Overland van Baku naar Georgie

Een mooie alternatieve reis naar Georgië is om overland vanuit Baku door Azerbeidzjan te reis. Zo maakt u ook kennis met dit land. U bezoekt oude bergdorpjes, mausolea, kolchozen en natuurlijk de mondaine oliestad Baku.

Vanuit Baku reist u via Shemakhi naar het bergdorpje Lahic in het Kaukasus gebergte. Via de oud-Russische kolchoze Ivanovka reist u naar Gabala, oude hoofdstad van het Albanese rijk en verder naar Sheki, een oude pleisterplaats langs de zijderoute.

Lees meer

Overland van Baku naar Georgie

Een mooie alternatieve reis naar Georgië is om overland vanuit Baku door Azerbeidzjan te reis. Zo maakt u ook kennis met dit land. U bezoekt oude bergdorpjes, mausolea, kolchozen en natuurlijk de mondaine oliestad Baku.

Vanuit Baku reist u via Shemakhi naar het bergdorpje Lahic in het Kaukasus gebergte. Via de oud-Russische kolchoze Ivanovka reist u naar Gabala, oude hoofdstad van het Albanese rijk en verder naar Sheki, een oude pleisterplaats langs de zijderoute.

Kort Reisplan Azerbeidzjan overlandreis (5 dagen / 4 nachten)

Dag 1: Aankomst Baku

Dag 2: Baku

Dag 3: Baku - Lahic via Shemaki

Dag 4: Lahic - Sheki via Ivanovka en Gabala

Dag 5: Sheki - Lagodekhi

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Aankomst Baku

U komt aan in de hoofdstad van Azerbeidzjan. Baku ligt aan de Kaspische Zee en is de meest kosmopolitische stad van de Kaukasus. Dit heeft alles te maken met de olie- en gaswinning in de Kaspische Zee, waaraan Azerbeidzjan z’n welvaart te danken heeft.

Baku

Vandaag bezoekt u de stad. Maak 's ochtends een stadswandeling door de oude stad (de Icheri Sheher ) met de Shemakha Poort, de 12e eeuwse Maiden Tower en het Shirvanshakhs Paleis. Bezoek ook het moderne Tapijtmuseum (in de vorm van een opgerolde tapijt), de statige huizen van de oliebaronnen en de Laan van de Martelaren. Hiervandaan heeft u een prachtig gezicht over de stad, gelegen aan de Kaspische Zee. Ga 's middags lekker langs de boulevard slenteren of bezoekt u liever het schiereiland Absheron met zijn Ateshgah tempel. Hier brandt het eeuwige vuur van de Zoroasters.

Baku - Lahic via Shemaki

Na het ontbijt verlaat u Baku en rijdt naar de Kaukasus bergen in het noordwesten van Azerbeidzjan. Aanvankelijk rijdt u door een door en droog landschap waar u diverse 'moddervulkanen' aantreft. U bezoekt het Diri Baba mausoleum, gewijd aan een 15e eeuwse soefi-heilige. Tevens bezoekt u destad Shemaki, de oude hoofdstad van het Shirvan rijk. U kunt hier een bezoek brengen aan de vrijdagsmoskee en de Zeven Mausolea van Mazara. De stad is tevens een goede plek om te lunchen. Vervolgens maakt het droge landschap plaats voor een dichtbebost berggebied. U rijdt naar het pittoreske dorpje Lahic, prachtig gelegen in de Kaukasus. Dit dorpje is al eeuwenlang een centrum van Azeri ambachten, m.n. kopersmeden die ooit uit Perzie hierheen zijn gekomen. De bewoners spreken nog steeds Tat, een oud Perzisch dialect. Het is een heerlijk dorpje om door heen te slenteren en te genieten van de mooie omgeving.

Lahic - Sheki via Ivanovka en Gabala

Na het ontbijt rijdt u de bergen uit. U bezoekt de nog steeds functionerende kolchoze Ivanovka. Dit uit de sovjettijd stammende dorp wordt nog steeds bewoond door Russen, en dan wel de ‘molokanen'. De aanhangers van deze in de 19e eeuw gestichte religie werden door tsaar Nicolaas vanuit Rusland naar de Kaukasus verbannen. Met een bezoek aan dit dorp doet u een stap terug in de tijd. Het lijkt of u vijftig jaar terug door een Russisch dorp wandelt. Pittoreske huisjes onder de berkenbomen, blonde kinderen, mannen met baarden, paard- en wagen door het dorp en een dorpscentrum waar men met oude wolga’s en lada’s heenrijdt om inkopen te doen; een wereld van verschil met het mondaine Baku. U moet er voor open staan, maar dan is een bezoek aan Ivanovka absoluut de moeite waard. Vervolgens rijdt u naar het dorpje Nic, van de Udin minderheidsgroepering. Tenslotte bedoelt u Gabala, ook een stad met een rijk verleden. Dit was een van de belangrijkste steden in het oude Albanië, een van de grote rijken uit de Kaukasus (en niks van doen met het moderne Europese Albanië). Het oude Albanië was ook een van de oudste christelijke naties ter wereld. Van Gabala rijdt u in enkele uren naar de oude handelsstad Sheki, een van de hoogtepunten van een bezoek aan Azerbeidzjan. Sheki is een eeuwenoude pleisterplaats langs deze tak van de Zijderoute en u vindt er dan ook enkele karavanserai's. Ook bezoekt u het oude zomerpaleis van de Sheki khans met z'n prachtige fresco's en gekleurde ramen. U kunt ook de bazaar bezoeken, de musea, een van de vele winkels en probeer zeker eens de lokale Sheki halva, een bitterzoet gerecht. Nabij Sheki bezoekt u de oude Albanese kerk van Kish.

Sheki - Lagodekhi

's Ochtends kunt u eventueel verder gaan met de verkenning van Sheki, alvorens u in een tweetal uren naar de grens met Georgie rijdt. Na de grensformaliteiten kunt u verder gaan met een reis door Georgie. U bent dan in de wijnregio Kakhetie.

De Reisroute

Onze keuze uit hotels in Georgie

Onze Dimsum Georgie reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

    • Azerbeidzjan, Lahic, Sato Monolit Ismailli

      Leuke accommodatie in een monolithisch kasteelachtig gebouw. Gelegen in een mooie omgeving. Elegante kamers met douche en toilet. Fijn zwembad voor een verfrissende duik.

      Inbegrepen bij uw rondreis

    • Azerbeidzjan, Sheki, Sheki Saray

      Goed en comfortabel hotel vlakbij het stadspark nabij het oude centrum van de stad. Nette kamers met douche en toilet. Het hotel kent een goed restaurant; verschillende restaurants ok in de nabije omgeving. Wifi aanwezig.

      Inbegrepen bij uw rondreis

    • Azerbeidzjan, Baku, Hotel Azcot

      Centraal gelegen standaard hotel in Baku. Kleine, nette kamers met douche en toilet. Beetje ouderwets aandoend maar verder keurig en goede locatie. Wifi op de kamer. Op loopafstand van de oude stad en het Fountain plein, restaurants en het  winkelgebied. Ook de boulevard is niet ver weg.

      Inbegrepen bij uw rondreis

    • Azerbeidzjan, Baku, hotel Atropat

      Comfortabel hotel, centraal gelegen in de oude stad van Baku. Hierdoor zijn de meeste bezienswaardigheden op loopafstand. Vanuit de oude stad steekt u ook zo over naar de boulevard langs de Kapsische Zee of loopt u het moderne winkelcentrum in. Het hotel beschikt over wi-fi.

      + € 30 per persoon per nacht

Excursies in Georgie

Deze optionele excursies zijn met zorg door onze reisspecialisten uitgekozen om nog meer beleving aan uw reis toe te voegen.

Azerbeidzjan, Baku, stadsexcursie

  • € 110 per persoon

Azerbeidzjan, Baku, stadsexcursie

€ 110 per persoon

Maak samen met een deskundige, Engelssprekende gids een stadsexcursie door Baku. Na het ontbijt maakt u een excursie van een uur of 3 door de sfeervolle oude ommuurde stad van Baku (oftewel Icheri Shekher). Wandel langs historische gebouwen en smalle straatjes naar het Shirvanshakhs Paleis en een oude caravanserai. Het symbool van de stad is de Maagdentoren (Qiz qalasi), die oorspronkelijk in het water van de Kaspische Zee stond. Een prachtig uitzicht op de stad krijgt u vanaf de 'Martyr's Parade', een promenade op een heuvel aan de rand van de stad, gelegen naast de nieuwe blikvangers van de stad, drie gebouwen in de vorm van 'eeuwige vlammen'. Inclusief: vervoer, gids, entreegelden

Azerbeidzjan, Baku, excursie Qubustan

  • € 105 per persoon

Azerbeidzjan, Baku, excursie Qubustan

€ 105 per persoon

U maakt een halve dag excursie naar Qubustan, gelegen op een uur rijden vanuit Baku. Naarmate u erheen rijdt wordt het landschap steeds kaler. Onderweg passeert u tientallen ja-knikkers, wijzend op de olierijkdom van het land. Hier in een dorre, woestijnachtige rotsomgeving vindt u petrogliefen van 12.000 jaar oud. De afbeeldingen zijn gemaakt door jager-verzamelaars en tonen een leven van een tijd dat het landschap veel groener was. U bezoekt ook het modern aangelegde museum en staat even stil bij de meest oostelijke inscriptie uit het Romeinse rijk.

Azerbeidzjan, Baku, excursie Absheron

  • € 125 per persoon

Azerbeidzjan, Baku, excursie Absheron

€ 125 per persoon

U maakt een halve dagexcursie vanuit Baku over het schiereiland Absheron. U beschikt over een auto met chauffeur en een Engels sprekende gids. Als eerste brengt u een bezoek aan de Atesgah zoroastrische vuurtempel, gebouwd door Parsi’s uit India. Het complex herinnert aan de tijd dat het zoroastrisme een van de belangrijkste religies in de regio was. Het huidige complex is helemaal gerenoveerd en i.p.v. een vlam branden er nu diverse ‘eeuwige‘ vlammen. Vervolgens bezoekt u de forten van Ramana en Mardakan; onderweg ziet u talloze 'ja-knikkers' waarmee in de omgeving de olie uit de grond wordt gehaald. Een andere ‘eeuwige’ vlam vinden we bij Yanar Dag, een natuurlijk fenomeen waar vlammen uit de grond omhoog komen. Niet voor niets betekent Azerbeidzjan dan ook ‘Land van Vuur’.Inclusief: entreegelden

Bouwstenen

Heeft uw ruimte voor nog meer beleving? Dan kunt u uw reis naar Georgie uitbreiden met de volgende bouwstenen:

Georgië Kakhetië reis

  • 3 dagen
  • vanaf € 345 per persoon

Georgië Svanetië reis

  • 4 dagen
  • vanaf € 595 per persoon

Tbilisi en Yerevan stedentrip

  • 7 dagen
  • vanaf € 550 per persoon

Reissom

Azerbeidzjan overlandreis

5 dagen

vanaf €625,-

Reissom vanaf € 625,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

  • accommodatie in Dimsum standaard hotels inclusief ontbijt
  • prive transfer luchthaven hotel
  • auto met chauffeur voor gehele reis
  • Engelssprekende gids voor gehele reis

Het arrangement is exclusief:

  • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
  • tips en fooien
  • persoonlijke uitgaven
  • entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
  • optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
  • toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Offerte aanvragen

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media