Masuleh - Kaspische Zee - Jolfa/Maku (Armeense kerken)- Tabriz

Deze reis naar het noordwesten van Iran is een mooie aanvulling op onze reguliere rondreizen door Iran. U leert hiermee een heel andere kant van Iran kennen. U bezoekt de regio aan de Kaspische kust met het achterliggende Alborz gebergte; theeplantages en bergdorpjes. U maakt kennis met de Shah Savan nomaden bij de Sabalan berg en beklimt het imposante Babak kasteel. U reist door het grensgebied met Armenië en Azerbeidzjan waar u verborgen Armeense kerkjes aantreft. U overnacht in het karakteristieke grottendorp Kanduvan, reist door Iraans Azerbeidzjan en eindigt de reis in de grote stad Tabriz.

Combineer deze reis eens met de volgende ruige bouwsteen : Off Road avontuur in Iran. Liever actiefKijk dan bij deze Mt Sabalan actief reis

Lees meer

Masuleh - Kaspische Zee - Jolfa/Maku (Armeense kerken)- Tabriz

Deze reis naar het noordwesten van Iran is een mooie aanvulling op onze reguliere rondreizen door Iran. U leert hiermee een heel andere kant van Iran kennen. U bezoekt de regio aan de Kaspische kust met het achterliggende Alborz gebergte; theeplantages en bergdorpjes. U maakt kennis met de Shah Savan nomaden bij de Sabalan berg en beklimt het imposante Babak kasteel. U reist door het grensgebied met Armenië en Azerbeidzjan waar u verborgen Armeense kerkjes aantreft. U overnacht in het karakteristieke grottendorp Kanduvan, reist door Iraans Azerbeidzjan en eindigt de reis in de grote stad Tabriz.

Combineer deze reis eens met de volgende ruige bouwsteen : Off Road avontuur in Iran. Liever actiefKijk dan bij deze Mt Sabalan actief reis

Kort Reisplan Avontuurlijk Noordwest Iran reis (10 dagen / 9 nachten)

Dag 1: Teheran – Lahijan

Dag 2: Lahijan - Masuleh

Dag 3: Masuleh - Astara / via Gisoum en Soubatan

Dag 4: Astara - Meshkin Shahr via Ardabil

Dag 5: Meshkin Shahr - Kaleybar

Dag 6: Kaleybar - Jolfa

Dag 7: Jolfa - Kanduvan via Maku

Dag 8: Kanduvan - Tabriz

Dag 9: Tabriz

Dag 10: Tabriz vertrek

Kort reisplan & reisbeschrijving

Kies een dag

Teheran – Lahijan

U verlaat de Iraanse hoofdstad en rijdt via een prachtige weg door de groene valleien en ruige pieken van het Alborz gebergte richting de Kaspische Zee. Deze bergweg, de Karas - Chalus weg is een van de mooiste wegen van het land qua uitzichten. Het is echter ook een drukke verkeersader, dus verwacht niet overal zomaar te kunnen stoppen. De kuststreek langs de Kapische Zee is een van de groenste stroken van het land. Geliefd daarom bij de Iraanse bevolking die overwegend in droge, woestijnachtige regio's wonen. Ze zoeken daarom graag parken en groene regio's als rondom de Kaspische Zee op. Aan de Kaspische Zee bezoekt u het pittoreske Lahijian, beroemd om de theeplantages. Per kabelbaan kunt u omhoog en een wandeling door de theeplantages maken op de heuvels van de Sheitun Kuh en ondertusen genieten van het uitzicht. In Lahijan zelf ligt een kunstmatig meer, waar 's avonds flink geflaneerd wordt.

Lahijan - Masuleh

U vervolgt de tocht langs de Kapsische Zee en rijdt via de havenstad Bandar-e Anzali de bergen in naar Masuleh, een sfeervol bergdorpje. In dit dorpje, waar altijd mistflarden lijken te hangen, loopt u over de daken van de woningen, dit is immers de erboven liggende straat! Het dorpje is minstens duizend jaar oud en behoort tot de mooiste dorpen van Iran. 's Het is ook een van de populairste bestemmingen voor Iraanse toeristen. het hele dorp leeft van het toerisme en u vindt hier dan ook de grootste  hoeveelheid souveniershops en restaurantjes van heel Iran. Middags kunt u desgewenst een wandeling in de omgeving van Masuleh maken. Een mooie wandeling is om naar het kasteel van Rudkhan te gaan. Het is een stevige wandeling naar dit kasteel van zo'n anderhalf uur lopen. U overnacht in een van de lokale huizen.

Masuleh - Astara / via Gisoum en Soubatan

Een prachtige tocht laat u het landschap langs de Kaspische Zee en het achterliggende Alborz gebergte zien. U bezoekt de Kaspische Zee bij Gisoum en de Talesh regio in het gebergte. In deze groene heuvels leven de Talesh nomaden. Zij slaan 's zomers hun tunnelachtige tenten op in de Talesh bergen. Een mooie tocht is om naar het bergdorpjes Soubatan te rijden, wel een pittige tocht van 2 uur omhoog rijden. U eindigt deze dag in Astara aan de grens met Azerbeidzjan

Astara - Meshkin Shahr via Ardabil

U rijdt weer zuidwaarts naar de heilige stad Ardabil, prachtig gelegen aan de voet van de berg Kuh-e Sabalan (4811 meter). Vroeger was de stad een belangrijk soefi-centrum. De belangrijkste bezienswaardigheid is het mausoleum van Sjeik Safi od-Din Ishaq, de voorvader van de Safavieden. Vervolgens rijdt u naar Meshkin Shahr, rondom de berg Sabalan. U overnacht in een 'ecoresort 'bij warmwaterbronnen aan de voet van Mt. Sabalan. Hier kunt u wandelingen maken in de bergen en kennis maken met de Shah Savan nomaden die hier 's zomers hun tenten opslaan.

Meshkin Shahr - Kaleybar

U kunt 's ochtends nog een wandeling maken in de bergen, of misschien wilt u liever in een van de warmwaterbronnen zitten? Vervolgens is het een uur of twee rijden naar Kaleybar. Hier bevindt zich het imposante Babak kasteel, dat hoog boven het landschap uitsteekt. Het is een pittige klim naar het kasteel, dat een symbool voor de trotse Azeri's is in Iran. Aan de voet van de klim hebben Shah Savan nomaden hun tenten opgeslagen.  U kunt helemaal naar boven klimmen, maar ook per jeep een stuk naar boven worden gebracht en vandaar is het een pittige klim van een uur naar de top van het kasteel. Het is een mooie wandeling helemaal naar beneden dan.

Kaleybar - Jolfa

U reist noordwaarts richting de Aras vallei.  De Aras rivier heeft een legendarische status. Dit zou een van de vier rivieren zijn die uit de Hof van Eden stroomde, en wordt in de Bijbel genoemd als de rivier Gihon. Nu is het de grensrivier van Iran met Azerbeidzjan en Armenië. U volg de rivier, die als een groene oase door het ruige berglandschap slingert. Onderweg bezoekt u kleine bergdorpjes als Ushtebin, waar het leven van de moderne tijd nog amper sporen heeft nagelaten. Na enkele uren rijden komt u aan in Jolfa. Bij Jolfa vindt u de eerste sporen van het Armeense verleden in Iran. Hier ligt de St. Stepanos kerk, gebouwd tussen de 7e en 10e eeuw, maar op een plek waar in het jaar 62 al een kerk werd gebouwd! De kerk ligt in een diepe canyon bij de Araxs rivier. In de omgeving vindt u nog enkele Armeense kerkjes en in Jolfa zelf kunt u nog een oude karavanserai bezoeken. Ook ziet u hier een brug, die de grens vormt met Nakhichevan.

Jolfa - Kanduvan via Maku

U reist verder richting de grens met Turkije naar het stadje Maku. Met een beetje geluk kunt u de contouren van de heilige berg M. Ararat hiervandaan zien. In Maku kunt u een bezoek brengen aan Kakh Muzeh Maku, een buitenhuis van een lid van de familie der Qajaren, de heersers van Iran eind negentiende eeuw, Mozaffar al-Din Shah Qajar. Hij schreef mee aan de Iraanse grondwet van begin vorige eeuw, en wordt bovendien gezien als een van de grondleggers van de Iraanse cinema. Hoogtepunt van Maku is echter een bezoek aan een van de meest geïsoleerde, en indrukwekkendste plekken van Iran; de Armeense kerk Khara Khelisa. Deze ‘Zwarte Kerk’, zoals hij genoemd wordt is gewijd aan de heilige Thaddeus, een van de twaalf apostelen, en een van de aartsvaders van het Armeense christendom. Hij leefde in de eerste eeuw na Christus, en in die tijd is, volgens de overlevering, deze kerk ook gesticht. In het islamitische Iran functioneert de kerk maar op een laag pitje: slechts één keer per jaar, rond 1 juli, is er een dienst. De huidige kerk dateert uit de tiende eeuw en later en is opgetrokken uit zandsteen. Vervolgens reist u verder naar de grootste stad in het westen van Iran en hoofdstad van de provincie West Azerbeidzjan: Tabriz. U overnacht hier echter niet, maar reist nog even door naar het grillige landschap bij Kanduvan.

Kanduvan - Tabriz

's Ochtends wordt u wakker in een grothotel in het karakteristieke dorp Kanduvan. Dit is een van de meest bijzondere 'troglodiet' (grotstad) van Iran. Geheel uitgehouwen in kalksteenrotsen die doen denken aan het landschap van Cappadocie in Turkije.  U kunt het dorp bezoeken en vervolgens rijdt u 's middags in een uur naar Tabriz.

Tabriz

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om Tabriz te verkennen. Slenter eens door de drukte van de stad, de hippe winkelstraten of ga op zoek naar de bezienswaardigheden. Belangrijkste bezienswaardigheid is ongetwijfeld de immense bazaar, de grootste van Iran. Maar er is ook een Armeense kerk en de prachtige Masjed-e Kabud (de Blauwe Moskee). De Bagh-e Melli is een mooi aangelegde tuin met een grote vijver in het oostelijke gedeelte van de stad. Een perfecte plek om even uit te blazen en contacten te leggen met de Iraanse families die hier graag naar toe komen.

Tabriz vertrek

U kunt van Tabriz met Turkish Airlines weer huiswaarts vliegen. Ook kunt u van Tabriz richting het westen van Iran en de provincie Koerdistan. Deze bouwsteen is natuurlijk ook in omgekeerde volgorde te doen met een begin in Tabriz.

De Reisroute

Onze keuze uit hotels in Iran

Onze Dimsum Iran reisspecialist kiest fijne liefst karakteristieke hotels uit voor u. Wilt u meer comfort of een verblijf op een écht onvergetelijke locatie? Kijk dan naar onze extra comfortabele opties.

    • Iran, Tabriz, Hotel Gostaresh

      Standaard hotel, enigszins gedateerd,  in toeristenklasse in centrum Tabriz

      Inbegrepen bij uw rondreis

    • Iran, Masuleh, local house

      Verschillende van de traditionele huizen in dit prachtige bergdorpje worden tegenwoordig verhuurd aan bezoekers. Zo verblijft u in een lokaal huis met douche en toilet, keukentje en woon- en slaapvertrek. Zo zit u midden in deze leuke plek.

      Inbegrepen bij uw rondreis

    • Iran, Lahijan, Tourist Inn

      Prettig standaard hotel. Centraal gelegen in Lahijan aan het meer, waar u direct kunt flaneren langs het water. Goed ontbijt. Er is een tuin waar u buiten kunt zitten, en wifi.

      Inbegrepen bij uw rondreis

    • Iran, Kanduvan, Laleh rotshotel

      Mooi hotel van een van de betere hotelketens in Iran, de Lalej hotels. Dit sfeervolle rotshotel is volledig geïntegreerd in de tufsteenrotsen van Kanduvan en het beste hotel van Kanduvan.

      Inbegrepen bij uw rondreis

    • Iran, Meshkin Shehr, ecoresort

      Prachtig gelegen resort in de bergen. U slaapt in cottages (in de vorm van nomadententen), in een nomadentent zelf of in kamers in het hotel. Er is een grote tuin, een spa met warmwaterbronnen en restaurant. Vanuit het resort loopt u zo de bergen in.

      Inbegrepen bij uw rondreis

Bouwstenen

Heeft uw ruimte voor nog meer beleving? Dan kunt u uw reis naar Iran uitbreiden met de volgende bouwstenen:

Iran Nomaden Reis

  • 5 dagen
  • vanaf € 690 per persoon

Iran Dasht-e Kavir woestijnreis

  • 4 dagen
  • vanaf € 485 per persoon

Noordoost Iran reis

  • 6 dagen
  • vanaf € 825 per persoon

Reissom

Avontuurlijk Noordwest Iran reis

10 dagen

vanaf €1495,-

Reissom vanaf € 1495,- per persoon, op basis van twee personen in een tweepersoonskamer.

Het arrangement is inclusief:

  • accommodatie in Dimsum gekozen hotels / homestays inclusief ontbijt
  • uitnodigingsbrief voor visum Iran
  • priveauto met chauffeur voor gehele reis
  • excursies volgens programma (exclusief evt. entreegelden)


Het arrangement is exclusief:

  • internationale vlucht
  • overige niet genoemde maaltijden en drankjes
  • tips en fooien
  • persoonlijke uitgaven
  • entreegelden bezienswaardigheden tenzij anders vermeld
  • optionele bij te boeken excursies (zie tabblad excursies)
  • toeslag (optionele) comfortabele hotels (zie tabblad hotels)
  • Engelssprekende gids

Offerte aanvragen

Ontvang onze nieuwsbrief

Uw e-mail adres:

Cookies en privacy

De website van Dimsum Reizen maakt gebruik van cookies. Deze cookies onderscheiden we in de categorieën functionele, analytische, advertentie en Social Media Cookies.

Cookiebeleid Dimsum Reizen
Privacy policy

Social media