Reiservaringen India | Dimsum Reizen

Persoonlijke reizigerservaringen van een reis door India

Persoonlijke reistips

Op deze pagina vindt u een aantal persoonlijke tips van onze medewerkers. Zij hebben allemaal regelmatig in India gereisd en weten natuurlijk waar de leukste stadjes zijn, de kleurrijkste markten, de meest fantastische routes, de leukste hotels, de mooiste stranden en het lekkerste eten.

Priesters in Pushkar

Pushkar is maar een kleine plaats en alles is goed te belopen. Een wandeling door de levendige straatjes van het centrum en langs het meer levert ongetwijfeld vele mooie plaatjes en ontmoetingen op. Priesters zullen u bloemblaadjes aanbieden om te offeren in het meer. Op zich een interessante ervaring, maar bedenk dat u een ‘verplichte’ vrijwillige donatie dient te doen. En het bedrag dat de betreffende priester voor ogen heeft, is vaak beduidend hoger dan waar u zelf aan zat te denken.

De verborgen Spiti vallei

Een van de mooiste valleien in de Indiase Himalaya is het ontoegankelijke Spiti. Er is geen luchthaven, de Kunzum la pas is slechts enkele maanden per jaar toegankelijk, oftewel een vallei die grote delen van het jaar niet bereikbaar is en daardoor haar traditionele cultuur goed heeft weten vast te houden. Een op Tibetaans-boeddhistische leest gebaseerde cultuur met enkele van de meest bijzondere kloosters in de hele Himalaya. Een van de oudste kloosters is het Tabo klooster, beroemd om z'n unieke muurschilderingen. Maar vergeet het spectaculair gelegen klooster van Dhankar niet en het prachtige Ki klooster.

Heerlijke uitzichten bij Almora

In de regio Uttarakhand ligt het hillstation Almora, prachtig gelegen op een bergkam. Hier heeft u uitzicht op bergpieken van de Himalaya met als uitschieter Nanda Devi. Almora zelft ligt nog niet erg hoog, in de uitlopers van de Himalaya en u kunt hier heerlijke wandelingen maken door Kumaon. Traditionele dorpen, natuurparken en heilige hindoe-tempels passeert u tijdens deze wandelingen.
Almora zelf is een nachttrein van Delhi verwijderd, dus ook een ideaal als verlenging op een India reis om even de rust en verkoeling van de bergen op te zoeken. Uiteraard kan het ook gebruikt worden om de rest van Uttarakhand te gaan verkennen.