Pioniersreizen| Bijzondere reizen met unieke routes in Azië

Bijzondere pioniersreizen met unieke routes naar Azië georganiseerd door Dimsum Reizen

RUIG! off the beaten track - reizen naar Azie


Het neusje van de Dimsum-zalm! Onze pioniersreizen zijn speciaal in elkaar gezet voor de echte reisliefhebber die graag off the beaten track wil. Alle pioniersreizen worden individueel geheel op maat voor u gemaakt door onze regiospecialisten. Op elke bestemmingspagina vindt u onze bijzondere pioniersreizen die herkenbaar zijn aan het speciale icoontje vlak onder de introductie.

Wilt u onze RUIG reizen direct zien?
Scrol door naar beneden.
Wat verstaan wij onder pioniersreizen? Lees dan verder.
pioniersreizen: avontuurlijk & off the beaten track!

Deze pioniersreizen zijn (zeer) avontuurlijke reizen voor de ervaren reiziger. Dit zijn reizen die verder gaan dan het geijkte pad. De reizen zijn (erg) avontuurlijk omdat de route niet altijd hetzelfde kan zijn en dus zo ter plekke omgezet kan worden omdat de wegen onbegaanbaar bleken. Soms komt het voor dat de permits die aangevraagd werden, niet zijn verkregen of niet erkend door lokale autoriteiten zodat wij samen met de lokale agent en de gids ter plekke een alternatief moeten bedenken.
U reist regelmatig over slechte wegen en slaapt regelmatig in basale accommodatie. Omdat er nu eenmaal niets anders is. Toeristen en buitenstaanders zijn er nauwelijks, laat staan het eten dat u gewend bent. Daarvoor in ruil bezoekt u een gebied en zijn lokale bewoners in hun meest pure vorm. En dat voel je.

Uniek

Tegenover deze expres zwaar afgetekende 'voorwaarden' staat een onvergetelijk mooie reis naar een onbekende regio. U reist door vaak ongeschonden natuur, ontmoet zeer authentieke volkeren in hun traditionele leefomgeving en geniet u - als het even kan - mee van hun intense festiviteiten. U zit bij wijze van spreken op de eerste rij in de voorzichtige kennismaking van deze regio's met de rest van de wereld.Wij realiseren ons dat reizen organiseren naar deze gebieden een verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Daarom brengen we er alleen individuele reizigers en kleine groepen naar toe en altijd onder begeleiding van lokale mensen die weten wat wel en niet acceptabel is. We vragen dan ook vriendelijk niet roekeloos te fotograferen in kleine dorpen en nederzettingen waar we te gast zijn.

Ervaren
U bent in ieder geval een ervaren reiziger die graag buiten de gebaande paden treedt. U bent geïnteresseerd in weinig bereisde gebieden en houdt van authentieke volkeren, bijzondere of desolate landschappen en leefregio's in zijn puurste vorm. U bent nieuwsgierig naar het leven in afgezonderde leefgemeenschappen. U kunt tegen een stootje, heeft een flexibele houding, bent gezond en u heeft een normale tot goede lichamelijke conditie. U kan zich inleven in de lokale omstandigheden en schrikt niet terug indien een route ter plaatse gewijzigd moet worden door politieke, sociale of weersomstandigheden. Het kan gebeuren dat routes onbegaanbaar zijn geworden door slecht wegdek, landslides of natuurrampen.

Onze Pioniersreizen zijn: