Kazachtstan rondreis | Centraal Azië reis | Dimsum - Inleiding

Bezoek de hoogtepunten van Kazachstan. Laat uw ideale rondreis door Centraal Azië samenstellen door Dimsum reizen.

Kazachstan

Dé meest bijzondere plekjes van het zuiden van Kazachstan
Veel afwisseling
Comfort van uw eigen privéauto met chauffeur
Onder begeleiding van een ervaren Engelssprekende gids


Een van de grootste landen van Azië, maar ook een van de onbekendste; Kazachstan. Hoogste tijd dus om dit land eens te gaan verkennen. U maakt een tweeweekse rondreis door het zuidoosten van Kazachstan. Een afwisselende reis langs de moderne stad Almaty, met uitzicht op de besneeuwde toppen van het Tien Shan gebergte, langs bergmeren, uitgestrekte natuurparken, grillige canyons en eeuwenoude monumenten.

Lees meer Offerte aanvragen In offertemandje

Kazachstan-Zuid rondreis

Dé meest bijzondere plekjes van het zuiden van Kazachstan
Veel afwisseling
Comfort van uw eigen privéauto met chauffeur
Onder begeleiding van een ervaren Engelssprekende gids


Een van de grootste landen van Azië, maar ook een van de onbekendste; Kazachstan. Hoogste tijd dus om dit land eens te gaan verkennen. U maakt een tweeweekse rondreis door het zuidoosten van Kazachstan. Een afwisselende reis langs de moderne stad Almaty, met uitzicht op de besneeuwde toppen van het Tien Shan gebergte, langs bergmeren, uitgestrekte natuurparken, grillige canyons en eeuwenoude monumenten.

Kort reisplan (13 dagen / 12 nachten)

Dag 1 aankomst Almaty
Dag 2 Almaty - safari camp
Dag 3 safari camp - Kol Sai via Nura
Dag 4 Kol Sai - Altyn Emel via Charyn Canyon en Kaindy meer
Dag 5 Altyn Emel
Dag 6 Altyn Emel - Tulkubash via Almaty
Dag 7 Tulkubash - Aksu Djabagly natuurpark
Dag 8 Aksu Djabagly - Chimkent via Kazygurt Mount
Dag 9 Chimkent - Aksu canyon
Dag 10 Aksu canyon - Turkestan
Dag 11 Turkestan - Almaty
Dag 12 Almaty
Dag 13 vertrek Almaty                

Kort reisplan
& reisbeschrijving

Dag 1 aankomst Almaty

U komt aan in de voormalige hoofdstad van Kazachstan. Officieel is Astana nu de nieuwe hoofdstad, maar Almaty blijft het kloppende hart van het land. De stad is prachtig gelegen aan de rand van het Tien Shan gebergte. Het is een groene stad, met veel parken.
Vandaag maakt u een stadsexcursie. U bezoekt het Panfilovtzev Park (gebouwd in 1975 om de 30-jarige overwinning van het Sovjet volk in de Grote Pattriotische Oorlog te herdenken (oftewel de overwinning op de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog). Vlak hierbij staat de beroemdste kathedraal van het land, de Zenkov Kathedral. Ook brengt u een bezoek aan het Museum van muziekinstrumenten en de Centrale Moskee.

Vervolgens gaat u naar de rand van de stad, de bergen in. Hier bezoekt u de Medeo schaatsbaan, ooit de snelste baan ter wereld. Op 1733 meter gelegen is het nog steeds de hoogste schaatsbaan ter wereld.

Na een lunch in een traditioneel Kazachs restaurant bezoket u het Centraal Historisch Museum met zijn beroemde collectie aan Scytische gouden voorwerpen.

Dag 2 Almaty - safari camp

U rijdt naar een safari camp, een eindje buiten de stad. Onderweg bezoekt u het Issyk museum en enkele Issuk kurgans (oude Scytische begraafplaatsen). Vervolgens rijdt u naar de Asyy pass en bezoekt oude petrogliefen en enkele stenen beelden. Vervolgens passeert u enkele yurts van Kazachse nomaden en rijdt u naar het safari kamp, waar overnacht wordt. 's Avonds kunt u desgewenst genieten van een traditionele banya, de Russische variant op de sauna.

Dag 3 safaricamp - Kol Sai meren

Na het ontbijt rijdt u de bergen in, naar de Kol Sai meren. Drie prachtige bergmeren, waar u heerlijk kunt wandelen. Onderweg bezoekt u het dorpje Nura, waar u Kazachse adelaarsjagers aan het werk kunt zien.

 

Dag 4 Kol Sai - Altyn Emel via Charyn canyon

Na een vroeg ontbijt kunt u nog even een stevige wandeling bij het meer maken. Vervolgens rijdt u in een uur naar het Kayndi meer. Na een bezoek aan het meer rijdt u naar een van de hoogtepunten van Kazachstan, de Charyn canyon. Dit is een van de grootste canyons ter wereld en wordt gezien als de Kazachse versie van de Grand Canyon. Vervolgens rijdt u door naar het natuurpark Altyn Emel, nog zo'n 80 kilometer rijden.

 

Dag 5 Altyn Emel

De hele dag om het prachtige natuurreservaat van Altyn Emel te bezoeken. U bezoekt de ruige woestijnbergen bij  Katutau, een gebied dat aan een maanlandschap doet denken . In de rotsen vindt u nog eeuwenoude rotstekeningen.

Ook bezoekt u de Aktau bergen, met z'n grillige kleurenpatronen. In de grote vlakten van Altyn Emel ziet u de kulan (woestijn gazelle's) grazen.  Bezoek ook de 'singing sanddunes', enorme zandduinen waar de wind door de duinen waait, waardoor het lijkt of de zandduinen fluiten!
 

Dag 6 Altyn Emel - Tulkubash

Overdag gaat u verder met de verkenning van het Altyn Emel park. U bezoekt o.a. oude Scythische begraafplaatsen. 's Middags rijdt u terug naar Almaty, om daar op de nachttrein naar Tulkubash te stappen. De trein vertrekt om 17.15 en komt de volgende ochtend vroeg aan.

Dag 7 Tulkubash - Aksu Djabagly

Na aankomst op het station van Tulkubash, wordt u afgehaald en naar het natuurpark van Aksu Djabagly gebracht. Het landschap is hier heel anders dan dat van Altyn Emel. U bent nu in groene heuvels en kunt prachtig wandelen en paardrijden. In het park leven ondermeer beren, wolven , vossen, sneeuwluipaarden, steenmarters en berggeiten.

Dag 8 Aksu Djabagly - Shimkent

's Ochtends rijdt u naar Shimkent, een grote Kazachse stad. Dit is zo'n 400 kilometer rijden. Hiervandaan bezoekt u 's middags de Kazygur Mount, een heilige plek in de uitlopers van de Talass Alatau bergketen. Volgens de overlevering zou de Ark van Noach hier op een rots staan.

Dag 9 Shimkent - Aksu canyon

Na het ontbijt rijdt u naar het Sairam Ugan National Park. Onderweg bezoekt u de stad Sairam waar u de mausolea van de ouders van Hodzha Ahmet Jassaui
- Ibragim аtа en Karashash ene  kunt bezoeken, in deze stad die ooit aan de Zijderoute lag.
Vervolgens bezoekt u in het natuurpark de Aksu canyon, die soms 500 meter diep is. U loopt door de 'Vallei van de Duizend Ogen'. 
U overnacht in een guesthouse in het nabijgelegen dorp Tonkeris. 

Dag 10 Aksu canyon - Turkestan

U rijdt vandaag naar het beroemdste monument van Kazachstan, het mausoleum bij Turkestan, zo'n 170 kilometer rijden. Onderweg bezoekt u het dorpje Shaulder en de ruines van Otrar, de geboorteplaats van de middeleeuwse filosoof Abu Nasr al-Farabi. In de middeleeuwen was dit een beroemde plek, Dzhengis Khan vocht er met zijn troepen en Timoer Lenk zou er in 1405 gestorven zijn.
U kunt er een bezoek brengen aan het mausoleum van Arystan-bab, een pelgrimsplek voor de soefi moslims uit Centraal-Azie. 
 
's Middags bezoekt u Turkestan. Natuurlijk gaat u naar het mausoleum van H.A. Yassavi, gebouwd voor de beroemde Turkse dichter en soefi mysticus Khoja Ahmed Yasawi.
 

Dag 11 Turkestan - Almaty

Overdag nog tijd om Turkestan verder te verkennen. 's Middags stapt u op de nachttrein die u terug naar Almaty brengt.

Dag 12 Almaty

's Ochtends komt u aan op het treinstation van Almaty. U wordt afgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen.

Dag 13 vertrek Almaty

Offerte aanvragen

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Onze keuze hotels

Onze Dimsum Kazachstan reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

Wij hebben deze hotels voor u geselecteerd

Hier ziet u onze eerste keuze hotels. Wij kiezen middenklasse hotels, liefst boutique en op een prima locatie. Wilt u onze extra comfortabele hotels, upgrade dan hier naar een comfort hotel per plaats.

Extra comfortabele opties

Comfortabel hotel

Kazakhstan, Almaty, Hotel Otrar

+ €25 | per persoon per nacht

Groot Sovjetstijl gebouw tegenover het Panfilov Park en vlakbij de Christus Hemelvaart kathedraal. De kamers zijn netjes en hebben douche en toilet.

Uw reis uitgestippeld

BELEEF Kazachstan MET DIMSUM REIZEN

Ter inspiratie presenteren wij mooie bouwstenen, excursies en extra comfortabele hotels. Onze reisspecialisten maken uiteindelijk graag uw rondreis persoonlijk en 100% op maat.

Persoonlijke ontmoetingen op niet-commerciele basis.

Meet a local

Meet a local

Voer voor foodies; streetfoodtours, kookles, toprestaurants bezoeken etc.

Foodies

Foodies

Avontuurlijk en off the Beaten Track

Ruig

Ruig

Hike, bike, raft etc.

Actief

Actief

Massages, yoga, zen, hot stone , slow travel

Mindful

Mindful

Meer tips voor uw Kazachstan reis

Meet a local

Foodies

Ruig

Actief

Mindful

sovjet raketlanceerbasis in Kazachse steppe

  • bouwsteen
  • 3 dagen
  • €1095 per persoon

Kirgizstan Actief!

  • bouwsteen
  • 5 dagen
  • €795 per persoon

Bezoek het 'Birds of Prey' festival. Aanschouw de kracht van de traditionele 'Eagle hunters'.

  • bouwsteen
  • 2 dagen
  • €250 Per persoon

Reissom

13 dagen | vanaf €2795,-

Reissom vanaf € 2795,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

- accommodatie in Dimsum standaard hotels / guesthouses inclusief ontbijt
- prive transfers: luchthaven / treinstation - hotel v.v.
- prive-auto met chauffeur
- Engelssprekende gids
- treinkaartjes Almaty - Tulkubas en Turkestan - Almaty
- lunch in Safari camp, Altyn Emel, Tonkeris
- diner in Safari camp, Kol Sai, Altyn Emel, Tonkeris   
 
Het arrangement is exclusief:

- internationale vlucht 
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Offerte aanvragen In offertemandje

Reissom

Kazachstan

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 2795,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

- accommodatie in Dimsum standaard hotels / guesthouses inclusief ontbijt
- prive transfers: luchthaven / treinstation - hotel v.v.
- prive-auto met chauffeur
- Engelssprekende gids
- treinkaartjes Almaty - Tulkubas en Turkestan - Almaty
- lunch in Safari camp, Altyn Emel, Tonkeris
- diner in Safari camp, Kol Sai, Altyn Emel, Tonkeris   
 
Het arrangement is exclusief:

- internationale vlucht 
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Kazachstan?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Offerte aanvragen In offertemandje

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips