Paro Reis | Individuele Reizen naar Bhutan | Dimsum

Reis naar Paro in Bhutan, prachtige vallei met de dzong van Paro. Individuele Bhutan reis, geheel op maat samen te stellen door Dimsum Reizen.

Van Phuentsholing naar Thimpu via Haa en Paro

Een ideaal begin voor mensen die overland Bhutan willen binnen reizen. Vanaf de grensplaats Phuentsholing reist u omhoog naar de onbekende Haa vallei, waar vroeger de handelsroutes naar Tibet doorheen liepen. Over een spectaculaire pas reist u verder naar de sfeervolle Paro vallei met z’n indrukwekkende kloosters. Bezoek zeker het Tijgernestklooster, huiveringwekkend tegen een bergwand gebouwd. U eindigt deze reis in de hoofdstad Thimpu, waar u een mooie wandeltocht in de groene omgeving maakt.

Lees meer

Van Phuentsholing naar Thimpu via Haa en Paro

Een ideaal begin voor mensen die overland Bhutan willen binnen reizen. Vanaf de grensplaats Phuentsholing reist u omhoog naar de onbekende Haa vallei, waar vroeger de handelsroutes naar Tibet doorheen liepen. Over een spectaculaire pas reist u verder naar de sfeervolle Paro vallei met z’n indrukwekkende kloosters. Bezoek zeker het Tijgernestklooster, huiveringwekkend tegen een bergwand gebouwd. U eindigt deze reis in de hoofdstad Thimpu, waar u een mooie wandeltocht in de groene omgeving maakt.

Reisplan (7 dagen / 6 nachten)

Dag 1 aankomst Phuentsholing
Dag 2 Phuentsholing - Haa
Dag 3 Haa – Paro
Dag 4 Paro / bezoek Tijgersnest klooster
Dag 5 Paro – Thimphu
Dag 6 Thimphu
Dag 7 Thimphu vertrek

Beleef Europa op onze manier!

100% op maat, persoonlijk en verzorgd, buiten het massatoerisme, kleinschalig en duurzaam waar het kan.

Wilt u persoonlijk reisadvies van onze Bhutan reisspecialist Michel?

Wij bellen u op het afgesproken tijdstip. Komt u langs op kantoor, dan staat de koffie al klaar!

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Dag 1 aankomst Phuentholing

U komt vanuit India over land aan in het grensplaatsje Phuentsholing. Bij het immigratiekantoor maakt u kennis met de Bhutaanse gids en chauffeur. De douaneformaliteiten worden doorgaans snel afgehandeld en u overnacht in dit typisch grensplaatsje, met alle handel en wandel die daarbij hoort. Slenterend door het stadje vallen meteen al een paar typische Bhutaanse uitingen op; de karakteristieke bouw van de huizen, de traditionele kledij van de bevolking (de gho voor mannen en de kira voor vrouwen) en de vele rode pepers die in trosjes te drogen hangen aan de raamkozijnen.

Dag 2 Phuentsholing – Haa

Dag 2 Phuentsholing – Haa

Vanaf de grens is het ongeveer een uur of acht rijden naar de Haa vallei, een prachtige vallei op de grens met Tibet. Deze vallei is pas recent opengesteld voor toeristen en wordt nog maar weinig bezocht. In de vallei bezoekt u het dorpje en de plaatselijke dzong. Onderweg geniet u van het bergachtige Bhutanese landschap, waarbij u steeds hoger reist.

Dag 3 Haa – Paro / via Cheli La

Dag 3 Haa – Paro / via Cheli La

Het is een mooie route naar Paro via de hoogste pas in Bhutan, de Cheli La (3988 meter), die immer bezaaid is met gebedsvlaggen. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergketens met de imponerende piek van de Jhomolhari (7314 meter) als hoogste punt.
Paro is een klein provinciestadje, gelegen in de mooie Paro vallei. Wandelend door de straten vallen meteen een paar typische Bhutanese uitingen op; de karakteristieke bouw van de huizen, de traditionele kledij van de bevolking (de gho voor mannen en de kira voor vrouwen) en de vele rode pepers die in trosjes te drogen hangen aan de raamkozijnen. De peper is een veel gebruikt ingrediënt in de erg pittige Bhutanese keuken; het nationale gerecht is ‘chilli with cheese’.
Aan de rand van Paro ligt de imposante Paro dzong, een vierkant bouwwerk dat u via een ophaalbrug betreedt. Een dzong is een typisch Bhutanese bouwwerk dat u gedurende je reis door Bhutan in veel plaatsen kunt bewonderen. Het is een gefortificeerde nederzetting en herbergt zowel de provinciale geestelijke als wereldlijke macht. Een soort abdij en provinciehuis ineen dus. De Bhutanese mannen moeten bij het betreden van de dzong hun traditionele sjaal dragen waaruit hun rang blijkt (bijvoorbeeld burger of ambtenaar), ook mogen ze de dzong alleen binnengaan in hun verplichte Bhutanese kledij en met leren schoenen. Hoewel u de meeste dzongs tegenwoordig als toerist mag bezoeken, kunt u nooit in alle gedeelten komen, er zijn altijd ruimtes waarin gewerkt wordt of heilige ruimtes die afgesloten zijn. Gelukkig blijft er vanaf de binnenpleinen genoeg over om te bewonderen. Toeristen hoeven zich niet aan kledingvoorschriften te houden, maar uiteraard dient u wel decent gekleed te gaan. Het zal u vast niet verbazen dat de prachtige dzong van Paro het decor vormde voor de beroemde film ‘Little Buddha’ van Bernardo Bertolucci. Vlak boven de dzong ligt het Nationaal Museum, gevestigd in de oude wachttoren (ta dzong). Het is een interessant museum en in de vele ronde gangen zijn vele kunstschatten te bewonderen. Het geheel geeft een mooi overzicht van de geschiedenis en het dagelijkse leven in Bhutan.

Dag 4 Paro / bezoek Tijgernestklooster

Dag 4 Paro / bezoek Tijgernestklooster

Niet ver buiten Paro ligt Taktshang Goemba, het Tijgernestklooster. Door zijn spectaculaire ligging, hangend aan een steile rotswand, is dit verreweg het beroemdste klooster van Bhutan. Het is een mooie, maar pittige wandeling naar het klooster. Het pad loopt vrijwel non-stop bergopwaarts. Na ongeveer een uur bereikt u het eerste uitzichtpunt bij het theehuis. Hier kunt u onder het genot van een drankje genieten van het uitzicht op het klooster aan de overkant. Eventueel kunt u tot aan het theehuis ook per paard naar boven, maar bespreek dit dan wel van tevoren met uw gids zodat die dat op tijd kan regelen. Liefhebbers kunnen vanaf het theehuis nog verder wandelen om het klooster zelf te bezoeken. Het pad voert dan verder over in de rotsen uitgehouwen trappetjes, omgeven door wapperende gebedsvlaggen. Bij betreding van het klooster dient u uw tas en camera af te geven, want u mag binnen niet fotograferen. Ook dient u respectvol gekleed te gaan, dus geen blote armen en benen, en het liefst niks nauwsluitends. Zorg dat u wat kleingeld paraat houdt, zodat u in de tempels eventueel een kleine donatie kunt doen, net als de lokale bevolking. U kunt diverse ruimtes in het klooster bezichtigen, waaronder de grot waarin Guru Rinpoche drie maanden zou hebben gemediteerd. Tijdens een brand in 1998 werden grote delen van het klooster verwoest, maar deze grot bleef op wonderbaarlijke wijze vrijwel onbeschadigd. Het klooster is inmiddels weer helemaal heropgebouwd.

Dag 5 Paro – Thimpu

Dag 5 Paro – Thimpu

U rijdt in een uur of twee naar Thimpu, de hoofdstad van Bhutan. Hoewel Thimpu tegenwoordig een echte stad is – het is de enige plaats in Bhutan met verkeerslichten – doet de sfeer nog steeds dorps en kleinschalig aan. Bezoek tijdens je verblijf in Thimpu zeker het grote boogschietstadion waar meestal wel wedstrijden plaatsvinden, het is de nationale sport in Bhutan en een wedstrijd trekt altijd veel bekijks. Ook kunt u een van de vele kloosters of de nationale Vredes Chorten bekijken. Maar het is ook leuk om gewoon even lekker wat door de stad te wandelen, in de hoofdstraat zijn tal van winkeltjes en pleintjes waar je vanaf een bankje het dagelijkse leven kunt gadeslaan. Natuurlijk kunt u ook de imposante dzong van Thimpu bezichtigen. Deze dzong herbergt de werkvertrekken van de koning, wiens paleis er schuin tegenover ligt. De veiligheidscontrole voor een bezoek aan de dzong van Thimpu zijn dan ook een stuk strenger dan elders in het land. Een dzong is een typisch Bhutanese bouwwerk dat u gedurende de reis door Bhutan in veel plaatsen kunt bewonderen. Het is een gefortificeerde nederzetting en herbergt zowel de provinciale geestelijke als wereldlijke macht. Een soort abdij en provinciehuis ineen dus. De Bhutanese mannen moeten bij het betreden van de dzong hun traditionele sjaal dragen waaruit hun rang blijkt (bijvoorbeeld burger of ambtenaar), ook mogen ze de dzong alleen binnengaan in hun verplichte Bhutanese kledij en met leren schoenen. Hoewel u de meeste dzongs tegenwoordig als toerist mag bezoeken, kunt u nooit in alle gedeelten komen, er zijn altijd ruimtes waarin gewerkt wordt of heilige ruimtes die afgesloten zijn. Gelukkig blijft er vanaf de binnenpleinen genoeg over om te bewonderen. Toeristen hoeven zich niet aan kledingvoorschriften te houden, maar uiteraard dient u wel decent gekleed te gaan.

Dag 6 Thimpu / wandelen Cheri en Tango Klooster

Dag 6 Thimpu / wandelen Cheri en Tango Klooster

Vandaag kunt u een wandeltocht maken naar de kloosters van Cheri en Tango. U gaat eerst een eind op weg met de auto, ongeveer drie kwartier. Daarna splitst de weg zich in twee routes naar de twee uit elkaar gelegen kloosters. Vanaf dit punt gaat u te voet verder en kunt u de ene weg inslaan naar het Tango klooster en de andere naar het Cheri klooster. Naar beide kloosters is het ongeveer een uur wandelen (twee uur heen en weer). Het Tango klooster is gebouwd door de 'Divine Madman' (zie de beschrijving bij Punakha), het Cheri klooster is prachtig rustiek gelegen.
Aan het eind van de dag kunt u nog een bezoek brengen aan de kleine dierentuin, gelegen aan de rand van de stad. De dierentuin is geheel gewijd aan het nationale dier van Bhutan, de takin; een uniek beestje dat nog het meest weg heeft van een hertachtige variant op de gnoe.
Bent u in het weekend in Thimpu bezoek dan ook even de levendige weekendmarkt.

Dag 7 Thimpu vertrek

Vanuit Thimpu kunt u kiezen voor een vervolg bouwsteen die u verder naar de Bumthangvallei in Bhutan brengt. U kunt ook terug naar de luchthaven van Paro of terug naar de grensplaats Phuentsholing om het land te verlaten en de reis .
Een andere mogelijkheid is om bijvoorbeeld de vijfdaagse trektocht bij de Haavallei op te nemen in uw programma. Of doet u liever de beroemde Druk Path trektocht tussen Paro en Thimpu of v.v.?

Onze keuze hotels in Bhutan

Onze Dimsum Bhutan reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

  Bhutan, Paro, Naksel Boutique & Spa

  Een van de mooiste hotels in Bhutan. Dit 5-sterren boutique hotel is van natuurlijk materialen gebouwd. De zeer ruime kamers zijn onderverdeeld in bungalows van 4 kamers en zijn sfeervol ingericht. De service is uitstekend, het restaurant, met uitzicht op de bergen, heeft een prima keuken en voor ontspanning brengt u een bezoekje aan de spa.

  Inbegrepen bij uw bouwsteen

  Bhutan, Paro, Naksel Boutique & Spa

  Een van de mooiste hotels in Bhutan. Dit 5-sterren boutique hotel is van natuurlijk materialen gebouwd. De zeer ruime kamers zijn onderverdeeld in bungalows van 4 kamers en zijn sfeervol ingericht. De service is uitstekend, het restaurant, met uitzicht op de bergen, heeft een prima keuken en voor ontspanning brengt u een bezoekje aan de spa.

  Bhutan, Thimpu, Kisa hotel

  Een van de beste en meest centraal gelegen 'standaard' hotels in Thimpu. Goede kamers, goede service, goed restaurant. Wat wilt u nog meer?

  Inbegrepen bij uw bouwsteen

  Bhutan, Thimpu, Kisa hotel

  Een van de beste en meest centraal gelegen 'standaard' hotels in Thimpu. Goede kamers, goede service, goed restaurant. Wat wilt u nog meer?

Extra comfortabele opties voor uw verblijf in Bhutan

  Bhutan, Paro, Naksel hotel

  Een van de mooiste hotels in Bhutan. Dit 5-sterren boutique hotel is van natuurlijk materialen gebouwd. De zeer ruime kamers zijn onderverdeeld in bungalows van 4 kamers en zijn sfeervol ingericht. De service is uitstekend, het restaurant, met uitzicht op de bergen, heeft een prima keuken en voor ontspanning brengt u een bezoekje aan de spa.
  De genoemde toeslag betreft luxe kamers en/of suites.

  + €50 per persoon per nacht

  Bhutan, Paro, Naksel hotel

  + €50 per persoon per nacht

  Een van de mooiste hotels in Bhutan. Dit 5-sterren boutique hotel is van natuurlijk materialen gebouwd. De zeer ruime kamers zijn onderverdeeld in bungalows van 4 kamers en zijn sfeervol ingericht. De service is uitstekend, het restaurant, met uitzicht op de bergen, heeft een prima keuken en voor ontspanning brengt u een bezoekje aan de spa.
  De genoemde toeslag betreft luxe kamers en/of suites.

Excursies in Bhutan

Aanbevolen excursies voor deze bouwsteen

Onze Bhutan reisspecialist kiest met zorg fantastische excursies voor u uit. Bekijk hier wat we te bieden hebben en voeg ze direct toe aan het offertemandje

Excursies

Met onze vijf soorten belevingsactiviteiten wordt uw rondreis gegarandeerd ingericht naar uw smaak.

Relaxen in Bhutan

ontspannen in sfeervol resort in Himalaya
 • 4 dagen
 • €705 per persoon

Bhutan Dongla Trek

van Lhuntse naar Trashigantse
 • 5 dagen
 • €1180 per persoon

Dorpsfestivals in Bhutan

kleinschalige,lokale festivals
 • 3 dagen
 • €470 per persoon

Reissom

Boogschutters en monniken

6 dagen
vanaf €1175,-

Reissom vanaf € 1175,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.
(Laagseizoen dec-jan-feb en jun-jul-aug).
Hoogseizoentoeslag (maa-apr-mei, sep-okt-nov) à € 225,- p.p.

Hierbij zit inbegrepen:
-5 nachten tweepersoonskamer standaard hotel met ontbijt
-lunch en diner
-privevervoer met auto en Engelssprekende gids voor gehele reis
-permit Bhutan voor betreffend arrangement
-alle excursies en entreegelden

Hierbij zit niet inbegrepen:

-fooien en tips
-drankjes
-persoonlijke uitgaven
-hoogseizoentoeslag (maart-april-mei, september-oktober-november) à € 225,-  p.p.
-toeslag (optionele) comfortabele hotels 

In offertemandje

Reissom

Boogschutters en monniken

exclusief internationale vluchten

Reissom vanaf € 1175,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.
(Laagseizoen dec-jan-feb en jun-jul-aug).
Hoogseizoentoeslag (maa-apr-mei, sep-okt-nov) à € 225,- p.p.

Hierbij zit inbegrepen:
-5 nachten tweepersoonskamer standaard hotel met ontbijt
-lunch en diner
-privevervoer met auto en Engelssprekende gids voor gehele reis
-permit Bhutan voor betreffend arrangement
-alle excursies en entreegelden

Hierbij zit niet inbegrepen:

-fooien en tips
-drankjes
-persoonlijke uitgaven
-hoogseizoentoeslag (maart-april-mei, september-oktober-november) à € 225,-  p.p.
-toeslag (optionele) comfortabele hotels 

Toevoegen aan offertemandje

Nog meer inspiratie voor uw reis

U kunt nu direct een offerte aanvragen of deze reis toevoegen aan uw offertemandje en weer verder plannen of inpsiratie opdoen.

Verder plannen

Klaar om op reis te gaan naar Bhutan?
onze reisspecialist maakt uw reis verder 100% op maat!

Reistips

Last minute tips en tricks

Bekijk alle tips

Reistips

>
Toegevoegd aan offertemandje

Boogschutters en monniken

6 dagen

Van Phuentsholing naar Thimpu / via Haa en Paro

€ 1175 per persoon

Maak uw reis compleet!

Bekijk de adviezen van onze reisspecialist om uw reis naar Bhutan onvergetelijk te maken!

Bouwstenen

  Paro Festival Reis

  bekendste festival van Bhutan
  • 3 dagen
  • €560 per persoon

  Haa vallei trektocht

  wandelen van Haa vallei naar Tsonapata meer
  • 7 dagen
  • €1770 per persoon

  Relaxen in Bhutan

  ontspannen in sfeervol resort in Himalaya
  • 4 dagen
  • €705 per persoon

Excursies

  Bhutan, meet a local 'op familiebezoek'

  € 0

  Wij regelen graag voor u een bezoekje bij de mensen thuis!
  U bezoekt een traditioneel Bhutanees familiehuis. Het is in de regel een huis op palen, dus met een trap betreedt u het woonvertrek. De kookplaats is apart van de eetruimte en in de meeste gevallen wordt u in het eet- en woonvertrek ontvangen. Daar drinkt u (melk) thee met de familieleden of u eet gezellig mee.
  Uw gids fungeert als tolk/gids. Deze ontmoeting kan voor vertrek worden geregeld door de Dimsum regiospecialist. Het kost verder niets extra's omdat de maaltijden en activiteiten die in Bhutan worden aangeboden reeds in het daggeldbedrag opgenomen zijn. Een bijzondere manier om kennis te maken met de lokale bevolking.

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Benieuwd naar onze maandelijkse reistips?