Wie is de Mol in China | Wie is de Mol? in China | WIDM China | Wie is de Mol? | WIDM Beijing |

Reis langs de locaties van Wie is de Mol? in China. Individuele China rondreis die geheel op maat aan te passen is door Dimsum Reizen.

Wie is de Mol? in China!

Wij vragen ons niet alleen af wie de Mol is, maar houden ons ook bezig met waar de Mol zich in China bevindt. We volgen op de voet welke locaties er worden bezocht in de afleveringen van het populaire tv-programma Wie is de Mol? en houden dat voor u bij in deze bouwsteen. 

Voeg de locaties uit Wie is de Mol toe aan uw individuele China-rondreis!

De eerste aflevering speelde zich af in de provincie Henan in China en wel in de stad Sanmenxia. Hier staat de poort van de Hangu Pas (Hanguguan), op de route tussen de keizerlijke steden Xi' an en Luoyang. Hanguguan is tevens de geboorteplaats van Lao Tse.

Lees meer

Wie is de Mol? in China!

Wij vragen ons niet alleen af wie de Mol is, maar houden ons ook bezig met waar de Mol zich in China bevindt. We volgen op de voet welke locaties er worden bezocht in de afleveringen van het populaire tv-programma Wie is de Mol? en houden dat voor u bij in deze bouwsteen. 

Voeg de locaties uit Wie is de Mol toe aan uw individuele China-rondreis!

De eerste aflevering speelde zich af in de provincie Henan in China en wel in de stad Sanmenxia. Hier staat de poort van de Hangu Pas (Hanguguan), op de route tussen de keizerlijke steden Xi' an en Luoyang. Hanguguan is tevens de geboorteplaats van Lao Tse.

Dag 2 Luoyang

Wilt u persoonlijk reisadvies van onze China reisspecialist Sharon?

Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Komt u langs op kantoor, dan staat de koffie al klaar!

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Sanmenxia, Henan provincie

Sanmenxia, Henan provincie

De eerste aflevering (11 januari) speelde zich af in de provincie Henan in China en wel in de stad Sanmenxia. Hier staat de poort van de Hangu Pas (Hanguguan), op de route tussen de keizerlijke steden Xi' an en Luoyang. Hanguguan is tevens de geboorteplaats van Lao Tse.

Uw reis uitgestippeld

Excursies

Aanbevolen excursies voor deze bouwsteen

Onze China reisspecialist kiest met zorg fantastische excursies voor u uit. Bekijk hier wat we te bieden hebben en voeg ze direct toe aan het offertemandje

Excursies

Met onze vijf soorten belevingsactiviteiten wordt uw rondreis gegarandeerd ingericht naar uw smaak.

China, Hangzhou; fietsen rond het West Meer

 • €55 Per persoon o.b.v. twee personen

Noord China: Beijing

Beijing om uw reis mee te beginnen of te eindigen
 • 4 dagen
 • €235 per persoon

Oost China: Xiamen en Hakka Tulou dorpen in Fujian

reis langs dorpen van de Hakka bevolking
 • 5 dagen
 • €790 per persoon

Zuid China: Shangri La (Zhongdian)

Tibetaans cultuurgebied in de provincie Yunnan
 • 3 dagen
 • €95 per persoon

Klaar om op reis te gaan naar China?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips

>
Toegevoegd aan offertemandje

Wie is De Mol reis in China

1 dagen

Reis zelf langs de locaties van Wie is de Mol? in China

€ op aanvraag

Maak uw reis compleet!

Bekijk de adviezen van onze reisspecialist om uw reis naar China onvergetelijk te maken!

Bouwstenen

  Centraal China: Chengdu

  Chengdu, Mega stad van theehuizen en panda's
  • 3 dagen
  • €115 per persoon

  Zuid China: kleurrijke volkeren van Yunnan

  Bijzondere volkeren langs de grens met Noord Vietnam
  • 8 dagen
  • €1455 per persoon

  Zuid China: Guizhou Festivals

  Dorpsfestivals in Zuidoost Guizhou
  • 7 dagen
  • €1085 per persoon

Excursies

  China, Pingyao dagexcursie: familie Wang Mansion, Zhangbi old village en het Shuanglin Klooster

  € 100 per persoon

  Een leuk uitstapje naar oude dorpjes en kloosters rondom Pingyao. In de ochtend bezoekt u eerst met Engelssprekende gids en per privéauto met chauffeur de residentie van de familie Wang, een rijke traditionele koopmansfamilie van weleer. Het is eigenlijk een ommuurd dorp met prachtige gebouwen, pittoreske binnenplaatsen en spannende doorkijkjes. De locatie wordt tegenwoordig ook gebruikt om Chinese films op te nemen. Daarna bezoekt u ‘Zhangbi Ancient Castle’ met de belangrijkste attractie een verbazingwekkend, (bijna 10 km lang) ondergronds tunnelnetwerk  dat inzicht biedt in de oude verdedigingswerken. Ook vindt u in dit oude dorpje 16 Boeddhistische en Taoïstische tempels die door de jaren heen goed bewaard zijn gebleven. U eindigt de dag met een bezoek aan het Shuanglin Klooster dat bekend staat om de mooie en oude boeddhistische sculpturen.

  China, Luoyang Shaolin Kongfu les voor kinderen

  € 15 per persoon

  Nabij Luoyang en Zhengzhou ligt het Shaolin Klooster, beroemd om de monniken die bekwaam zijn in Wushu. Kinderen kunnen hier een uur lang een Kongfu-les volgen die speciaal voor hun leeftijd is ontwikkeld. De les wordt gegeven door een ervaren Wushu leraar en tevens monnik in het klooster. Voorafgaand kunt u een Kongfu demonstratie van ongeveer 40 minuten bijwonen, zodat iedereen weet waar het uiteindelijk naar toe moet met de oefeningen. Super om mee te maken!

  China, Lijiang, Kloof van de Springende Tijger

  € 115 per persoon

  ‘s Ochtends vertrekt u met een Engelssprekende gids en privévervoer naar de beroemde kloof, bekend als de Tiger Leaping Gorge. Volgens de legende sprong ooit een tijger van de ene kant naar de andere, vandaar de naam. Het is ongeveer twee uur rijden vanaf Lijiang. Op een dagtocht bezoekt u het belangrijkste uitkijkpunt en kunt u hier in de omgeving een korte wandeling maken. De kloof is prachtig maar let wel op: u bent hier niet alleen. Vele Chinese toeristen willen ook graag deze mooie kloof zien. Wilt u rustig in de kloof zelf wandelen dan raden we een tweedaagse tocht aan (zie bouwsteen).

  China, Longji Rijstterrassen; Wandeling van Ping’an naar Dazhai

  € 20 per persoon

  Vanuit Ping’an wordt u in de vroege ochtend opgewacht door uw lokale gids. In een uur of 4-5 wandelt u door het groene heuvellandschap en de rijstvelden naar het dorpje Dazhai. Het is een fantastisch mooie tocht over een smal wandelpad waarbij u aan alle kanten uitzicht hebt over de rijstterrassen, die in de vroege ochtend mooi versierd zijn door slierten witte wolken. Het is een heerlijke bergwandeling langs heldere watertjes en simpele houten paviljoentjes. Dit is het vredige leefgebied van het Zhuang volk. De terugweg kunt u natuurlijk ook lopen maar u kunt ook samen met de gids op de lokale bus stappen terug naar Ping’an (buskosten betaalt u ter plekke).

  China, Shanghai, wandeling Franse concessie met Nederlandse gids

  € 50 per persoon

  Deze wandeling van drie uur voert u door de ‘French Concession’ ofwel ‘Franse wijk’ en wordt uitgevoerd door een enthousiaste Nederlandse gids (Emmy) die al jaar en dag  in Shanghai woont.

  De Fransen wilden niet onder Brits gezag leven dus stichtten zij in 1849 hun eigen ‘settlement’. Deze concessie hield feitelijk op te bestaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en formeel na 1946. De Franse Concessie is vermaard om zijn diversiteit: brede lanen met platanen, van een renaissance chateau tot Art Deco appartementsgebouwen, bijzondere villa’s en steegjes. Onderweg wordt er verteld over de geschiedenis van Shanghai, en hoort u bijzondere verhalen over de Chinese maffiabazen uit die tijd en het uitgaansleven in de jaren 20 en 30. Ook Chinese symboliek, waar het Chinese leven mee doordrenkt is, komt aan bod. Bij deze wandeling komt u op plekken waar u anders niet snel zou komen. U zult de stad met andere ogen zien.

  U gaat zelf naar het afgesproken startpunt van de wandeling. Kosten voor openbaar vervoer/ taxi zijn niet inbegrepen.

  Video-impressie (30 sec) wandeling met Emmy door Oud Shanghai 2017

  China, Beijing Chinese Muur Mutianyu Join in

  € 30

  Vroeg in de ochtend kunt u opstappen op een bus (u reist met andere toeristen)  naar de beroemde Chinese Muur bij Mutianyu. Het imposante bouwwerk is gebouwd aan de begin van de Ming Dynastie (15e eeuws). De brede muur rolt zich hier uit over steile kammen zo ver u maar kijken kan. De muur is werkelijk zo breed dat er een strijdwagen overheen zou kunnen rijden en de hoekige wachttorens zijn van verre al zichtbaar. Trek goede schoenen aan want de trappen op de muuur zijn flink hoog. Wat een ervaring!  Lunch, Engelssprekende gids entreegelden zijn inbegrepen. U bent een volle dag weg.

  China, Yangshuo, dagexcursie met auto en Nederlandse gids: oude dorpjes en uitzichtpunten

  € 110 per persoon

  Na het ontbijt vertrekt u met de auto en uw enthousiaste Nederlandse gids Ronald, die hier al jaren woont en er niet weg te branden is, naar het dorpje Langzi. Dit dorpje, gelegen in een rustieke vallei, heeft als een van de weinige nog enkele prachtige huizen uit de Qing Dynasty bij elkaar staan. U neemt een kijkje in één van deze woningen en misschien is het zelfs mogelijk de Ancestral Hall (dorpstempel) van binnen te bekijken. Ook het uitzicht vanaf de oude wachttoren is zeker enkele foto’s waard. Dit is echt een stukje traditioneel China waar
  bijna geen toeristen komen.

  Na de lunch slingert u via mooie provinciale wegen door berglandschappen en fruitgaarden en komt u langs drie uitzichtpunten, waar u de schoonheid van de Li rivier en het Karstgebergte kunt bewonderen. Vooral het vergezicht vanaf de Xianggong Berg is onvergetelijk. Aan het eind van de middag bezoekt u Stone Village, een dorpje dat oorspronkelijk geheel is opgebouwd uit op elkaar gestapelde grijze natuurstenen. Hier zie je al kris kras door het dorp moderne betonnen huizen staan, en het zal geen 10 jaar meer duren voordat de rest van de traditionele huizen ook verdwenen zijn.

  Nu geeft het nog een goed beeld van hoe het was. Een enorm contrast met de grote, rijke huizen van Langzi. Aan de rand van het dorpje begint een pad dat de berg oploopt. Na een kleine 10 minuten wandelen komt u bij een tweede dorpje wat helemaal verlaten is en overgeleverd aan de natuur. Al die overwoekerde ruïnes geven een mysterieuze, rustieke sfeer.U vervolgt de weg en komt bij nog een schitterend uitzichtpunt waar u over de hele vallei kunt uitkijken met kilometers verder al die prachtige, gelaagde karstbergen aan de horizon.

  Een geweldige combinatie van natuur en historie die Ronald graag omlijst met mooie historische verhalen.

  Inclusief: privévervoer met Ronald achter het stuur, donatie Ancestral Hall en Nederlandssprekende gids Ronald
  Exclusief: kosten lunch en drankjes

  China, Xiahe - meet a local! - bezoek aan Tibetaanse nomadenfamilie

  € 100 per persoon

  Maak vanuit Xiahe een dagexcursie naar de Sangke graslanden! U vertrekt om 09.30 en bent rond 16.30 weer terug in Xiahe. U rijdt ruim een uur over de prachtige Tibetaanse graslanden, waar u vele kuddes met jaks en schapen ziet. In de zomer zijn de graslanden bezaaid met vele kleurige bloemen die als een tapijt over de graslanden liggen. Het is leuk om een stuk over de graslanden te hiken, als u wilt. Het hoogtepunt van deze dag is een bezoek aan een Tibetaanse nomadenfamilie in een tent.

  We bezoeken iedere keer een andere familie, zodat de bezoeken "puur" en ongedwongen blijven. In de tent is de familie vaak erg nieuwsgierig en ze willen alles van u weten! U kunt eventueel wat Tibetaanse melkthee en een kommetje tsampa proberen, het basisvoedsel van Tibetanen. Voor of na het bezoek aan de familie, lunchen we in een klein dorp waar alle nomaden bij elkaar komen om hun boodschapjes te doen.

  China, Lijiang, fietstocht Xinhua en Heqing

  € 105 per persoon

  Een leuke fietstocht vanuit Lijiang gaat naar het Bai-dorp Xinhua, ook wel het ‘dorp van water & zilver’ genoemd. Het schilderachtige landschap van Xinhua is omgeven door heuvels en rivieren en staat bekend om het heldere en frisse water wat rechtstreeks uit een aantal grachten in het dorp kan worden gedronken. Bijna elk huis heeft ook zijn eigen bron. Het dorp heeft ook een  lange geschiedenis in het maken van zilver handwerk dat begon in de Ming-dynastie. De fietstocht is voor iedereen goed te doen, onderweg is er uiteraard de mogelijkheid om af en toe te stoppen om foto’s te maken. Na het bezoek aan Xinhua fietst u nog iets verder naar Heqing waar u lekker gaat lunchen met lokale gerechten. Na de lunch is er nog even tijd om over de markt van Heqing te wandelen voordat u weer aan de terugtocht begint. U wordt om 9 uur opgehaald bij het hotel en rond 15.30 bent u weer terug in Lijiang.
  Inclusief: privétransfer, fiets, gids 

  Bij meer dan 2 personen wordt de prijs per persoon iets goedkoper

  China, Dali (Xizhou), meet-a-local! - diner bij Bai familie op het platteland

  € 35 per persoon

  Verblijft u in één van de dorpjes in de omgeving van Dali? Maakt u dan zeker gebruik van de mogelijkheid om bij een lokale boerenfamilie te gaan dineren en het plattelandsleven van heel dichtbij mee te maken. 

  U vergezelt de familie indien u dat leuk vindt naar de markt om ingrediënten voor uw maaltijd te halen, en u mag vervolgens ook een handje helpen in de keuken. U eet samen in hun kleine en eenvoudige maar charmante onderkomen in het dorpje XiangYangXi, vlak bij Dali. Transfers van en naar uw hotel zijn inbegrepen. U wordt vergezeld door dochter Sunny, zij spreekt goed Engels en zal tolken voor u en haar moeder en eventuele andere familie. 

  China, Shaxi, kookworkshop in de Shaxi vallei

  € prijs op aanvraag

  U begint deze dag met een fietstochtje door de Shaxi vallei naar de locatie van de kookworkshop. Als u deze excursie op vrijdag maakt, kunt u onderweg een stop maken op lokale weekmarkt. Het fietstochtje eindigt bij de Pear Orchard Tempel, een pas gerestaureerde, 400 jaar oude tempel waar een keuken in is gebouwd voor de workshops. De komende twee uur gaat u aan de slag met de verse ingrediënten die u samen zult omtoveren tot een overheerlijke maaltijd. Vanaf het terras bij de tempel geniet u van uw zelfgemaakte gerechten terwijl u uitkijkt over de prachtige Shaxi vallei.

  China, Chengdu, proef de pittige Sichuan keuken

  • €90 Per persoon o.b.v. twee personen

  China, Chengdu, proef de pittige Sichuan keuken

  € 90 Per persoon o.b.v. twee personen

  We weten het allang: de Sichuan keuken is ravishing!

  Vandaar dat het voor ons duidelijk is; grijp uw kans en ontdek Chengdu via de smaakpapillen met Jordan! Jordan neemt u graag mee op avontuur door de jungle van de Sichuan keuken dwars door Chengdu. U proeft verschillende soorten thee, lokale sterke dranken en niet te vergeten bijzondere en soms pittige Sichuan gerechtjes die u gegarandeerd niet vergeten zal. De gids neemt u ook mee naar stadsparken en tempels om het geheel te dopen in een smaakvol cultureel sausje.- Duur: 4 uur vanaf 16:30 uur.

  Dit is een prive tour: een joinin tour kan ook, zie onder; vraag de prijs op aan de Dimsum reisspecialist!

  Foto-impressie streetfoodtour met Jordan 

  Afternoon tea en diner inbegrepen.
  Vanaf drie personen is de tour goedkoper. 

  China, Guizhou, meet-a-local: lunch of diner bij lokale familie thuis

  € 0 U betaalt de familie ter plaatse

  Tijdens uw reis in de provincie Guizhou ontmoet u de vriendelijke en nieuwsgierige bevolking in de vele bergdorpjes die u bezoekt. U wordt ongetwijfeld op de thee gevraagd en u merkt dat veel mensen het geen enkel probleem - en vaak zelfs erg leuk - vinden als u even komt rondkijken in hun huisje. 

  Een bijzondere manier om kennis te maken met de fantastische Guizhou-keuken is tijdens een lunch of diner bij een lokale familie thuis. De Miao en de Dong hebben elk hun heerlijke specialiteiten en u bent van harte welkom om met hen mee te eten. Wilt u dit graag van tevoren alvast vastleggen zodat u weet dat u verwacht wordt en uw host rekening kan houden met uw bezoek? Dan maken wij graag een afspraak voor u bij een familie!

  China, Beijing dagexcursie: Chinese Muur bij Mutianyu en Zomerpaleis

  € 135 per persoon

  In de vroege ochtend vertrekt u met een Engelssprekende gids en privévervoer naar de Chinese Muur bij Mutianyu. Het is aan te raden om zo vroeg mogelijk bij de muur te zijn, zodat u er voor de drukte bent gearriveerd. Bij Mutianyu slingert de muur zich als een slang door de bergen. U luncht op weg naar het Zomerpaleis, het zomerverblijf van de late Qing keizers als keizer Qianlong en keizerinweduwe Cixi. Hier kunt u de rest van de middag doorbrengen in de mooi aangelegde tuinen, paleizen en tempels, met uitzicht over het gigantische - met de hand gegraven - meer.

  China, Hangzhou muziek- en dansshow West Meer

  € 49 per persoon

  In 2016 vond de G20 bijeenkomst plaats in Hangzhou. De stad heeft toen ter gelegenheid van deze gebeurtenis een muziek-, dans- en lichtshow ontwikkeld op het West Meer. Zonder overdrijven vinden we dit de mooiste show van regisseur Zhang Yimou in China die we ooit hebben gezien! De show vindt plaats op het water van het West Meer en er nemen maar liefst meer dan 200 acteurs, zangers en dansers aan deel!

  Ons agentschap kan de kaartjes voor u reserveren.  Dat kan alleen indien u ook een excursie overdag heeft geboekt met gids langs Lingyin Tempel en de Theeplantages en/of de fietsactiviteit. Dan kan uw gids voor u de kaartjes ophalen na overleg. Gereserveerde kaartjes kunnen alleen met gids ID worden opgehaald.

  Heeft u geen gids? Dan kunt u zelf de dag ervoor of in de ochtend van de voorstelling kaartjes kopen bij het loket ingang van de show. Het is een populaire show dus kaartjes kunnen dan wel op zijn!

  China, Hangzhou; fietsen rond het West Meer

  • €55 Per persoon o.b.v. twee personen

  China, Hangzhou; fietsen rond het West Meer

  € 55 Per persoon o.b.v. twee personen

  Wat is er nou leuker dan zelf op de fiets rond het mooiste meer van China? Fiets langs de romantische pagodes, rode paviljoentjes en maanpoorten. Dwars over de door mensenhanden gebouwde dijk geflankeerd door honderden lotussen. Al bellend met je fietsbelbel en hordes Chinezen ontwijkend? Niets toch?  Je rijdt de twee uur durende fietstocht op gele of rode fietsen (niet al te groot!)  begeleid door een Chinese lokale gids die je van alles vertelt over de beroemde romantische literaire verhalen die horen bij het West Meer.  

  Indien je dit combineert met een bezoek aan Lingyin Tempel en theeplantages wordt de prijs aanzienlijk lager!

  China, Xi’an, avondexcursie: streetfood tour

  € 40 per persoon

  Tijdens dit 3-uur durende eetfestijn ontdekt u samen met een local heerlijke lekkernijen en specialiteiten uit Xi’an. De tour begint aan het eind van de middag (17:30 uur) waarbij u met het openbaar vervoer vanuit het Bell Tower Hotel, het centrum in gaat.

  De eerste stop is bij een lokaal restaurantje waar u de specialiteit van het huis voorgeschoteld krijgt: Rou Jia Mo. Dit is een echt ‘fingerfood’-hapje en komt van origine uit de Shaanxi provincie, maar is tegenwoordig in heel het land te vinden. Rou Jia Mo zijn sappige broodjes gevuld met varkensgehakt. Bestel er ook zeker een glaasje rijstwijn bij! Vervolgens wandelt u langs de Drum Toren richting de Moslimwijk, een enclave bekend om zijn Chinees-Islamitische gemeenschap én om zijn overheerlijke eetstalletjes. Niet voor niks wordt deze wijk ook wel een Walhalla voor streetfood-liefhebbers genoemd! Geniet van de kleurrijke aanzichten en verleidelijke geuren van al het lekkere eten, en proef op aanraden van uw gids verschillende snacks, zoetigheden en verse sapjes.  

  Na een bezoek aan de markt loopt u naar het Jia San Restaurant waar uw smaakpapillen geprikkeld zullen worden met guangtang baozi; gestoomde broodjes rijkelijk gevuld met smaakvolle jus. Geniet aansluitend van een smakelijke barbecue van het volgende kraampje en spoel de smaken weg met een verkoelend drankje van Bingfeng, een soort sinaasappeldrank. Als u nog wat ruimte heeft, vergeet dan ook de typische sesam-pannekoekjes niet die u hier vindt. Vervolgens keert u terug naar de Moslimwijk om de tour af te sluiten met een verrukkelijk kaki-pannenkoekje.  

  Na 3 uur smullen zal de tour eindigen op een centrale plek in Xi’an, vanwaar u op eigen gelegenheid terug reist naar uw hotel.  

  Inclusief: Engelssprekende lokale gids, lokale snacks (Minimaal 5 snacks. Type snacks zijn afhankelijk van het seizoen.)
  Exclusief: Fooi voor de gids, extra eten en drinken en overige uitgaven.

  Maximale groepsgrootte: 8 personen.

  China, Wulingyuan Nationaal Park, excursie Glazen Brug en Grand Canyon

  € 155 Per persoon

  Eind 2016 is in Zhangjiajie, de stad bij Wulingyuan Nationaal Park, de grootste glazen brug ter wereld geopend. Heeft u last van hoogtevrees dan kunt u zich een bezoek aan deze brug beter besparen, maar voor iedereen die wel houdt van een beetje adrenaline is het zeker een aanrader om Wulingyuan te combineren met een bezoek aan dit glazen bouwwerk. Het indrukwekkende kunstwerk is 430 meter lang en hangt op 300 meter boven de grond tussen twee bergtoppen in de provincie Hunan. Vanaf de brug kunt u genieten van het adembenemende uitzicht van het ruige, schilderachtige landschap van Zhangjiajie. De brug ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van de ingang van Wulingyuan Nationaal Park.

Ontvang onze nieuwsbrief!

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy