Indonesië Reizen | Indonesië Reis op Maat | Dimsum Reizen

Indonesië Reizen. Bijzondere, Authentieke Indonesië Reizen. Individueel en geheel op maat reizen naar Indonesië. Laat u inspireren door ons aanbod aan individuele reizen naar Indonesië.

Individuele reizen

100% op maat gemaakt en uitstekend verzorgd

Origineel

persoonlijk samengesteld door onze zeer ervaren reisspecialisten

Kleinschalig

bewust lokale beleving voorop, duurzaam waar het kan en buiten het massatoerisme

BELEEF Indonesië MET DIMSUM REIZEN

Bukit Lawang -Tangkahan - Berastagi - Toba meer - Bukittinggi - Yogyakarta - Bromo - Ubud - Sanur

 • rondreis
 • 24 dagen
 • €1435 per persoon

Ambon - Saparua - Seram - Ambon

 • rondreis
 • 13 dagen
 • €1875 per persoon

Medan - Bukit Lawang - Tangkahan - Berastagi - Toba meer - Bukittinggi - Cubadak

 • rondreis
 • 19 dagen
 • €1375 per persoon

Parelwitte stranden en prachtige onderwater wereld!

 • bouwsteen
 • 8 dagen
 • €315 per persoon

Wandelen tussen megalieten in Besoa Vallei en duiken bij Tanjung Karang

 • bouwsteen
 • 6 dagen
 • €615 per persoon

Fietsen of wandelen door prachtige rijstvelden, valleien en bergen

 • bouwsteen
 • 3 dagen
 • €145 per persoon

Rondreis indonesie op uw manier!

De ideale Indonesië rondreis begint bij ons al thuis. Wij organiseren uw geheel verzorgde Indonesië reis op maat waarbij u kunt vertrekken wanneer u wilt, slapen waar u wilt en verder alleen maar zorgeloos hoeft te genieten. Ter voorbereiding van uw Indonesië individuele reis wordt u persoonlijk geadviseerd door onze deskundige Indonesië reisspecialist die veel reiservaring heeft in dit land.  Wij kleden uw privé-rondreis naar  aan met onze Dimsummetjes – bijzondere activiteiten.

Wij laten u graag naast de bekende hoogtepunten ook het onbekende Indonesië zien.

We organiseren voor u als voorbeeld een prachtige West Papua  Arfak gebergte natuurreis (het voormalige Irian Jaya), of  een wandeling in de onbekende Besoa Vallei in centraal Sulawesi op het platteland ver weg van het massatoerisme.

Maar ook: originele streetfood- , wandel- en fietstours om steden als Yogjakarta, Denpasar, Medan of Makassar op bijzondere wijze te verkennen. En niet te vergeten onze mooie Mindful arrangementen op Bali zoals in Kanciana.

Zo’n groot land biedt een enorme diversiteit en daar praten we graag met u over! Slapen in leuke boutique hotels op de must-see-locatie van een stad of bij de mensen thuis. Dimsum brengt graag variatie in uw verblijven.

Uw rondreis Indonesië 100% op maat

Ter inspiratie presenteren wij hier unieke rondreizen, bouwstenen, activiteiten en extra comfortabele hotels in Indonesie. Met onze vijf soorten belevingsactiviteiten wordt uw rondreis Indonesië gegarandeerd ingericht naar uw smaak.

Persoonlijke ontmoetingen op niet-commerciele basis.

Meet a local

Meet a local

Voer voor foodies; streetfoodtours, kookles, toprestaurants bezoeken etc.

Meet a local

Foodies

Avontuurlijk en off the Beaten Track

Ruig

Ruig

Hike, bike, raft etc.

Actief

Actief

Massages, yoga, zen, hot stone , slow travel

Mindful

Mindful

Onze reisfilosofie in uw rondreis Indonesie | Dimsum Reizen


Met hart en ziel organiseren wij al vanaf het jaar 2000 bijzondere reizen naar Indonesië. We verzorgen individuele maatreizen naar alle uithoeken van Indonesië waar wij geen genoeg van kunnen krijgen!

We reizen op een bewuste manier rond en dragen graag bij aan het veelbesproken onderwerp 'verantwoord toerisme'.

Onze toegevoegde waarde zit 'm in onze service: 100% maatwerk - persoonlijke aandacht - diepgaande landenkennis van onze reisspecialisten - maar zeker ook in ons product:  Uitstekend verzorgd met een focus op Actief (wandel en fiets op Sumatra, Java, Sulawesi, Lombok of Bali), vol lokale beleving (persoonlijke Meet-a-local- activiteiten als koken bij families thuis op Java), Ruivoor wie wil (avontuurlijk, off the beaten track op de Molukken, West - Papua of Kalimantan), Mindful (yoga, meditatie, massage, slow (eco) travel) op Bali en voldoende voer voor foodies tijdens onze talloze kooklessen en streetfoodtours.

Overigens weten we als geen ander dat reizigers net zo verschillend zijn als de bestemmingen waarheen ze reizen. Daarom luisteren we in eerste plaats natuurlijk naar uw ideeën en verwachtingen en komen dan met onze suggesties en ''geheimen".

Onze reisspecialisten Indonesie

Susanne Kamp - Weijts (Java, Bali, Lombok, Sumatra, Sulawesi, Molukken, Flores, Sumba, Kalimantan)
Spring maar achterop wordt mij verteld! Ik spring achterop de scooter en een nieuw avontuur begint. We rijden langs prachtige groene rijstvelden en alle kinderen zwaaien naar me. We komen aan bij een houten huisje, hier woont de familie waar ik een nachtje ga slapen! Ik kom het huisje binnen door over een hoge houten drempel te stappen. De kinderen zitten meteen aan mijn blonde haar en leren me vluchten, Selamat datang 'Welkom in Indonesië'. Ik eindig de reis op het Indonesische eilandje Cubadak. Enkel wat houten huisje staan hier en verder vind je er een prachtig breed strand, helemaal leeg. Geen mens te zien, enkel en kano, bestaat dit echt?! Ik wil hier geen minuut missen en trek mijn bikini aan! Zeeschildpadden, Koraalduivels en oranje gekleurde Nemo’s spot ik! Indonesië heeft mijn hart gestolen!

Sarah Bezuijen (Sumatra, Java en Bali)
Sumatra bezoeken in het regenseizoen, zou je dat wel doen werd er mij gezegd? Maar de verhalen over ondergelopen wegen, de modderige bergpaden en de dagelijkse onafgebroken regenbuien hielden mij absoluut niet tegen. En ja hoor, eenmaal aangekomen op de luchthaven viel de regen met bakken uit de lucht. De moed zonk mij direct in m'n schoenen en ik dacht.. was ik maar niet zo eigenwijs geweest. Maar wat bleek, de volgende ochtend was het stralend mooi weer en huurde ik een brommertje om over de droge wegen, langs rijstvelden, vulkanen en traditionele Karo Batak huisjes het eiland te verkennen. Door de regen was de natuur op Sumatra op z'n mooist en heb ik volop kunnen genieten van de trektochten door diepe oerwouden waar reusachtige orang-oetangs leven en waar ik 's ochtends gewekt werd door de oer-geluiden uit de natuur. Wat een divers en ruig eiland en wat is het anders dan de 'rest'! Geen een enkele dag later heb ik ook maar een drupje regen gezien en heb ik zelfs op de verlaten stranden van Pulau Weh in een hangmat kunnen genieten van mijn reis door Sumatra. Dit blijkt maar weer dat reizen in het regenseizoen ook goed mogelijk is!


Sharon de Boer (West- Papua)