat aan te passen.
 

Lees meer Offerte aanvragen In offertemandje

Bergvolkeren en wandelen in ruig berglandschap

U maakt een actieve reis in het prachtige, ruige landschap in het noorden van Laos. U maakt een trektocht in het Luang Namtha Park, bezoekt dorpjes van de Akha bergvolkeren, maakt een boottocht over de Mekong en eindigt de reis in Luang Prabang.
We bieden hier ook leuke excursies aan die uw reis veel completer maken. Kijk onder het tabblad excursies en kies zelf de excursies uit die u het meest aanspreken.
In een aantal plaatsen is het mogelijk om te kiezen voor een comfortabeler hotel dan het standaard hotel. Onder het tabblad hotels kunt u kijken waar dat mogelijk is en wat de meerkosten bedragen. Zo kunt u de reis helemaal aanpassen aan uw wensen. Uiteraard is het ook mogelijk de route geheel op maat aan te passen.
 

Kort reisplan Noord-Laos reis (11 dagen / 10 nachten)

Dag 1 Houai Xay - Luang Namtha
Dag 2 Luang Namtha trekking
Dag 3 Luang Namtha trekking
Dag 4 Luang Namtha trekking
Dag 5 Luang Namtha - Muang Khua
Dag 6 Muang Khua - Muang Ngoy
Dag 7 Muang Npoy / trekking - Nong Khiaw
Dag 8 Nong Khiaw / 100 waterfall excursie
Dag 9 Nong Khiaw - Luang Prabang via Pac Ou
Dag 10 Luang Prabang
Dag 11 vertrek Luang Prabang

Kort reisplan
& reisbeschrijving

Dag 1 Houay Xai - Luang Namtha

De reis begint bij de Latotiaanse grensplaats Houai Xai. U rijdt in enkele uren over een nieuwe weg naar Luang Nam Tha, een mooie rit door de bergen. De provincie Luang Nam Tha is dan ook een van de mooiste van Laos! Deze grensregio met buurland China bestaat uit prachtige landschappen die worden bewoond door vele verschillende bergvolkeren, waaronder de Akha, Lao, Mien, Shan en de Thai. Er komt nog veel ongerepte jungle voor en een deel van de provincie bestaat uit het Luang Nam Tha Nationaal Park. Onderweg passeren we dorpjes van de Khmu en de Lu. We overnachten in het kleine stadje zelf, dat in feite bestaat uit een stoffige hoofdstraat met wat zijstraten. 's Middags bezoekt u Kao Rao grot.

Dag 2 trektocht Nam Ha Nationaal Park

U maakt een driedaagse trekking in het Nam Ha nationale natuurgebied. De eerste dag vertrekt u rond 09.00 uur en rijdt naar het dorpje Prang. Dit is een dorpje van de Khmu stam. Na een verkenning van het dorp begint u met de trektocht door het Nam Ha Nationaal Park. Onderweg passeert u rijstvelden, jungle en rubberplantages. Onderweg krijgt u een picknick lunch. Rond een uur of drie komt u aan in het Lahu dorpje Ban Nam Khouy.
U overnacht in een eenvoudige eco-homestay in het dorp en eet 's avonds een traditionele maaltijd van de Lahu.

Dag 3 trektocht Nam Ha Nationaal Park

Vandaag wandelt u in een uur of vijf naar een jungle camp, gelegen op 1600 meter, gebouwd door de Khmu dorpelingen van Ban Khousoung. 's Avonds weer een traditionele maaltijd rond het kampvuur.

Dag 4 trektocht Nam Ha Nationaal Park

Deze dag bezoekt u het Khmu dorp Ban Khousoung. Vervolgens weer een uur of vijf wandelen en dan wordt u opgepikt door een busje dat u terugbrengt naar Luang Namtha.

Dag 5 Luang Namtha - Muang Khua

U rijdt over een mooie weg in zuidelijke richting naar Muang Khua. Onderweg stopt u bij het Lanten dorpje Namdeng Nua. Vervolgens maakt u een lunchstop in Oudomxay. na de lunch bezoekt u de intrigerende Pra Xack Kham Tempel met zijn heilige, vierhonderd jaar oude boeddha beeld. Vervolgens reist u verder naar Muang Khua, waar u begin van de avond aankomt.

Dag 6 Muang Khua - Muang Ngoy

U stapt op een priveboot voor een schitterende tocht over de Nam Ou Rivier naar het dorpje Nong Khiaw (ook wel Muang Ngoi genoemd, naar het district). Het is een klein slaperig stadje gelegen in een prachtig landschap van karstbergen. Het plaatsje ligt aan de samenvloeiing van de rivieren Nam Ou en Nam Houn. De omgeving hier is prachtig, de rest van de dag kunt u hier van genieten.

Dag 7 Muang Ngoy / wandeltocht

Na het ontbijt stapt u op de boot over de Nam Ou voor een tochtje naar het Lao dorpje Ban Sopkhan. Hiervandaan wandelt u in een uur of twee naar het Hmong dorpje Ban Pha Yoong. Volgende stop is het Khmu dorpje Ban Tad Lene. Na de lunch nog een eindje lopen en dan keert u terug naar Muang Ngoi.

Dag 8 Muang Ngoy / excursie honderd watervallen

U begint met een boottochtje over de Nam Ou rivier. U bezoekt een Lao dorpje en begint dan met een wandeling naar de ''100 watervallen'. Een prachtige, maar pittige wandeling door de jungle langs rivierstroompjes en vele watervallen. Het is een uur of drie klimmen naar de top.

Dag 9 Muang Ngoy – Luang Prabang via Pac Ou

U reist vandaag richting Luang Prabang. Onderweg bezoekt de u de grotten van Pac Ou, waar vele boeddhabeelden over de rivier uitkijken.
Wie Luang Prabang bezoekt is op slag verliefd! Deze oude koningsstad werd eind 1995 door Unesco op de lijst van Werelderfgoed gezet en meteen na aankomst ziet u wel waarom! Het stadje herbergt een aantal prachtige tempels, waarvan de kleine Wat Xieng Thong wellicht de mooiste is; de muren zijn ingelegd met talloze kleine en kleurige mozaïeken. Het voormalige paleis van de Koning, met haar sierlijke gouden dak, staat statig middenin de stad. Het paleis is tegenwoordig een museum en herbergt een unieke collectie Boeddhabeelden, waaronder de wereldberoemde Pha Bang.

Dag 10 Luang Prabang

Luang Prabang heeft een aangename rustige sfeer die Frans koloniaal aan doet, met brede straten, veel bomen en nog een aantal oude koloniale huizen. Toeristen en monniken in hun oranjegekleurde pijen lopen er door elkaar. Alle bezienswaardigheden in het stadje zijn prima te voet te bereiken, maar u kunt natuurlijk ook altijd een riksja inhuren voor de wat verder weg gelegen tempels.
Langs de waterkant is het altijd een bedrijvigheid van bootjes en bootmannen, wachtend op passagiers of druk in de weer met het versjouwen van bagage. Het centrum van Luang Prabang is in de loop der jaren wel steeds meer toeristisch geworden, in het gezellige hoofdstraatje vindt u dan ook veel winkeltjes, massagesalons en restaurantjes waar u heerlijk kunt dineren. ’s Avonds is er een levendige nachtmarkt met sfeervolle lampionnetjes, een perfecte plek om de nodige souvenirs in te slaan!

Dag 11 vertrek Luang Prabang

Offerte aanvragen

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Onze keuze hotels

Onze Dimsum Laos reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

Wij hebben deze hotels voor u geselecteerd

Hier ziet u onze eerste keuze hotels. Wij kiezen middenklasse hotels, liefst boutique en op een prima locatie. Wilt u onze extra comfortabele hotels, upgrade dan hier naar een comfort hotel per plaats.

Geen alternative hotel opties

Extra comfortabele opties

Uw reis uitgestippeld

Aanbevolen exursies voor deze bouwsteen

Onze Laos reisspecialist kiest met zorg fantastische excursies voor u uit. Bekijk hier wat we te bieden hebben en voeg ze direct toe aan het offertemandje

Excursies

Laos, Luang Prabang, stadsexcursie

excursie

Maak samen met een Engelssprekende gids en een prive-auto een excursie door het schilderachtige Luang Prabang. Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en bezoekt u het Koninklijk Paleis-museum wat u een goed beeld geeft over de cultuur en geschiedenis van deze oude stad. Via rustige en afgelegen straatjes wandelt u naar het prachtige historische Huan Chuang Heritage House, bekend om zijn architectuur en zijn historische verbinding met het koninklijk paleis. Na een verfrissende ijsthee wandelt u verder over het schiereiland richting de meest historische n betoverende temepl van Laos, Wat Xiengthong. Deze tempel vertegenwoordigt de klassieke Luang Prabang stijl, met zijn bijzondere architectuur en het laaghangende dak. Ook bezoekt u het Wat Khili met zijn traditionele bibliotheek en fototentoonstelling over boeddhistisch erfgoed. Later op de middag bezoekt u ook het Traditonal Arts & Ethnology Centere waar u meer te wten komt over de rijke en diverse etnische, culturele mix van Laos. Hierna verlaat u de stad en bezoekt u weef -en textieldorpen Ban Xangkhong en Ban Xienglek, gelegen net buiten de stad. Eenmaal terug in de stad, bezoekt u Wat Visoun wat ook wel bekend staat als 'The Water Melon Stupa' vanwege zijn vorm.

U heeft vandaag de keuze om op de volgende drie plekken de dag af te sluiten:

- Mt. Phousi: een heilige heuvel waar u een spectaculair uitzicht heeft over de zonsondergang boven Luang Prabang en de Mekong Rivier. Vanaf Luang Prabang klimt u naar boven. 

- Indien u niet wilt klimmen kunt u Wat Prabath Tai bezoeken voor een meer toegankelijke zonsondergang

- Bezoek Wat Aham waar aan het eind van de middag monniken en Novicen samenkomen in kleurrijke gebedsruimtes voor hun dagelijkse rituelen. Aanschouw de monniken die terugkeren van school en luister naar de prachtige, meditatieve gezangen van de monniken.

€ 85 per persoon

Laos, Luang Prabang, fietsexcursie

excursie

De ideale manier om het relaxte Luang Prabang te verkennen is per fiets. Samen met een Engelssprekende gids maakt u een dagtocht te fiets door Luang Prabang. Na het ontbijt fietst u het Royal Palace Museum en vervolgens maakt u een tocht langs de diverse tempels van Luang Prabang, waaronder Wat Xiengthong, Wat Mai en Wat Visoun.

 

's Middags fietst u naar de traditionele dorpjes Ban Hat Hien en Ban Don Kao.

Langs de Mekong rivier fietst u verder naar Ban Xangkhong. U bezoekt de Wat Xienglek tempel en een oude stupa, en fietst over de brug over de Nam Khan rivier. Laatste stop is de klim naar Wat Phonphao, gelegen op een heuvel met een schitterend panorama over Luang Prabang en de Mekong rivier. Vervolgens fietst u terug naar uw hotel.

€ 65 per persoon

Laos, Luang Prabang, Kuang Si watervallen & Buffelboerderij

excursie

Deze excursie van een halve dag brengt u naar de Kuang Si watervallen, iets buiten Luang Prabang gelegen. Eerst bezoekt u de lokale Phosi markt. Vervolgens stopt u bij een weefcentrum, waar zijde wordt gemaakt. Dan rijdt u de stad uit en passeert dorpjes van de Khmu, Hmong en Lao Loum, allemaal verschillende etnische volkeren die in Laos wonen. Onderweg zult u stoppen in een Hmong dorpje, waar de bewoners gespecialiseerd zijn in lokaal houtsnijwerk. 

Halverwege de ochtend komt u bij de Kuang Si waterval. Maak hier een wandeling door de jungle en sluit dat af met een verfrissende duik in het water aan de voet van de waterval. Bij de waterval kunt u een bezoek brengen aan het Bear Rescue Centre,opgericht om de zeldzame Zwarte Aziatische beer te beschermen. Na uitgezwommen te zijn rijdt u verder naar een buffaloboerderij. Dit is een sociale onderneming die kansarme boeren helpt om nieuwe inkomstenbronnen te genereren door bijvoorbeeld ambachtelijke kaas van buffelmelk te produceren. U ontmoet een van de managers en krijgt een rondleiding over de boerderij. Indien gewenst kunt u zelfs de verzorgers helpen met het wassen en voeden van de buffels. U sluit de middag af met een proeverij van verschillende buffelmelk -kazen, koffie en heerlijk zelfgemaakt ijs in het cafeetje.

€ 90 per persoon

Laos, Luang Prabang, stadsexcursie

 • excursie
 • €85 per persoon

Laos, Luang Prabang, stadsexcursie

excursie | € 85 per persoon

Maak samen met een Engelssprekende gids en een prive-auto een excursie door het schilderachtige Luang Prabang. Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en bezoekt u het Koninklijk Paleis-museum wat u een goed beeld geeft over de cultuur en geschiedenis van deze oude stad. Via rustige en afgelegen straatjes wandelt u naar het prachtige historische Huan Chuang Heritage House, bekend om zijn architectuur en zijn historische verbinding met het koninklijk paleis. Na een verfrissende ijsthee wandelt u verder over het schiereiland richting de meest historische n betoverende temepl van Laos, Wat Xiengthong. Deze tempel vertegenwoordigt de klassieke Luang Prabang stijl, met zijn bijzondere architectuur en het laaghangende dak. Ook bezoekt u het Wat Khili met zijn traditionele bibliotheek en fototentoonstelling over boeddhistisch erfgoed. Later op de middag bezoekt u ook het Traditonal Arts & Ethnology Centere waar u meer te wten komt over de rijke en diverse etnische, culturele mix van Laos. Hierna verlaat u de stad en bezoekt u weef -en textieldorpen Ban Xangkhong en Ban Xienglek, gelegen net buiten de stad. Eenmaal terug in de stad, bezoekt u Wat Visoun wat ook wel bekend staat als 'The Water Melon Stupa' vanwege zijn vorm.

U heeft vandaag de keuze om op de volgende drie plekken de dag af te sluiten:

- Mt. Phousi: een heilige heuvel waar u een spectaculair uitzicht heeft over de zonsondergang boven Luang Prabang en de Mekong Rivier. Vanaf Luang Prabang klimt u naar boven. 

- Indien u niet wilt klimmen kunt u Wat Prabath Tai bezoeken voor een meer toegankelijke zonsondergang

- Bezoek Wat Aham waar aan het eind van de middag monniken en Novicen samenkomen in kleurrijke gebedsruimtes voor hun dagelijkse rituelen. Aanschouw de monniken die terugkeren van school en luister naar de prachtige, meditatieve gezangen van de monniken.

Laos, Luang Prabang, fietsexcursie

 • excursie
 • €65 per persoon

Laos, Luang Prabang, fietsexcursie

excursie | € 65 per persoon

De ideale manier om het relaxte Luang Prabang te verkennen is per fiets. Samen met een Engelssprekende gids maakt u een dagtocht te fiets door Luang Prabang. Na het ontbijt fietst u het Royal Palace Museum en vervolgens maakt u een tocht langs de diverse tempels van Luang Prabang, waaronder Wat Xiengthong, Wat Mai en Wat Visoun.

 

's Middags fietst u naar de traditionele dorpjes Ban Hat Hien en Ban Don Kao.

Langs de Mekong rivier fietst u verder naar Ban Xangkhong. U bezoekt de Wat Xienglek tempel en een oude stupa, en fietst over de brug over de Nam Khan rivier. Laatste stop is de klim naar Wat Phonphao, gelegen op een heuvel met een schitterend panorama over Luang Prabang en de Mekong rivier. Vervolgens fietst u terug naar uw hotel.

Laos, Luang Prabang, Kuang Si watervallen & Buffelboerderij

 • excursie
 • €90 per persoon

Laos, Luang Prabang, Kuang Si watervallen & Buffelboerderij

excursie | € 90 per persoon

Deze excursie van een halve dag brengt u naar de Kuang Si watervallen, iets buiten Luang Prabang gelegen. Eerst bezoekt u de lokale Phosi markt. Vervolgens stopt u bij een weefcentrum, waar zijde wordt gemaakt. Dan rijdt u de stad uit en passeert dorpjes van de Khmu, Hmong en Lao Loum, allemaal verschillende etnische volkeren die in Laos wonen. Onderweg zult u stoppen in een Hmong dorpje, waar de bewoners gespecialiseerd zijn in lokaal houtsnijwerk. 

Halverwege de ochtend komt u bij de Kuang Si waterval. Maak hier een wandeling door de jungle en sluit dat af met een verfrissende duik in het water aan de voet van de waterval. Bij de waterval kunt u een bezoek brengen aan het Bear Rescue Centre,opgericht om de zeldzame Zwarte Aziatische beer te beschermen. Na uitgezwommen te zijn rijdt u verder naar een buffaloboerderij. Dit is een sociale onderneming die kansarme boeren helpt om nieuwe inkomstenbronnen te genereren door bijvoorbeeld ambachtelijke kaas van buffelmelk te produceren. U ontmoet een van de managers en krijgt een rondleiding over de boerderij. Indien gewenst kunt u zelfs de verzorgers helpen met het wassen en voeden van de buffels. U sluit de middag af met een proeverij van verschillende buffelmelk -kazen, koffie en heerlijk zelfgemaakt ijs in het cafeetje.

BELEEF Laos MET DIMSUM REIZEN

Ter inspiratie presenteren wij mooie bouwstenen, excursies en extra comfortabele hotels. Onze reisspecialisten maken uiteindelijk graag uw rondreis persoonlijk en 100% op maat.

Persoonlijke ontmoetingen op niet-commerciele basis.

Meet a local

Meet a local

Voer voor foodies; streetfoodtours, kookles, toprestaurants bezoeken etc.

Foodies

Foodies

Avontuurlijk en off the Beaten Track

Ruig

Ruig

Hike, bike, raft etc.

Actief

Actief

Massages, yoga, zen, hot stone , slow travel

Mindful

Mindful

Meer tips voor uw Laos reis

Meet a local

Foodies

Ruig

Actief

Mindful

Ziplinend door de jungle van Laos

 • bouwsteen
 • 2 dagen
 • €420 per persoon

Slapen in 's werelds hoogste boomhut en wakker worden door het geluid van Gibbons

 • bouwsteen
 • 4 dagen
 • €465 per persoon

Houay Xai - Pakbeng - Muang La - Nong Khiaw - Luang Prabang

 • bouwsteen
 • 6 dagen
 • €1475 per persoon

Reissom

11 dagen | vanaf €1350,-

Reissom vanaf € 1350,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum standaard hotels inclusief ontbijt
- driedaagse trek Luang Namtha
- lunch op dag 2,3,4,7,8
- diner op dag 2,3
- alle vervoer
- Engelsspekende gids

Het arrangement is exclusief:
- vervoer naar / van Luang Prabang
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Offerte aanvragen In offertemandje

Reissom

Avontuurlijk Noord Laos Reis

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 1350,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum standaard hotels inclusief ontbijt
- driedaagse trek Luang Namtha
- lunch op dag 2,3,4,7,8
- diner op dag 2,3
- alle vervoer
- Engelsspekende gids

Het arrangement is exclusief:
- vervoer naar / van Luang Prabang
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Laos?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Offerte aanvragen In offertemandje

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips