Bhutan Reistips | Tips Reis naar Bhutan | Dimsum Reizen

Praktische reistips voor een reis naar en in Bhutan

Praktische reistips voor een rondreis naar Bhutan


Geldzaken
Zoals bekend kunt u alleen door Bhutan reizen, door alles van te voren te regelen. Dat betekent dat u eenmaal in Bhutan weinig geld meer hoeft uit te geven. Wissel dus niet teveel van de lokale munt, de ngultrum. Deze ngultrum heeft dezelfde waarde als de Indiase rupee. U kunt overigens ook bijna overal met Indiase rupee’s betalen, maar dan alleen met kleine coupures. In de meeste steden zijn er pinautomaten, maar u kunt ook op de luchthaven pinnen of wat geld wisselen voor de uitgaven onderweg als drankjes, fooien en souvenirs.  

Verder is het bij vele winkels en hotels, zeker in Thimphu, mogelijk om met creditcard te betalen. In veel hotels kunt u ook geld wisselen, maar dit raden wij niet aan vanwege de hoge commissie die er bij gerekend wordt. 

Een euro is ongeveer 70 ngultrum. Kijk voor actuele koersen op deze website.
Hier kunt u kijken waar u allemaal kunt pinnen.

U kunt van tevoren al vreemde valuta online bestellen door onze samenwerking met het GWK. Lees verder.

Tijdsverschil
Het is in Bhutan in de zomer (mei - september) officieel 4 uur later dan in Nederland, in de winter 5 uur later.

Communicatie
Haast in alle hotels is WIFI aanwezig in de lobby en in de hotelkamers (soms tegen betaling). Het internet is af en toe wat trager maar werkt over het algemeen prima.  Bijna op alle plekken is er GSM bereik. Indien er geen elektriciteit is, dan is er ook geen internet en heeft men slechter bereik.

Meer informatie over Bhutan?

Kijk dan bij de Bhutan pagina van Landenkompas of de ANVR