Vakantie India | Ontdek de Juwelen van Noord India | Dimsum - Excursies

Vakantie naar India? Prachtige hoogtepunten reis door het Noorden van India. Bezoek de Juwelen van India. Laat uw ideale India reis samenstellen door de India reisspecialisten van Dimsum Reizen.

Noord-India: Juwelen van India reis

rondreis

Delhi - Varanasi - Khajuraho - Orchha - Gwalior - Agra - Ranthambore - Udaipur - Jaipur

Op deze India Hoogtepunten reis reist u in drie weken langs de hoogtepunten van Noord-India; de heilige stad Varanasi, het beroemde tempelcomplex van Khajuraho, Agra met de wereldberoemde Taj Mahal, het exotische Rajasthan en uiteraard een tijgerreservaat

vanaf 2795,-
21 dagen


Noord-India: Juwelen van India reis
 
Offerte aanvragen

Bedankt voor uw interesse in deze reis. U kunt direct een offerte aanvragen of de reis toevoegen aan uw reismandje en verder zoeken.

I'm interested

Enter your email adress and we will send you more information about this.

Tabs

Dimsummetjes; Bijzondere excursies
Maak uw reis helemaal compleet door een keuze te maken uit onze dimsummetjes. Deze excursies duren een hele of halve dag en zijn goed in te passen in de reis. U kunt zelf aangeven welke excursies u in het offertemandje wilt stoppen.

India, Delhi, fietsexcursie Old Delhi

Ga op zoek naar het verleden van Delhi. U wordt van uw hotel naar Oud-Delhi gebracht en stapt daar op een fiets. Samen met een gids verkent u de straatjes van oud Delhi. U fietst langs oude haveli's (handelshuizen) en duikt zo in het Moghul verleden. Ooit was dit shajahanabad de hoofdstad van het Indiase Moghul rijk.

De excursie is inclusief fietsen, transfers, gids en theestop en duurt een halve dag.

India, Delhi, Veda diner

Geniet van een traditioneel veda-diner. Dit is een pan-Indiase ervaring die u kennis doet maken met de aroma's en smaken van de heerlijke gerechten van het enorm heterogene Indiase subcontinent. Bij veda, wordt een 'diner' omgetoverd tot een exclusieve 'eetervaring' .

De keuken is een eigentijdse interpretatie van de klassieke Indiase keuken. Volkomen authentiek en toch ook volledig hedendaags.

De prijs is inclusief transfer van hotel naar restaurant.

India, Delhi - Meet a Local! - wandeling met kinderen van de straat

Een onvergetelijke ervaring! U maakt een wandeling samen met `een kind van de straat´ door de betoverende steegjes van de binnenstad van Paharganj en het gebied rond New Delhi station. De gids neemt u mee naar zijn verleden, waar hij ooit woonde en werkte. Hij legt u uit eigen ervaring haarfijn uit hoe het is om op te groeien in de straten van deze miljoenenstad en wat de kansen zijn om hier te overleven. Trots vertellen ze over hun familie, de mogelijkheid om dit werk te doen en ze zijn volledig opgeleid als lokale gids. Voor u een unieke manier om inzicht te krijgen in het leven van deze kinderen, voor de gidsen een ´walk down the memory lane´.

India, Delhi, fietsexcursie

Leer Delhi eens op een heel andere manier kennen. We bieden diverse fietsexcursies aan door zowel oud als nieuw Delhi. Onder begeleiding van een gids fiets je enkele uren door de straten van Delhi.

U kunt kiezen uit de volgende fietsexcursies:
De Shah Jahan tour; een tocht langs de belangrijkste Moghul monumenten van Delhi, kleurrijke bazaars en rustieke lanen.
De Yamuna tour; een tocht door Old Delhi; van het Rode Fort tot aan de oevers van de Yamuna rivier.
De Raj tour; een tocht langs de monumentale gebouwen van New Delhi met o.a. India Gate en het presidentiële paleis.

U rijdt in (internationale) groepjes van maximaal 8 personen. Er wordt gezorgd voor goede stadsfietsen, een fles water, thee en indiase snacks. Onderweg ontbijt u in een lokaal Indiaas restaurant. Om de files en de hitte voor te zijn vertrekken de fietstochten allemaal ’s ochtends vroeg om 06.15. Rond 09.30 is de tocht afgelopen.

India, Jaipur, Meet a local - kookdemonstratie en privé diner

U stapt vandaag in de wereld van de locals en gaat vanavond traditioneel dineren bij een familie uit Jaipur. Zij kennen de stad met haar gewoontes als geen ander en laten u graag kennismaken met de oude tradities. Tijdens een kookdemonstratie en aansluitend diner in hun huis ervaart u Jaipur in haar puurste vorm.

60,- per persoon (bij 2 personen)

India, Jaipur, Bollywood Experience

Niks meer 'typisch' India dan een bezoek aan de Indiase bioscoop en een Bollywood film bekijken. Een ware belevenis. U hoeft de taal niet te begrijpen om de film te kunnen volgen. Klassieke verhalen over liefde, verraad, oorlog, vriendschap, vol tranentrekkende romantiek, stoere helden en kwetsbare vrouwen. Beleef de film met de Indiërs en bezoek een echte Bollywood-film in de klassieke bioscoop Raj Mandir in Jaipur, een van de bekendste cinema's van India.

India, Jaipur, Food Tour

Maak een culinaire tocht door Jaipur met Payal, een enthousiaste kok en culinaire blogger. Ze dompelt je onder in haar dagelijks leven en leert de geheimen van het Indiase koken.
Samen met struint u de voedselmarkten van Jaipu af op haar dagelijkse tocht om ingredienten te ontdekken en kopen wat je nodig hebt voor de keuken !
Ze laat u kennismaken met lokale, Rajasthani gerechten, kruiden, recepten en typische Indiase groenten.
Ze stelt eenvoudige menu's en gebruiksaanwijzingen samen, zodat u thuis staat te popelen om opnieuw te koken met wat u geleerd heeft om indruk te maken op uw familie en vrienden ! U geniet van een heerlijke lunch of diner met haar !

Duur: 3u30, van 10:30-02:00 of 17:00-08:30 ( elke dag op basis van beschikbaarheid , reserveren is verplicht )

India, Jaipur, Fietsexcursie

Deze fietsexcursie laat de oude tijden van de maharadja's herleven. U bezoekt de mooiste historische plekken van de stad. U fietst naar het waterpaleis en bezoekt de grafmonumenten van de maharadja's. Ook fietst u naar het stadspaleis en brnegt daar een bezoek aan.
The Pink Royal tour takes you in the heart of the Maharaja's heritage.

U fietst op Atlas stadsfietsen. Inbegrepen zijn water, helmen, ontbijt, entreegelden
De prijs is op basis van een privé-excursie. U kunt ook kiezen voor goedkopere join-in excursies.

India, Jaipur, Royal Enfield Trip

Stap op de legendarisch Royal Enfield en verken Jaipur en omgeving op avontuurlijke wijze. Samen met een enthousiaste gids verkent u de omgeving van Jaipur op een motortocht van een uur of vijf.
De excursie start om 06.00 's ochtends.

Inbegrepen: Royal Enfield Bike, brandstof, helm, laarzen, jas, handschoenen, gids

India, Jaipur, Yoga klas

Volg een eeuwenoude Indiase traditie; een uur yoga in de ochtend. Kalpana is een beroemde yoga lerares en geeft les in de traditionele Hatha, Ashtanga, Vinaysa Yoga vorm

In haar yogastudio volgt u een een uur durende yoga klas,

India, Jaipur, Cricket wedstrijd

De populairste sport van het Indiase subcontinent; cricket. Onbegrijpelijke regels voor niet-ingewijden. Overal wordt het gespeeld. Dus; zelf mee doen met lokale cricketspelers en de basisregels leren!

India, Jaipur, Amber stadswandeling

Deze stadswandeling brengt u naar het beroemde Amber Fort, de voormalige hoofdstad van Rajasthan en naar verborgen parels in de stad, zoals de trappen van Panna Minna, bekend uit de film '' The Best Exotic Marigold Hotel'' en de Jagat Shiromani tempel.

Ook bezoekt u het Anokhi Museum of hand printing in een historische haveli, waar u meer leert over de eeuwenoude traditie van blokdrukken. Een volgende stop is het Sagar meer en dan naar de Bihari tempel, Shiva tempel en Akbar moskee. U eindigt de wandeling met een traditionele
'buffalo chai' bij uw gids thuis.
De totale excursie duurt 3 uur.

India, Jaipur, Pink City stadswandeling

Deze stadswandeling laat u het dagelijks leven van de inwoners van Jaipur kennen. U bezoekt een lokale school, de Bangel bazaar, een wijk waar marmer wordt bewerkt, een shiva tempel
en uiteindelijk komt u bij de beroemde Hawa Mahal, het symbool van de stad. Onderweg wordt er wat 'streetfood' genuttigd.

India, Delhi, Sanjay Colony slum tour

Sanjay Colony is een kleine krottenwijk in het zuiden van Delhi, vlakbij de Bahai Lotus tempel. Tijdens deze excursie maakt u een wandeling van twee uur door deze wijk, samen met een lokale gids (vaak opgegroeid in deze wijk). U leert meer over het leven in India, maar ook hoe u de lokale NGO's die de inwoners hier ondersteunen, kunt helpen. U bezoekt kleine winkeltjes, een hindoe tempel, een moskee en maakt kennis met enkele inwoners. Ook klimt u op een van de daken om een overzicht te krijgen over deze wijk. Ondanks de uitdagende leefomstandigheden in deze wijk hangt er toch een positieve sfeer en helpt de gemeenschap elkaar graag. Een groot deel van de opbrengst van deze excursie gaat naar de NGO Reality Gives die de mensen in deze wijk ondersteunt.

Uit respect voor de bewoners is het niet toegestaan om foto's te maken tijdens de wandeling door Sanjay Colony.

De prijs is gebaseerd op een prive-tour voor twee personen, inclusief transfers naar / van uw accommodatie

India, Delhi, Old Delhi street food tour

De Indiase keuken heeft meer te bieden dan alleen curry! Iedere regio in India heeft zijn eigen unieke 'streetfood' en Delhi is daar geen uitzondering op. Bezoek de favoriete verkopers in Old Delhi en probeer de specialiteiten chole bature, dahi bhalla, parathas, het zoete drankje lassi en de welbekende delicatesse jalebi's. Naast het proeven van Delhi's heerlijke streetfood zult u ook meer te weten komen over Delhi's historische ommuurde stad. Terwijl u op de fiets riksja zit zult u de drukte en gezelligheid meemaken in de smalle straatjes. 

De prijs is gebaseerd op een privé-tour met twee personen inclusief transfers naar/van uw accommodatie.

Reis boeken?

Wilt u deze reis boeken of eerst een vrijblijvende optie nemen? Vul dan uw gegevens in.
Boeken

Offerte aanvragen

Als u geïnteresseerd bent in deze reis zorgen wij ervoor dat u van ons een vrijblijvende op maat gemaakte offerte toegestuurd krijgt. Inclusief de kosten per persoon en het exacte aantal reisdagen.
Offerte aanvragen