Kirgizië rondreis | Centraal Azië reis | Dimsum

Kirgizië rondreis, rondje langs het grote Issyk Kul meer. Uw ideale rondreis door Centraal Azië laat uw samenstellen bij Dimsum Reizen.

Kirgizië: rondje Issyk Kul meer

Het indrukwekkende Issyk Kul meer is een bezoek meer dan waard als u de geheimen van het meer weet te vinden. Wij hepen u er graag bij! Dit is een van de grootste bergmeren ter wereld. 's Zomers kan er gezwommen worden terwijl je uitzicht hebt op de besneeuwde pieken van het omringende Tien Shan gebergte. De reis begint en eindigt in de hoofdstad Bishkek. Na een stadsexcursie reis je via de eeuwenoude toren van Burana naar Tamchi aan het Issyk Kul meer. Volgende stop is het Russische kolonistenplaatsje Karakol en de prachtige vallei van Dzhety Oguz. Bij Bokonbaeva maak je kennis met de spectaculaire cultuur van de adelaarsjagers en dan keer je weer terug naar Bishkek.

Lees meer
Sluiten

reis rondom een van 's werelds grootste bergmeren

Het indrukwekkende Issyk Kul meer is een bezoek meer dan waard als u de geheimen van het meer weet te vinden. Wij hepen u er graag bij! Dit is een van de grootste bergmeren ter wereld. 's Zomers kan er gezwommen worden terwijl je uitzicht hebt op de besneeuwde pieken van het omringende Tien Shan gebergte. De reis begint en eindigt in de hoofdstad Bishkek. Na een stadsexcursie reis je via de eeuwenoude toren van Burana naar Tamchi aan het Issyk Kul meer. Volgende stop is het Russische kolonistenplaatsje Karakol en de prachtige vallei van Dzhety Oguz. Bij Bokonbaeva maak je kennis met de spectaculaire cultuur van de adelaarsjagers en dan keer je weer terug naar Bishkek.

Reisplan (9 dagen / 8 nachten)

Dag 1 aankomst Bishkek
Dag 2 Bishkek
Dag 3 Bishkek - Tamchi /  via Burana
Dag 4 Tamchi - Karakol / via Cholpn Ata, Grigorievka
Dag 5 Karakol - Dzhety Oguz
Dag 6 Dzhety Oguz
Dag 7 Dzhety Oguz - Bokonbaevo, bezoek 'eaglehunter'
Dag 8 Bokonbaevo - Bishkek
Dag 9 Bishkek vertrek

Wilt u persoonlijk reisadvies van onze Centraal-Azië reisspecialist Elske?

Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Komt u langs op kantoor, dan staat de koffie al klaar!

Kort reisplan
& reisbeschrijving

Dag 1 aankomst Bishkek

Bij aankomst In Bishkek wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Deze brengt u naar het centraal gelegen hotel.

Dag 2 Bishkek

Bishkek staat bekend om het vele groen, waaronder een paar aangename parken.
Twee van de meest interessante parken bevinden zich in het centrum. Het Panvilovpark en het Dubovypark zijn typische stadsparken waar kinderen komen spelen, verliefde stelletjes zwijmelen, personeel de lunchpauze doorbrengt, bewoners even de schaduw opzoeken en bruidsparen zich laten fotograferen. Het Panfilovpark staat vol kermisattracties en het Dubovypark wordt verfraaid door vele beeldwerken. Beide parken zijn gesticht door de botanicus Aleksei Fetisov (1842-1894), die verantwoordelijk is voor het groene karakter van de stad.

Een interessant overblijfsel van het Russische verleden is een blauwwitte Russische kerk op Jibek Jolu. Het museum der beeldende kunsten heeft een afdeling met replica's van Griekse, Romeinse en Egyptische beelden, een met tapijten en wandkleden, maar de interessantste afdeling is die met schilderijen.

Twee musea in de stad zijn typische overblijfselen van het sovjetverleden. Zo is er het  staatshistorisch museum in het in 1927 gestichte Leninmuseum. Hoewel men bezig is de collectie te veranderen, is de eerste verdieping nog steeds een ode aan Rusland's beroemdste staatsman. Het andere is het Frunzemuseum. De Kirgiezen hebben dit museum, gewijd aan een beroemde Russische generaal, vooralsnog in ere gehouden. Michael Frunze was een militair die louter successen kende. In 1917 leidde hij de bestorming van het Kremlin, vervolgens veroverde hij Buchara en Khiva en wist hij de basmatsji te verdrijven. Zijn succes vormde echter een bedreiging voor Stalin en in 1925 is hij onder mysterieuze omstandigheden overleden. Het museum is gebouwd rond het huis waar Frunze in 1885 in werd  geboren. De collectie bestaat vooral uit sovjetpropaganda, het meeste direct of indirect ter ere van Michael Frunze.

Dag 3 Bishkek – Tamchi / via Burana

In een privé-auto met chauffeur gaat u op weg door dit bergachtige land. Een van de weinige historisch interessante gebouwen in Kirgizstan is de Buranatoren. Dit is het enige dat is overgebleven van de 11e eeuwse hoofdstad der Karakhanieden, Balasagun. In 1015 werd hier de dichter Yusup Balasagun geboren, bekend geworden met zijn lange epische gedicht Kutadgy Bilig (de kennis die geluk brengt). De stad werd voor de verandering eens niet verwoest door de Mongolen, maar hernoemd tot Gobalik (goede stad). Sinds de 15e eeuw is deze stad echter in de vergetelheid geraakt. De toren ligt tien kilometer ten zuiden van de stad Tokmak en is in 1974 volledig gerenoveerd. Rond de toren bevindt zich een verzameling stenen beelden, hierheen gehaald van graven verspreid over Kirgizstan en Kazachstan. De beelden stammen uit de 6e tot 10e eeuw. 

Het Issyk Kul-meer is, na het Titicameer in Zuid-Amerika, het grootste alpiene meer ter wereld. Het vormt de ideale combinatie tussen berg- en watersport. U kunt er zwemmen, varen of op het strand liggen en ondertussen turen naar de eindeloze bergketens die het meer omringen. Pas in de vorige eeuw verschenen hier de eerste stedelijke nederzettingen, allen koloniale buitenposten van het Russische rijk. Nog steeds proeft u iets van de Russische koloniale sfeer wanneer u langs de vele beschilderde houten huisjes in de straten van Karakol of Ananieva loopt. Niet alleen de Russen kwamen hier in de vorige eeuw, ook Dunganen en Oeigoeren op de vlucht uit China. Tijdens de sovjetperiode groeide het meer uit tot een geliefde toeristische trekpleister met vele vakantieparken, kuuroorden en sanatoria. De laatste jaren neemt het lokale toerisme ook toe en wordt er gewerkt aan de infrastructuur.

Dag 4 Tamchi – Karakol / via Cholpon Ata en Grigorievka

Van alle vakantieoorden aan het Issyk Kul-meer was en is Cholpon Ata de meest populaire. Cholpon Ata heeft enkele prachtige stranden, vooral bij het sanatorium achter de minibazaar. Hier en in het haventje kun je bootjes huren, om heerlijk weg te dobberen en te genieten van een prachtig uitzicht over de bergen rondom het meer. In de omgeving van Cholpon Ata kunt u o.a. naar de rotsen achter Cholpon Ata. Daar bevinden zich verschillende rotstekeningen, gemaakt door de Scythen tussen de 5e en 1e eeuw voor Chr. De tekeningen laten vooral jachtscènes zien. Ook bezoekt u onderweg de canyon van Grigorievka en het etnografisch museum. 

U vervolgt de tocht langs het Issyk Kul meer naar Karakol. In 1869 werd hier door de Russen een fort gebouwd, dat in 1888 de naam Przhevalsk kreeg, naar de beroemde geograaf, zoöloog, botanicus en ontdekkingsreiziger Przhevalsky (1839-88). Na vele expedities in Oost-Turkestan, Tibet, Mongolië en Siberië overleed hij hier in 1888 aan tyfus. Bij ons is hij vooral bekend door de naar hem genoemde Przhevalskypaarden. Iets buiten de stad liggen een aan hem gewijd Przhevalskypark en museum.
 
Nog steeds is Karakol een overwegend Russisch stadje en heeft het een 19e eeuwse koloniale sfeer. Rondom de Drieëenheidskathedraal staan tientallen Russische huisjes langs met populieren begroeide lanen. De kathedraal zelf is gebouwd in 1895 op een plek waar de eerste kerkdiensten in een yurt werden gehouden. In de jaren dertig werd de kathedraal omgevormd tot een clubhuis, maar inmiddels is ze weer in ere hersteld. Iets noordelijk van de kerk ligt het oude centrum van Karakol, met een aantal winkels en een minibazaar.

Een van de merkwaardigste gebouwen is de Dunganmoskee. De Dunganen zijn uit China afkomstige moslims, die hier eind vorige eeuw heen zijn gevlucht. Nog steeds wonen er enkele honderden Dunganen in Karakol. De moskee, die meer op een boeddhistische tempel lijkt, is gebouwd tussen 1907 en 1910 zonder ook maar een spijker te gebruiken. In het regionaal museum kun je, indien het geopend is, oude foto's, Kirgieze kunst en Scythische opgravingen bewonderen. De bazaar van Karakol komt vooral op zondag tot leven, maar is ook op andere dagen een bezoekje waard. De universiteit van Karakol is vernoemd naar Kasym Tynystanov, een van de eerste Kirgieze linguïsten en een befaamd dichter en schrijver. Hij staat ook op het briefje van 10 som afgebeeld.

Dag 5 Karakol - Jety Oghuz

Vandaag wordt naar Jety Oguz gebracht, gelegen zo'n 30 kilometer ten westen van Karakol. In een canyon staan zeven karakteristieke rode rotsen. De overlevering leert dat dit ooit zeven stieren waren, die door de goden in steen zijn veranderd. Zo konden ze de rond trekkende nomaden niet meer lastig vallen. Achter een sanatorium bevindt zich een schitterende vallei, de bloemenvallei, waar men uren kan wandelen. 's Zomers staan hier vele yurts en leven er talloze nomaden. U overnacht er in een yurtkamp (met toiletten en douches). Met een beetje geluk kunnen er paarden gehuurd worden van de nomaden die hier ’s zomers wonen.

Dag 6 Jety Oghuz

De omgeving leent zich perfect voor een rondwandeling door de mooie omgeving. De kans is groot dat  u uitgenodigd wordt om eens kennis te maken in een yurt. U zult dan zien dat de yurts van binnen vaak prachtig bekleed zijn met vilten tapijten. Achter in de yurt liggen dekens en matrassen opgestapeld. De hele familie slaapt ’s avonds in de yurt, soms wel meer dan 10 personen. Recht tegenover de ingang is de tör, de plaats waar de belangrijkste gasten zitten. Rechts hiervan zitten de mannen, links de vrouwen. In de meeste yurts bevindt zich een primitieve keuken, hoewel het ook voorkomt dat er een aparte yurt als keuken gebruikt wordt.
Terwijl de mannen de kudden beheren, jagen en bij elkaar op bezoek gaan, bakken de vrouwen grote ronde broden en koken ze kezmeh (noedelsoep) in de kazan, een grote ronde ketel. Daarnaast worden de koeien en merries gemolken. Vooral de melk van merries is belangrijk voor de Kirgiezen. Drie keer per dag gaat men met veulens naar de merries om te melken. De melk wordt gekarnd en vervolgens worden er diverse producten van gemaakt, waaronder koumis. Deze licht gefermenteerde merriemelk is voor Kirgiezen de favoriete drank, die ze dan ook veelvuldig nuttigen en hun gasten ten alle tijde aanbieden. Van de melk wordt ook kaimak (vette room), surumai (gekookte boter) en airan (yoghurt) gemaakt.
 
Sommige yurts zijn ware openluchtmusea, bekleed met prachtige vilten tapijten. Begonnen als bedekking tegen de koude, zijn deze tapijten uitgegroeid tot de decoratieve kunst der nomaden. Elke Kirgieze moeder moet zelf een tapijt kunnen maken. Deze tapijten, de eenvoudige alay kiyiz en de meer bewerkelijke shyrdak worden vaak 's zomers in de dzailoo (de alpenwei) gemaakt. Eerst moet er vilt gemaakt worden, wat ook gebruikt wordt voor de yurten en voor de alkalpak, het traditionele witte hoofddeksel van de Kirgies. Vilt wordt gemaakt door wol tot kleine flodders te slaan, dit in dikke lagen uit te leggen, op te rollen, in heet water te drenken en weer heen en weer te rollen tot het vilt is. Vervolgens wordt de vilt geverfd en worden er diverse patronen naast elkaar gelegd, die weer in elkaar gedrukt en heen en weer gerold worden tot het een tapijt is. Deze tapijten hebben karakteristieke motieven als de steile hoorns van wilde bergschapen en steenbokken. Een tapijt wordt meestal door een aantal vrouwen gezamenlijk gemaakt, waarbij de vrouw van wie het tapijt is, voor eten en drinken zorgt.

Dag 7 Dzhety Oguz – Bokonbaeva

U vervolgt de route langs de zuidkant van het Issyk Kul meer, naar het plaatsje Bokonbaeva, een uur of drie rijden. Ook hier overnacht u in een homestay. Het huis staat in een mooie boomgaard. Bij mooi weer is Bokonbaeva een ideale plek om eens een lekkere duik te nemen in het meer.
In de omgeving wonen diverse ‘eagle hunters’, een traditioneel uitstervend beroep in Kirgizstan. Deze mannen trekken er met hun koningsadelaars op uit om te jagen op klein wild. Het is een spectaculair gezicht om deze getrainde vogels door de lucht te zien vliegen en zich plotsklaps op hun prooi storten. Het is mogelijk om zo'n jacht met de adelaren bij te boeken.

Dag 8 Bokonbaeva - Bishkek

U reist terug naar de hoofdstad van Kirgizië. Hier kunt u nog een van de interessante musea bezoeken; of kom heerlijk tot rust in een van de vele parken. Voor souvenirs is de grootste bazaar van Bishkek, de Oshbazaar, de ideale plek. In deze moderne, hectische en gezellige bazaar waar is van alles te koop; van voedsel en tapijten tot textiel en goedkope elektronica, afkomstig uit buurland China.

Dag 9 Bishkek vertrek

U wordt weer naar de luchthaven gebracht voor uw vertrek huiswaarts.
Het is ook mogelijk een transfer te regelen naar Almaty in Kazachstan.

Offerte aanvragen

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Onze keuze hotels

Onze Dimsum Centraal-Azië reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

Geselecteerd door onze Centraal-Azië reisspecialist Elske

  Kirgizstan, Karakol, Tagaitay Hotel

  Goed hotel op loopafstand van de belangrijkste winkelstraat van dit stadje. Standaardkamers van de noodzakelijke gemakken voorzien. Elke kamer met douche en toilet. Prettige service.
  Het hotel is voorzien van een gezamenlijke 'huiskamer'. Het hotel heeft 16 kamers.

  Inbegrepen bij uw bouwsteen

  Kirgizstan, Karakol, Tagaitay Hotel

  Selectie Dimsum Hotels | bouwsteen

  Goed hotel op loopafstand van de belangrijkste winkelstraat van dit stadje. Standaardkamers van de noodzakelijke gemakken voorzien. Elke kamer met douche en toilet. Prettige service.
  Het hotel is voorzien van een gezamenlijke 'huiskamer'. Het hotel heeft 16 kamers.

  Kirgizstan, Karakol, Hotel Amir

  Leuk, kleinschalig hotelletje centraal gelegen in dit stadje. Nette kamers met douche en toilet.
  WiFi op de kamers. beetje gehorig; maar goed opgelost door de dubbele deuren naar de kamers. Vriendelijke service.

  Inbegrepen bij uw bouwsteen

  Kirgizstan, Karakol, Hotel Amir

  Selectie Dimsum Hotels | bouwsteen

  Leuk, kleinschalig hotelletje centraal gelegen in dit stadje. Nette kamers met douche en toilet.
  WiFi op de kamers. beetje gehorig; maar goed opgelost door de dubbele deuren naar de kamers. Vriendelijke service.

Extra comfortabele opties voor uw verblijf in Centraal-Azië

  Kirgizstan, Bishkek, Hotel Park

  Prima hotel voor Kirgiese begrippen, centraal gelegen in Bishkek. Hotel ligt in rustige omgeving in centrum. Een van de betere hotels in z'n klasse in het centrum van Bishkek.

  + €70 per persoon per nacht

  Kirgizstan, Bishkek, Hotel Park

  Selectie Dimsum Comfortabele Hotels | €70 per persoon per nacht

  Prima hotel voor Kirgiese begrippen, centraal gelegen in Bishkek. Hotel ligt in rustige omgeving in centrum. Een van de betere hotels in z'n klasse in het centrum van Bishkek.

Uw reis uitgestippeld

Aanbevolen excursies voor deze bouwsteen

Onze Centraal-Azië reisspecialist kiest met zorg fantastische excursies voor u uit. Bekijk hier wat we te bieden hebben en voeg ze direct toe aan het offertemandje

Excursies

Kirgizstan, Bokonbaeva, Meet-a Local (lunch of diner)

excursie

In het plaatsje Bokonbaeva, mooi gelegen aan het Issyk Kul meer aan de ene kant en de uitlopers van het Tien Shan gebergte aan de andere kant, wordt u welkom geheten door uw lokale Kirgiese familie. U overnacht in hun homestay en gaat samen met hen een Kirgiese maaltijd voorbereiden. U maakt soep, salades, borsoki en misschien een van de nationale gerechten plov of laghman. Veel ingrediënten komen uit eigen tuin, maar wie weet gaat u even samen op de plaatselijke markt inkopen doen.

€ 20 per persoon

Kirgizstan, brood bakken met lokale familie

excursie

Overal in het straatbeeld zie je ze, de mooie versierde ronde broden (leposhka of nan). Ze worden vanuit kinderwagens verkocht, in kleine winkeltjes of gewoon rechtstreeks vanuit de oven. Bij een lokale familie leert u zelf deze broden bakken. En tegelijkertijd is dit een manier om op een leuke wijze in contact te komen met de Kirgiezen en hun leefwijze. U kunt dit doen in Tamchi (bij Issyk Kul meer) en in Kochkorka.

€ 25 per persoon

Kirgizstan, Karakol, Oeigoerse lunch

excursie

In Kirgizstan wonen niet alleen (uiteraard) Kirgiezen en veel Russen, maar ook Dunganen en Oeigoeren, twee Turkstalige bevolkingsgroepen die ook in China wonen. In Karakol kunt u kennismaken met een Oeigoerse familie, door bij hen een traditionele, Oeigoerse lunch te gebruiken. Samen met de moeder des huizes maakt u laghman, een traditioneel noedelgerecht.

€ 25 per persoon

Kirgizstan, Bishkek, Paardenwedstrijden

excursie

Kirgiezen kunnen eerder paardrijden dan lopen, zo gaat het gezegde. Paarden staan in elk geval centraal in de Kirgizische cultuur. En uiteraard vinden er vele paardenwedstrijden plaats. Er vinden niet alleen paardenraces plaats, maar ook traditionele varianten op het polospel als Ulak Tartysh (Buskashi). Veel van deze wedstrijden vinden plaats in het hippodroom in Bishkek. Onze agent kan kijken of er een wedstrijd is als u in Bishkek bent en kaartjes regelen.

€ 25 per persoon

Kirgizstan, tapijt maken

excursie

De Kirgiezen wonen traditioneel in yurts, vilten nomaden tenten. Deze ronde tenten worden van binnen versierd met vilten tapijten, de ala kiyiz. Tijdens een demonstratie leert u hoe deze vilten tapijten gemaakt worden, het hele proces van vilt maken, kleuren, tapijten rollen en de traditionele patronen die gebruikt worden. Op diverse plaatsen in Kirgizstan kunt u zo'n demonstratie meemaken.

€ 25 per persoon

Kirgizstan, Bokonbaeva, Adelaarsjager

excursie

Een van de mooiste tradities in Kirgizië is die van de adelaarsjagers. Stoere mannen jagen met koningsadelaars, die ze zelf getraind hebben, op klein wild. Hoewel steeds meer adelaarsjagers verdwijnen, zijn er nog enkele actief. U kunt kennismaken met een adelaarsjager in het dorpje Bokonbaeva. U leert meer over de training, de voeding en krijgt uiteraard een demonstratie van het jagen te zien. U kunt kiezen uit een jacht op een (levend) konijn of een vossenhuid.

€ 45 per persoon

kochkor, kyrgyzstan

Kirgizstan, brood bakken met lokale familie

 • excursie
 • €25 per persoon

Kirgizstan, brood bakken met lokale familie

excursie | € 25 per persoon

Overal in het straatbeeld zie je ze, de mooie versierde ronde broden (leposhka of nan). Ze worden vanuit kinderwagens verkocht, in kleine winkeltjes of gewoon rechtstreeks vanuit de oven. Bij een lokale familie leert u zelf deze broden bakken. En tegelijkertijd is dit een manier om op een leuke wijze in contact te komen met de Kirgiezen en hun leefwijze. U kunt dit doen in Tamchi (bij Issyk Kul meer) en in Kochkorka.

bishkek, kirgizie

Kirgizstan, Bishkek, Paardenwedstrijden

 • excursie
 • €25 per persoon

Kirgizstan, Bishkek, Paardenwedstrijden

excursie | € 25 per persoon

Kirgiezen kunnen eerder paardrijden dan lopen, zo gaat het gezegde. Paarden staan in elk geval centraal in de Kirgizische cultuur. En uiteraard vinden er vele paardenwedstrijden plaats. Er vinden niet alleen paardenraces plaats, maar ook traditionele varianten op het polospel als Ulak Tartysh (Buskashi). Veel van deze wedstrijden vinden plaats in het hippodroom in Bishkek. Onze agent kan kijken of er een wedstrijd is als u in Bishkek bent en kaartjes regelen.

karakol, kirgizie

Kirgizstan, Karakol, Oeigoerse lunch

 • excursie
 • €25 per persoon

Kirgizstan, Karakol, Oeigoerse lunch

excursie | € 25 per persoon

In Kirgizstan wonen niet alleen (uiteraard) Kirgiezen en veel Russen, maar ook Dunganen en Oeigoeren, twee Turkstalige bevolkingsgroepen die ook in China wonen. In Karakol kunt u kennismaken met een Oeigoerse familie, door bij hen een traditionele, Oeigoerse lunch te gebruiken. Samen met de moeder des huizes maakt u laghman, een traditioneel noedelgerecht.

BELEEF Centraal-Azië MET DIMSUM REIZEN

Ter inspiratie presenteren wij hier unieke rondreizen, bouwstenen, activiteiten en extra comfortabele hotels. Met onze vijf soorten belevingsactiviteiten wordt uw reis gegarandeerd ingericht naar uw smaak.

Persoonlijke ontmoetingen op niet-commerciele basis.

Meet a local

Meet a local

Voer voor foodies; streetfoodtours, kookles, toprestaurants bezoeken etc.

Foodies

Foodies

Avontuurlijk en off the Beaten Track

Ruig

Ruig

Hike, bike, raft etc.

Actief

Actief

Massages, yoga, zen, hot stone , slow travel

Mindful

Mindful

Meer tips voor uw Centraal-Azië reis

Meet a local

Foodies

Ruig

Actief

Mindful

Paardrijden aan de voet van de Tien Shan

 • bouwsteen
 • 2 dagen
 • €160 Per persoon

Reis per helikoptervlucht naar het hart van Tien Shan

 • bouwsteen
 • 3 dagen
 • €820 Per persoon

Reis door een van de mooiste landen per eigen 4X4

 • bouwsteen
 • 1 dagen
 • €0 Prijs op aanvraag

Reissom

9 dagen | vanaf €775,-

Reissom vanaf € 775,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum standaard hotels / yurts / homestays met ontbijt
- privé-auto met chauffeur voor gehele reis
- transfers luchthaven - hotel en v.v.
- diner in Tamchi, Dzhety Oguz en Bokonbaevo
- excursie volgens programma
- entreegelden

Het arrangement is exclusief:
- adelaarsjagersshow in Bokonbaeva
- stadsexcursie Bishkek, Karakol, Cholpon Ata
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- Engelssprekende gids voor gehele reis bij te boeken voor € 450,- p.p.
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

In offertemandje
Wilt u persoonlijk reisadvies van onze Centraal-Azië reisspecialist Elske?

Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Komt u langs op kantoor, dan staat de koffie al klaar!

Reissom

Kirgizië: rondje Issyk Kul meer

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 775,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:
- accommodatie in Dimsum standaard hotels / yurts / homestays met ontbijt
- privé-auto met chauffeur voor gehele reis
- transfers luchthaven - hotel en v.v.
- diner in Tamchi, Dzhety Oguz en Bokonbaevo
- excursie volgens programma
- entreegelden

Het arrangement is exclusief:
- adelaarsjagersshow in Bokonbaeva
- stadsexcursie Bishkek, Karakol, Cholpon Ata
- overige niet genoemde maaltijden en drankjes
- tips en fooien
- persoonlijke uitgaven
- entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
- Engelssprekende gids voor gehele reis bij te boeken voor € 450,- p.p.
- optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
- toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Centraal-Azië?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

In offertemandje

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips

>

toegevoegd aan offertemandje

Kirgizië: rondje Issyk Kul meer

9 dagen
reis rondom een van 's werelds grootste bergmeren

€ 775 per persoon

Maak uw reis compleet!

Bekijk de adviezen van onze reisspecialist om uw reis naar Centraal-Azië onvergetelijk te maken!

Bouwstenen

  Karakol – Karkara hiking – Karakol

  • bouwsteen
  • 2 dagen
  • €180 Per persoon

  Paardrijden aan de voet van de Tien Shan

  • bouwsteen
  • 2 dagen
  • €160 Per persoon

  wandelen rond betoverend bergmeer

  • bouwsteen
  • 6 dagen
  • €1075 per persoon

Excursies

  bokonbaeva, kirgizstan

  Kirgizstan, Bokonbaeva, Meet-a Local (lunch of diner)

  • excursie
  • dagen
  • €20 per persoon

  Kirgizstan, Bokonbaeva, Meet-a Local (lunch of diner)

  | € 20 per persoon

  In het plaatsje Bokonbaeva, mooi gelegen aan het Issyk Kul meer aan de ene kant en de uitlopers van het Tien Shan gebergte aan de andere kant, wordt u welkom geheten door uw lokale Kirgiese familie. U overnacht in hun homestay en gaat samen met hen een Kirgiese maaltijd voorbereiden. U maakt soep, salades, borsoki en misschien een van de nationale gerechten plov of laghman. Veel ingrediënten komen uit eigen tuin, maar wie weet gaat u even samen op de plaatselijke markt inkopen doen.

  kochkor, kyrgyzstan

  Kirgizstan, brood bakken met lokale familie

  • excursie
  • dagen
  • €25 per persoon

  Kirgizstan, brood bakken met lokale familie

  | € 25 per persoon

  Overal in het straatbeeld zie je ze, de mooie versierde ronde broden (leposhka of nan). Ze worden vanuit kinderwagens verkocht, in kleine winkeltjes of gewoon rechtstreeks vanuit de oven. Bij een lokale familie leert u zelf deze broden bakken. En tegelijkertijd is dit een manier om op een leuke wijze in contact te komen met de Kirgiezen en hun leefwijze. U kunt dit doen in Tamchi (bij Issyk Kul meer) en in Kochkorka.

  karakol, kirgizie

  Kirgizstan, Karakol, Oeigoerse lunch

  • excursie
  • dagen
  • €25 per persoon

  Kirgizstan, Karakol, Oeigoerse lunch

  | € 25 per persoon

  In Kirgizstan wonen niet alleen (uiteraard) Kirgiezen en veel Russen, maar ook Dunganen en Oeigoeren, twee Turkstalige bevolkingsgroepen die ook in China wonen. In Karakol kunt u kennismaken met een Oeigoerse familie, door bij hen een traditionele, Oeigoerse lunch te gebruiken. Samen met de moeder des huizes maakt u laghman, een traditioneel noedelgerecht.

  bishkek, kirgizie

  Kirgizstan, Bishkek, Paardenwedstrijden

  • excursie
  • dagen
  • €25 per persoon

  Kirgizstan, Bishkek, Paardenwedstrijden

  | € 25 per persoon

  Kirgiezen kunnen eerder paardrijden dan lopen, zo gaat het gezegde. Paarden staan in elk geval centraal in de Kirgizische cultuur. En uiteraard vinden er vele paardenwedstrijden plaats. Er vinden niet alleen paardenraces plaats, maar ook traditionele varianten op het polospel als Ulak Tartysh (Buskashi). Veel van deze wedstrijden vinden plaats in het hippodroom in Bishkek. Onze agent kan kijken of er een wedstrijd is als u in Bishkek bent en kaartjes regelen.

  bishkek, kirgizie

  Kirgizstan, tapijt maken

  • excursie
  • dagen
  • €25 per persoon

  Kirgizstan, tapijt maken

  | € 25 per persoon

  De Kirgiezen wonen traditioneel in yurts, vilten nomaden tenten. Deze ronde tenten worden van binnen versierd met vilten tapijten, de ala kiyiz. Tijdens een demonstratie leert u hoe deze vilten tapijten gemaakt worden, het hele proces van vilt maken, kleuren, tapijten rollen en de traditionele patronen die gebruikt worden. Op diverse plaatsen in Kirgizstan kunt u zo'n demonstratie meemaken.

  bokonbaeva, kirgizie

  Kirgizstan, Bokonbaeva, Adelaarsjager

  • excursie
  • dagen
  • €45 per persoon

  Kirgizstan, Bokonbaeva, Adelaarsjager

  | € 45 per persoon

  Een van de mooiste tradities in Kirgizië is die van de adelaarsjagers. Stoere mannen jagen met koningsadelaars, die ze zelf getraind hebben, op klein wild. Hoewel steeds meer adelaarsjagers verdwijnen, zijn er nog enkele actief. U kunt kennismaken met een adelaarsjager in het dorpje Bokonbaeva. U leert meer over de training, de voeding en krijgt uiteraard een demonstratie van het jagen te zien. U kunt kiezen uit een jacht op een (levend) konijn of een vossenhuid.